Hae
VillaNanna

Avalon-neule

Avalon-neule

Avalon-neule on Garnstudion yksi suomenkielinen ohje, ohje on sitä mieltä, että kyseessä on tunika mutta se ei minusta tunikalle näytä. En myöskään ihan täysin tehnyt ohjeen mukaan, mutta se nyt ei paljoa haittaa, koska isoa muutosta ei minun työssäni ole. Joten malli on helppo muokata mieleisekseen.

Avalon-neule

Lankana minulla on House neulelanka Onni, eli Prisman halppislanka. Ihan ok lanka tehdä, hiukkasen se kutittaa nokkaa kun pöllyää aikalailla. Mutta sain kuitenkin nopeasti neulottua tämän työn. En oikeastaan edes tiedä miksi minulla tuota Housen lankaa on olemassa. Mutta hyvä sekin on neuloa pois pyörimästä. Neule on kuitenkin kiva ja lämmin. Lämmittää mukavasti selkää sekä rinnuksia. Tavallaan kyseessä on siis ehkä kauluri, hivenen pitkä kauluri mutta tavallaan taas liivi, koska tässä on tampit sivuissa, jotka pitää neuleen paikallaan.

Neuleen ohje:

Halusin neuloa jotain sellaista mitä ei kaapistani löydy ollenkaan ja tämä on sellainen. Ehkä minulla tuli hiukan sellainen olo, että olen pukeutunut haarniskaan kun neuleen puin ensimmäisen kerran päälleni, mutta olo meni ohi aika pian, paitsi että nyt on sama olo kun katson kuvia. Miten se oma neule näyttää niin erille mitä ohjeen kuvassa? Ehkä minun on sitten vain ihan liian pieni tai sitten paitani on aivan liian suuri. Mene ja tiedä kumpaa se on. Neule tulee kuitenkin käyttööni ja jos on kylmä talvi, niin tuo on ihan paras lämmike takin alla.

Härpätin on monikäyttöinen

Nimesin työni härpättimeksi, mutta se ei merkitse kuitenkaan mitään huonoa. Ihan senkään vuoksi, että tätä voi käyttää monella Tavoin. Ihan ensin tietenkin tätä on hyvä käyttää näin keinonahkahousujen kanssa ja over size -kauluspaidan. Farkut ja trikoopaitakin toimii hyvin sekä leggarit. Romanttiseksi asu tulee kun alle laittaa vaikka kukkamekon. Laskettelun jälkeen taas on kiva heittää neule kerraston päälle kun haluaa lämmitellä takkatulen loimussa juoden kaakaota.

Minulla nyt mieli vie tuonne Zakopaneen ja Tatravuorille. Täytyy koittaa saada tuo ajatus pois pian tuolta päästä ja palata takaisin tänne Suomen kamaralle ja Helsinkiin. Koska tätä neuletta voi tietenkin käyttää myös täällä Helsingissä, ei se pelkkä Zakopane asu ole. Tärkeää on kuitenkin se, että vaate on monikäyttöinen ja voidaan käyttää muinakin aikoina kuin vain talvella.

Avalon-neule

Rentoa sunnuntaita kaikille! 

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. Tipsu kirjoitti:

  Kyllä tuo vähän haarniskalta näyttää ihan tuossa Garnstudion mallikuvassakin, tosin siinä liivi on pidempi ja väljempi ja lanka röpelöinen, joten se ehkä vähän tuota haarniskamaisuutta hälventää. Mutta joka tapauksessa kivan näköinen neule, ja itseasiassa pidän enemmän tuosta sun versiosta kuin mallikuvasta. 😊

 2. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

  Kivan näköinen asuste – ja vilukissalle tietysti myös tarpeellinen!

 3. Benita kirjoitti:

  Tämän tapaista olen kaavaillut tekeväni itselleni myös. Mutta haluaisin jonkun ilmavamman langan, mikäköhän se sitten lie onkaan. Kaunis neule liivi.

 4. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Onhan tämä varsin yksilöllinen ja monikäyttöinen vaate. Värikin on upea! Rakastan harmaata vaatteissa, mutta en luonnossa 😀

  • villananna kirjoitti:

   Itse taas käytän hyvin vähän harmaata ja mustaa. Oikeastaan jos noista kahdesta pitäisi valita, niin harmaata käytän mieluummin kuin mustaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *