Hae
VillaNanna

Kuninkaankolmion fillaripolut

Kuninkaankolmion fillaripolut

Omenapuutarha

Kuninkaankolmion fillaripolut on kiinnostanut minua pidemmän aikaa ja tavallaan olemme fillaroineet jo muutoinkin näitä Kuninkaankolmion fillarireittejä tietämättämme. Kuninkaankolmio tarkoittaa sitä kohtaa, jossa Helsinki, Vantaa ja Espoo kohtaavat. Kolme ylpeää kuningasta. Fillarireitit kulkevat näiden kolmen kaupungin ympäristössä ja jokaisella reitillä on paljon nähtävää ja koettavaa. On historiaa, arkkitehtuuria, taidetta ja luontoa. Yksi meidän suosikkikohteista Vantaanjoen lisäksi on Malminkartanon alueen tutkailu. Viimeksi kiipesimme Malminkartanon portaat ja nyt tutustuimme Malminkartanon ihanaan omenapuutarhaan. Tosin puut eivät enää kukkineet.

Kuninkaankolmion fillaripolut

Kuninkaankolmion fillaripolut

Kuninkaankolmion fillaripolut kartan voit halutessasi ladata täältä. Siellä on kaikki kohteet mitä kannattaa käydä tutkailemassa ja etsimässä. Voit joko mennä jo suunniteltuja reittejä pitkin tai tehdä omasi, kuten me teemme. Tällä reissulla oli tarkoitus pyöräillä Mätäjoen yli Silvolan kaivoksille asti ja sen reitin varrella olevat paikat piti myös käydä läpi mutta kun saavuimme Malminkartanon omenapuutarhaan, alkoi sade kertoilla tulostaan ja päätimme lähteä sittenkin takaisin päin, sillä miehelläni oli jo kylmäkin. Mutta muutamia mielenkiintoisia kohteita näimme matkalla. Kuten Malminkartanon arkkitehtuuria, Malminkartanon huipun ohi ajeltiin ja nähtiin miten varhaismetallikautinen kulttipaikka muovautuu ympäristöönsä.

Pääkaupunkiseutu on upeaa aluetta ja nähtävää ja koettavaa on valtavasti. Voit lähteä helposti luontoon tai nauttia kaupungin humusta. Valitsi minkä tahansa, niin tämä alue ei jätä kylmäksi. Jo pelkästään Helsingin tutkiminen vie valtavasti aikaa ja moni asia muuttuu nopeasti. Itse en kyllästy koskaan fillaroimaan näissä maisemissa, sillä aina löytää jotain uutta, jonka on viime kerralla vain ohittanut, ei ole tiennyt tai silmät eivät ole osuneet siihen.

Välillä suunnittelemme tarkaan minne olemme menossa mutta välillä taas on kiva lähteä fillarilla jonnekkin ja katsoa mihin eksyy. Se on mahtavaa, tuollaisella reissulla löysimme Vantaankosken. Vaan mentiin eteen päin ja lopulta ei tiedetty missä ollaan. Tätä reissua me muistelemme ihan joka kerta kun ajelemme samaan suuntaan. Tällainen seikkailu on myös ihana tapa hoitaa parisuhdetta! Tästä voinkin kertoa toiste enemmän.

Ihanaa iltaa!

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Lähiympäristössäkin on yllättävän paljon nähtävää ja koettavaa 🙂

 2. Sonja kirjoitti:

  Vaikuttaa tosi kivalta reitiltä!

 3. tuulanneli kirjoitti:

  Lähiympäristöretkeily on aina kivaa ja sitä löytää kaikkea kivaa läheltä!

 4. Marjo kirjoitti:

  Aina ei todellakaan tarvitse mennä kauas koska ihan läheltä löytyy tällaisia upeita paikkoja, joista sinäkin nyt kirjoitat. Itselleni osa tuosta Mätäjoki on hyvinkin tuttu tuossa Pitäjänmäen alueella ja Silvolan kaivoksilla olen käynyt vuosia sitten.

  • villananna kirjoitti:

   Meidän pitäisi tämän kesän aikana käydä tuolla Silvolan kaivoksilla pyörillä. Matkan varrella on vaikka mitä kivaa nähtävää myös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *