Hae
VillaNanna

Pitkäperjantain puuhat

Huomenta!

Meillä ei sitten koko päivänä tehty muuta kuin syötiin ja välillä laitettiin pihaa kuntoon. Tai kuntoon ja kuntoon, ei se kuntoon tule ennen kuin saadaan lupa laittaa aita ympärille, että koirat voi vilistää koko pihalla vapaana. Nyt on vain tuo pavilijongin ympäristö eristetty. On liian lyhyt kanaverkko, joten osa pihaa jää käyttämättä tällä hetkellä. Toivottavasti pian saataisiin aita ja portti niin saadaan tuoda meidän grillikin pihalle.
Noh, joka tapauksessa saatiin pihaa laiteltua ja nautiskeltua hiukan pihan lämmössä, oli meinaan tosi kuuma puuhata tuota rakennelmaa ulos. Nyt olen kuitenkin tyytyväinen, saatiin yksi asia eteen päin ja oli ihana myös syödä ja paljon, ihan luvan kanssa siis. Tekee niin hyvää tällainen lepäily pitkien työpäivien jälkeen. Ainoa asia mitä en vielä eilen päässyt tekemään oli ompelu, mutta onneksi on tässä vielä päiviä siihenkin hommaan.

*    *    *    *    *

Meidän pitkäperjantai alkoi rennosti  kaffekupposella ja sen jälkeen alettiin valmistamaan brunssia. Brunssi on siitä mahtava juttu, että voit nukkua pitkään ja sen jälkeen valmistaa vähän isomman aamiaisen, eikä tarvitse väkisin syödä aamupalaa ja lounasta peräkkäin. Tämä isompi aamiainen antaa mahdollisuuden nukkua pitkään ja nauttia pidemmän kaavan mukaan. Aamupalan jälkeen pikku hetki lepoa ja piha hommiin.

Aamupalapöytään saatiin tällä kertaa:

Kanapekonia
häränsilmäkananmunia
leikkeleitä
lohta
hedelmiä
leipiä
paahdettuja rinkeleitä+marmeladia
nutellasarvia
suklaata
Jos on iso pöytä, kuten meillä on ja pieniä pöytäliinoja, niin pöytäliinoja voidaan laittaa kaksi mikä tekee hauskan boheemin fiiliksen. Aamupala kattauksessa käytimme minun tekemiä pöytätabletteja, joka loi lisää boheemia tunnelmaa. Eripari lasit kuuluvat tällaiseen kattaukseen aina. Ihanan keväinen ja hauska ja sopii mielestäni todella hyvin juuri pitkäperjantain aamiaiselle. Tällä kertaa lautaset olivat kuitenkin samaa sarjaa. Jos nuo pöytätabletit kiinnostaa, niin niistä on postaukset täällä sekä täällä
Suurin osa astioista on hankittu Kierrätyskeskuksesta, osa on tehty itse ja lautaset on ilmaisosatolta. Pikkuruusu lautaset olen perinyt. Minusta on muuten aivan ihanaa ottaa ilmaisosastolta suloisia kukkakuppeja, joita voi käyttää kattauksessa myös näin miten meillä on, laittaa vaikka voita tai marmeladia tarjolle. Tulee niin suloinen juttu kaiken suuren keskelle.


Pihan laittaminen ei ollut mikään simppeli juttu lopultaan, sillä meillä ei edelleenkään ole edennyt aitahommat. Meillä on lupa laittaa aita mutta vielä emme tiedä millaiseen aitaan lupa on. Eli nyt on osa pihaa käyttämättä kun ollaan koirien takia rajattu tila niin, että vain tuossa paviljongissa ollaan, muu osa on sitten kanaverkon takana. Viime vuonnakaan meillä ei ollut käytössä koko piha, mutta oli koko terassi. Toiveena olisi, että tänä kesänä tuo pikku pätkäkin saataisiin käyttöön. Minulla on siihen suunnitelmakin. Toivossa on hyvä elää. Vielä puuttuu myös tuosta meidän lötköilytilasta kukat ja koristeet, mutta tuodaan niitä paikalle sitten pikkuhiljaa. Aurinko paahtoi niin kuumasti tuohon kohtaan, että fiilis oli kuin olisi ollut etelässä lomalla.
Mitään uutta ei pihalla ole, kaikki on tehty aikaisemmin ja kerätty vain uudelleen tänne pihalle. Viime kesänä tein toisen patjan vain lisäksi kun ennen meillä oli vain mini sohva käytössä. Varmasti tänne tulee kaikenlaista boheemia ilmettä lisää kunhan aikaa on siihen.

Muutama tunti kun rehkittiin, päästiin jälleen keittiön puolelle valmistamaan herkullista päivällistä. Härdelli sai riehua pihalla minkä ehti kavereiden kanssa ja me aikuiset tällä kertaa touhuttiin ja touhuttiin. Kyllä tällainen touhuaminen on oikein mukavaa puuhaa, koska siitä huolimatta voidaan pysähtyä myös nauttimaan aterioista. Meillä kaikki tehdään pienesti, koska meitä on vain kolme syöjää tänä vuonna. Satsasimme vain muutamaan elintarvikkeeseen ja loput on aika perus juttua. Katsomme sen, että kaikki tulee syötyä ja tulee monipuolista ruokaa.

Päivällispöytään kuuluu:

karitsankare
valkosipulikermaperunat
tuoresalaatti
jokirapusalaatti
punaviini
Jälkiruokana:
itse tehdyt töhnämunat
Ainoat asiat, jotka maksoi enemmän on lammas, lohi, viini sekä suklaamunat. Ja kannattaa tietenkin ostaa lihakin niin, ettei siinä ole marinadia, niin saa sitä lihaa kunnolla. Tulee kalliiksi ostaa iso määrä marinadia ja vähän lihaa. Punaisen lihan syönti on meillä sitten taas vuodeksi tässä. 
Kattaus jatkaa samalla ajatuksella mitä aamiaisellakin mutta tällä kertaa olen tehnyt ihan tätä hetkeä varten servetit sekä muut koristeet. Mutta näistä enemmän omassa postauksessa, sillä ne kuuluvat Käsityön teemavuoteen. Postaus tulee siis heti pääsiäisen jälkeen. Päivälliskattauksessa olen käyttänyt enemmän perintöihanuuksia, paitsi tuo ihana kulho, jossa on salaatti, sen olen ostanut Fidasta ja se sopi nyt tähän kattaukseen erittäin hyvin. Myös tarjoiluastia, jossa lammas on, on kierrätyskeskuksesta, kuten myös uunivuoka sekä viiniastia.
Näin yksinkertaisesti saimme ruokaa pöytään ja saatiin katettua suloisen boheemisti, ei tarvinnut ostaa isoa astiasarjaa tätä varten ollenkaan. Tällainen tapa kattaa antaa mahdollisuuden mielikuvitukselle ja on hauskaa myöskin.

Nautinnollista lomailua kaikille!
-Melissa-

8 kommenttia

 1. taruni kirjoitti:

  Voi miten herkullisen näköistä! Ja miten esteettisesti ne on aseteltu ? ihanaa kun vihdoin on vaoaata, niin voi ihan erilailla panostaa ruokaan ja askareisiin, mitkä on jäänyt kiireen keskellä tekemättä! Ihanaa pääsiäistä sinne! ?

 2. Melissa kirjoitti:

  Tällaiset pikku lomailut tekee niin hyvää, voi tosiaan keskittyä niihin asioihin, jotka on jääneet arjen jalkoihin.

 3. Jael kirjoitti:

  Ihania herkkuja, ja kuten Taruni tuolla sanoi niin kauniisti laitettu esille. Toivottavasti piha-asiat edistyvät niin että hauvelit saavat olla siellä vapaasti ja saat laitella sinne kaikkea kivaa. Mukavaa pääisäisen aikaa Melissa:)

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mun perjantai oli kyllä siinä mielessä pitkä, että neidin nukuttamiseen meni yskän ja nuhan vuoksi useampi tunti – normaalisti kun nukahtaa heti sänkyyn viedessä.. o.O

 5. Melissa kirjoitti:

  Kiitos. Kattaminen on niin ihanaa ja tulee niin ihana fiilis kun ruoka on laitettu kivasti esiin.

 6. Melissa kirjoitti:

  Voi ei 🙁 Toivottavasti tulee pian terveeksi.

 7. cincinsouliina kirjoitti:

  Herkullisen näköistä ja kauniisti laitettu esille. Hyvää pääsiäistä! 🙂

 8. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *