Hae
VillaNanna

Shoppaile ilmaiseksi uusi asu

Shoppaile ilmaiseksi uusi asu

Shoppaile ilmaiseksi on mahtavaa tekemistä ja tuo esiin vaatekaapin perukoille eksyneitä vaatteita. Kun tulee hetki kun ei muka ole mitään kivaa kaapissa. Tällaisen ”ei mitään kaapissa” -fiiliksen voi taltuttaa muillakin tavoin mutta kannattaa ensin aloittaa vaatekaapin täydellisellä siivoamisella. Tällaiseen tilanteeseen annan myöhemmin muitakin työkaluja mitä käyttää. Vaatekaapin siivoaminen on vain loistava tapa kartoittaa sitä tavaraa, mitä on jäänyt pieneksi tai mitä ei tosiaankaan enää käytä, myös kaikki tekstiilijäte pääsee odottamaan uutta muotoaan omelimon puolelle, näin minulla ainakin.

Miten karsin?
 • Tuunauskasa
 • Tekstiilijätekasa
 • Lahjoituskasa
 • Myyntiin menevät
 • Löydöt

Kyllä, se on mahdollista, ilmainen shoppailu, mutta tällä kertaa ei shoppailla Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolla, vaan ihan omassa vaatekaapissa. Tällainen päivä on erittäin helppo toteuttaa, kun ei tarvitse mennä minnekkään. Suosittelen kuitenkin, että teet tämän silloin kun huomaat, ettei kaapissa ole muka mitään kivaa vaatetta, jonka voisi laittaa päälle. Tämän projektin on tarkoitus tuoda käyttöön niitä vaatteita, jotka ovat unohtuneet kaapin perukoille. Näin löytyy aina uusia ihania vaatteita, joille antaa uusi mahdollisuus olla osa sinun arkeasi.

Koska naisilla useasti on valtavasti erilaisia vaatteita ja kenkiä, menee tähän hommaan hiukan enemmän aikaa. Siksi kannattaa valmistautua hommaan jo edellisenä päivänä tekemällä jääkaappiin vaikka pitsaa, jonka vain lämmittää kun pitää pienen tauon. Kahvikin on hyvä olla ladattuna aina valmiiksi, niin ei tarvitse kuin napsauttaa kone päälle. Voin sanoa, että tunnelma on kuin olisi ostoksilla kaupassa.

Miten tällainen shoppaile ilmaiseksi uusi asu -hetki luodaan?

Se on erittäin helppoa! Pukeudu rennosti ja avaa vaatekaappiesi ovet ja ala purkaa kaikessa rauhassa kaappiasi. Kasaa vaatteet pinoihin, faekur, paidat, topit jne. Sen jälkeen käydään yksitellen läpi jokainen vaate. Liian pienet omaan kasaan, sopivat kaappiin ja löydöt ihan omaan kasaan, toistaiseksi. Muista siemailla välillä kahvia ja haukata leivoksesta palanen. Tämä homma on aika rankkaa. Seikkailu omaan kaappiin tuo paljon muistoja mieleen myös, joten voi olla, että tarvitset myös nenäliinoja.

Tällä kerralla tein monen monta löytöä, jotka laitoin nyt niin, että näitä ihanuuksia tulisi sitten käytettyä tässä. Vaikka syksyä varten tuli etsittyä ihania juttuja, niin löytyi muutama kevääksikin ja nyt alkusyksyyn myös. Hienoa on myös se, että osa siirtyy myös myyntiin. Kirpparilla on jo ensimmäiset esillä. Pikku hiljaa tulee lisää.

HUOM!

Pidä hauskaa, tämä ei ole vakavaa puuhaa!

Shoppaile ilmaiseksi uusi asu

Minulla on nyt yksi super iso toive, että saisin pikku hiljaa näitä omia löytöjäni esiin tänne blogin puolelle. Nämä kun ovat aika mahtavia löytöjä, joita olen tehnyt. Vaikka iso määrä lähtikin jakoon, niin osa on sellaisia kun ehdottomasti on tämän syksyn juttuja minulla. Ei siis tarvitse tällaisia lähteä etsimään mistään. Iso osa näistä, jotka säästin on minun itseni tekemiä, muutamia vanhoja vaatteita laitoin tuunauskasaan, sieltä on tulossa kolme paitatuunausta jossakin vaiheessa, näin esimerkiksi. Tämä syksy on minulla hyvin hame voittoinen, sillä niin upeita hameita löytyi ja paljon. Osa hameista on kokonaan unohtunut minulta ja on oikein hyvä, että lähdin tähän projektiin. Sain unohtuneet vaatteet esiin. On mahtava fiilis nyt!

Suosittelen todella shoppailemaan ensin omassa kaapissa, ennen kuin lähtee kaupoille!

 

Ihanaa sunnuntaita!

-Melissa-

 

Lue myös: Korkeavyötäröiset housut, Värikkäästi syksyyn, Syksyn uudet tuulet puhaltaa.

8 kommenttia

 1. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Minulla vaatekaappi on järjestetty siten, että pääosa vaatteista (urheilu- ja alusvaatteita lukuunottamatta) on henkareilla ja vaatteita käyttäessäni laitan ne takaisin aina samaan laitaan, joten vähemmän käytetyt päätyvät ajan kanssa toiseen laitaan ja poimin niitä sitten sieltä ajoittain Emmyyn myyntiin tai UFFille. Aika harvoin päädyn yrittämään niiden muokkausta toiseen muotoon, joskus kyllä esimerkiksi lyhennän mekon topiksi.

  • villananna kirjoitti:

   Itsellä on myös kaikki järjestyksessä, silti jotkin vaatteet työntyy alimmaiseksi ja onkin hienoa välillä löytää ne omaan käyttöön uudelleen. Minulle on tärkeää käyttää omat vaatteet loppuun asti, mutta joskus käy niin, että vaate ei enää mahdu, enkä halua muokata sitä niin ne lähtee Hope-yhdistykselle. Tämäkin valinta on siksi, että katson lahjoituksia myös ekologisesta näkökulmasta. Kaikkea ei pidä muokata ja muuttaa, se on selvää.

 2. Satu - Tsajut kirjoitti:

  Tuo alin hame <3
  Itselläni on juuri tämmöinen päivä tulossa ja nappasin tuon pitsavinkin heti korvan taa 😉

  • villananna kirjoitti:

   Pitsa on erittäin tärkeä elementti tässä hommassa 🙂

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tämä shoppailureissu on itselläni ollut jo jonkun aikaa mielessä, ehkä vielä akuutimmin pitäisi neidin kaappi tsiigailla taas lävitse ja katsoa mitä sinne pitäisi lisää hankkia 😀

  • villananna kirjoitti:

   Sieltäkin voi löytöä yhtä jos toista, lapsen kaapista siis 🙂

 4. Mari kirjoitti:

  Mä siivoan vaatekaappia aika säännöllisesti ja usein sieltä löytyy jotain kivaa unohdettua :).

  • villananna kirjoitti:

   Ne ovat kyllä ihan parhaita löytöjä joka ikinen kerta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *