Hae
VillaNanna

Kauluspaitojen hihoista toppi

Kauluspaitojen hihoista toppi

Vanha työ tehtiin kauluspaitojen hihoista. Tämä työ on valmistunut vuoden 2017 läjäprojektin tiimoilta. Pienoisen mietinnän jälkeen tulin siihen lopputulokseen, että esittelen jälleen yhden tuunauksen, joka on jäänyt vanhan blogin syövereihin. Tätä toppia valitettavasti en saa kuvattua uudelleen. Toppi on kyllä vielä kaapissa, mutta ei enää mahdu päälle. Olen sen verran kasvattanut itseäni leveyssuuntaan.

Kauluspaitojen hihoista toppi

Kun tuunaa paljon, niin erilaisia osia vaatteista jää tuunauslaatikon pohjalle. Niistä kuitenkin saa kaikenlaista vielä tehtyä. Hihat varsinkin on oiva tuunausmateriaali boheemeihin toppeihin tai mekkoihin, ei tarvita edes kaavaa. Saksilla niks naks ja sovittamaan. Aina voi lisätä ja poistaa. Hihojen muoto on jo sellainen, että niistä saa jo suoraan A-linjaisesti levenevää vaatetta. Sitä linjaa hyödynsin tässä topissa. Jos nyt muistan oikein, on tähän toppiin käytetty kolmen paidan hihat.

Hyödynsin siis mahdollisimman hyvin hohat kokonaisuudessaan. Helman tein epäsymmetriseksi ja tilkut yhdistin helmaan frillaksi. Näin sain hyvin boheemin ja suloisen topin. Tätä tulikin käytettyä paljon tuolloin. Ihan farkkujen kanssa, leggareiden tai pyöräilyshortsien. Ja jos tyyliin kuuluu leveät hameet ja kerroksittain pukeutuminen, niin sekin onnistuu tämän topin kanssa hyvin. Nyt onkin unelmana tehdä uusi samanlainen, mutta isompi ja tietenkin se mekko. Tällä hetkellä vain ei noita paitoja ole juurikaan sellaisiin projekteihin tarpeeksi.

Kauluspaitojen hihoista toppi

”More is more, less is a bore”

Niin kuin monet blogiani pidempään seuranneet tietävät, olen maksimalisti. Arkkitehti Robert Venturin lainaus, less is a bore on jälkeenpäin lisätty maksimalismia kuvaavaan mottoon. Tämän moton on tuonut kaikkien huulille upea Iris Apfel, jonka koko elämäntyyli kuvaa täydellisesti tuota lausetta. Iris Apfel on minun suuri idoli ja toivonkin olevani tulevaisuudessakin hänen ideologian seuraaja. Olen nuoresta tytöstä lähtien seurannut hänen elämän kiekuroita ja tyyliään. Olen ihaillut hänen voimakasta omaa identiteettiä ja oman elämän polkujen talsimista. Hän ei ole kumartanut ketään, vaan luonut omaa ja elänyt sen mukaan.

Se on kiinnostanut minua paljon ja se on yksi syy miksi aloin opiskella vaatetusalaa. Toki idoleitani oli muitakin, jotka johdatti minut muodin pariin. Vivienne Westwood, Aenne Burda, Mary Quant. Kaikki heistä vahvoja naisia, oman tiensä kulkijoita. Upeita esikuvia. Vivienne, Aenne ja Mary ovat jo lähteneet kaunistamaan maailmaa rajan toiselle puolelle ja varsinkin Viviennen poismeno on ollut minulle sellainen shokki, etten ole vielä päässyt siitä irti. Tuolla on tallennetuissa Viviennestä kertova postaus odottamassa kirjoittajaansa, mutta vielä en ole siihen ryhtynyt, aika on väärä. Mutta joskus sitten. Minulla on myös muita esikuvia, joista olen kirjoittanut täällä blogissa, mutta nämä neljä naista on rautainen voima, jota hyödynnän itse töissäni.

Kauluspaitojen hihoista toppi

Rentoa lauantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Minun muoti-idolini

4 kommenttia

  1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Mua tässä topissa askarruttaa etumuksen mukavuus. Eihän se paina rinnan kohdalla?

  2. Mare Kinanen kirjoitti:

    Hauska ja pirteä kokonaisuus. Tuli hymy huulille kun katseli tätä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *