Hae
VillaNanna

Jättipaita ja hirmuiset liskot

Kun tuossa valittelin muutama postaus sitten sitä, että pitääkö blogissa aina olla jotakin uutta, niin pääni alkoi heti raksuttamaan. Raksutti niin paljon, että alkoi sattua. Mutta tuloksena syntyi ensimmäinen tämän sortin postaus, jossa on sama vaate mutta muutama erilainen tapa yhdistää se muihin vaatteisiin. Koko viime viikon loma meni niin, että pukeuduin mahdollisimman rennosti ja löysiin vaatteisiin. Lomalla kun ei muuta tehty, kuin juostiin lääkäreissä ja tutkimuksissa, oli parasta pukea päälleen rentoa ja mukavaa. Sunnuntaina tosin haluttiin piristää koko porukkaa ja lähdettiin moikkaamaan Heurekaan saapuneita suuria dinosauruksia.

Koska itse tunsin olevani yhtä suuri ja vanha kuin dinot, raahauduin hitaasti mutta varmasti eteen päin ja nautin poikien kanssa päivästä koko rahan edestä. Heurekassa kyllä päivä kuluu huomaamatta kun kokeiltavaa ja nähtävää on paljon. Tällä kertaa dinot ja elokuvat veivät eniten aikaa meiltä mutta ehdittiin hyvin osallistua myös aivot narikkaan näyttelyyn sekä tuttuihin jttuihin myös. Heureka on kyllä sellainen paikka missä kannattaa käydä ainakin kerran elämässään. Siellä oppii väkisinkin ihan vahingossa erilaisia asioita. Vanhemman pojan kanssa mietittiin pitkään kodin energia syöppöjä yhden tuntemattoman aikuisen kanssa. Lopputulos oli yllättävä, ja koko testi oli todella vaikea kun kuvitelmat eivät kohdanneet ihan todellisuuden kanssa.
Itse pidin dinonäyttelystä paljon. Oli liikettä ja ääntä sekä myrsky, tietoa oli paljon ja oli kiva käydä katsomassa yhtä dinoa, joka oli mukana vuoden -93 Jurassic Park elokuvassa. Näyttely oli pieni mutta mielenkiintoinen. Kaikkein suurimmat dinot oli näytillä ja suuria ne olikin. Vanhempi poika tosin oli pettynyt, kun eivät hänen mielestään nyt niin suuria olleet loppujen lopuksi. Helppo se on sanoa kun eivät olleet oikeita otuksia.

*    *    *    *    *

Palataan jättipaitaani… Olen ostanut paidan joskus 2007 ihan uutena H&M:stä. Se oli sitä aikaa kun ostin lähes tulkoon kaikki uutena, keräsin silti samalla kankaita ja lankoja nurkkiin homehtumaan. Shoppailuholistiksi minua hyvin sai kutsua. Paita on kiertänyt myös tytölläni ja palautunut minulle uudelleen. Se on ollut kovassa käytössä koko ajan ja kuuluu lempparipaitoihini. Minulla ei ole aikomuksia laittaa tätä paitaa kiertoon koskaan, vaan tarkoituksenani on käyttää tämä itse ihan loppuun. Vaikka en enää shoppaile uusia lumppuja, niin tarkoituksenani ei ole tyhjentää kaappiani kierrätykseen, vaan käyttää vaatteeni itse loppuun. Tässä paidassa erikoista on se, että se on säilynyt hyvänä näin pitkään, vaikka sitä on käytetty ja paljon. Talvisin paita on lähes koko ajan käytössä.

Tämän tyyppisiä juttuja alkaa aina silloin tällöin tulemaan tänne blogiini. En tosin mieti silloin sitä onko vaate kirpparilta tai itse tehty, vaan valitsen oman mielen mukaan sellaisen, josta on kuvia vähintään kolme kappaletta. Jossain vaiheessa voisi kokeilla myös niin, että yksi vaate puetaan monella tavalla viikon aikana, eli yksi vaate, seitsemän asua. Se olisi mielenkiintoista ja haasteellista monin tavoin ja joutuisi poistumaan useasti siltä omalta mukavuusalueelta. Voisi löytää kyllä monta erilaista kivaa asukokonaisuutta. Mutta luulen, että se on sitten helpompi tehdä silloin kun ei ole muuta ajateltavaa, kuten työt.

Tässä ekassa versiossa ei ole muuttunut juuri muu kuin leggareiden ulkonäkö sekä kengät. Paita on niin pitkä, että menee minulla myös mekkona, paksut sukkikset vain jalkaan. Kuitenkin jotenkin tästä huolimatta tykkään pukea erilaisia leggareita tämän paidan kanssa. Olo on ihanan rento, mistään ei kiristä eikä purista. Näin lääkepöhötys saa rauhassa pöhistä ja oma olo on mukava.

Miten sinä pukisit paidan?
Paita on suora, pörhöinen, väriltään rosa. Ei ihan väriäni mutta silti niitä harvoja rosan värisiä vaatteita, joita tykkään käyttää paljon. Materiaali on karhea ja yleensä en voi käyttää tällaisia herkkää ihoani vasten, mutta tämä on jostain syystä ainoa karhea, joka ei kuitenkaan satu ihooni. Leggarit on nähty täällä moneen kertaan ja yksi tapa yhdistää nämä ruudulliset pöksyt on tässä. Minulla leggarit on aina kovassa käytössä vaikka kyseinen vaatekappale saakin aika kovia reaktioita ihmisiltä. Töissä vaan on niin paljon helpompaa olla kun on rentoa päällä ja tietenkin sitten pyöräilyssä minulla on eri tyyppisiä leggareita jalassa. Leggarit ovat parhaat pöksyt ikinä.

Asuun kuului:
Neule: H&M
Leggarit ja saapikkaat: Mies ostanut saapikkaat lahjaksi
Takki: Ostettu aikanaan töihin uutena
Pipo, kaulaliina, hanskat ja laukku: Itse tehtyjä ja tuunattuja

Käykää klikkailemassa tarkempia kuvia noista ihanista tekeleistä. Inspiraatiota omiin tuunailuihin ja puuhiin. Minulle on tärkeää, että päälläni on myös aina jotakin itse tehtyä, vaikka aina se ei ole näin mutta lähes aina. Jos päälläni on kaikki ostettuja, on se ihme ja kumma. Haluan, että oma kädenjälki näkyy pukeutumisessa. Olen monta vuotta ollut aivan villinä näihin ragbag tyyppisiin laukkuhin ja niitä on tullut tehtyä niin langan jämistä kuin trikoovaatteistakin.
Yksi vaatetoive minulla on, liittyy kenkiin. Toiveissa olisi saada sinapinkeltaiset korolliset ylipolven saapikkaat vielä joskus. Mutta se on sitten joskus kun sellaiset löydän. Nyt saa kelvata nämä lahjaksi saadut poposet.

8 kommenttia

 1. Elina //Vauhtihirmun elämää kirjoitti:

  Minulla oli joskus sama neule eri värisenä ja se oli jatkuvassa käytössä, mutta homekodista uuteen muuttaessa ja kovia pesuja tekemällä se ei selviytynyt valitettavasti. Kivan näköisiä yhdistelmiä olet saanut aikaan! 🙂 Ja Heurekan dinot näytti ja kuulosti hyvälle. Olisipa kiva päästä katsomaan!

 2. Inspiration, Viltsumari kirjoitti:

  Toi neule on ihana! Mulla oli lyhyempi versio saman tyylisestä neuleesta ja se oli mun lempparini. En ihmettele, että tykkäät tuosta.

 3. Melissa kirjoitti:

  Voi kurjuus tuo homekoti homma 🙁 Toivottavasti ette sairastuneet pahasti.

 4. Melissa kirjoitti:

  Tää tosiaan on aivan ihana <3

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuo jättipaita näyttää ihan sellaiselta missä itsekin viihtyisin <3

 6. Melissa kirjoitti:

  Se on kyllä niin ihanan rento.

 7. Marianne kirjoitti:

  Aivan ihanan muhkea ja rento neule! 🙂

 8. Melissa kirjoitti:

  Se on aivan ihana <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *