Hae
VillaNanna

Mikä on Junk journal?

Mikä on Junk journal?

Minulta on nyt kyselty monta kertaa, että mikä on junk journal? Kysyin tuossa jokin hetki sitten Instassa, että haluaako seuraajani tietää mikä se on ja koska kyllä vastauksia tuli monta, niin aletaan tutustua tähän ihanaan asiaan kuin junk journal. Se on oikeasti ihana asia ja jokainen tekee juuri sellaisia joista pitää.

Yksinkertaisuudessaan junk journal on itse tehty päiväkirja. Mutta nykyään tämän päiväkirjan voi tehdä niin monista eri asioista, ettei aina päiväkirja enää näytä siltä, että se on valmistettu roskasta, vaan uusista ihanista ja romanttisista asioista. Minunkaan päiväkisrjat eivät ole ihan suoranaista roskaa, vaan muokkailen roskan aina vähän toiseksi, jos vain siihen kykenen.

Mikä on Junk journal?

Mikä on Junk journal?

Ohjeissa sanotaan, että junk journal on tietyn kokoinen, mutta itse olen tehnyt vähän minkä kokoisia tahansa ja moneen tarkoitukseen. Useimmiten päiväkirja kasvaa sen mukaan kun sitä kirjoittaa, mutta jotkut tekee ihan valmiiksi asti päiväkirjan ja myy sen herkkuineen päivineen. Kun aloin harjoittelemaan päiväkirjan tekoa, niin tein pari kirjaa alusta loppuun. Kirja, joka minulla on nyt tällä hetkellä käytössä oli alunperinkin ehkä liian suuri ja nyt se pursuaa ulos, joka ei ole ihan hyvä asia tässä hommassa.

Tarkemmin kun alamme puhumaan junk journalista, niin  se on itse tehty kirja, jossa käytetään kierrätyspapaperia, roskiakin, esimerkiksi maitopurkkeja, paperipusseja, kaikkea mikä sinua itseäsi puhuttelee. Itse teen kannet yleensä muropaketista tai jostain muusta vastaavasta. Mielikuvitus on vain rajana kun alat ensin kerätä materiaalia ja tietenkin kaikki lähtee kirjan sivujen sitomisesta. Junk journalissa se helppohomma, koska voit isolla neulalla ja kalastajalangalla ommella sivut kansiin.

Jotkut saattavat käyttää kansina vanhojen kirjojen kansia ja se on myös mahtava idea monin tavoin. Itse tykkään tehdä kannetkin. Mutta suosittelen sitä, että jos laittaa paljon sivuja, niin sitoo osia monta, kuin että yhdistää kaikki sivut yhteen. Sellainen kirja ei oikein pysy kiinni millään tavoin ja kun kirjoitat kirjaa, se vain suurenee.

Mikä on Junk journal?

Minun kirjani

Olen tehnyt kotona viisi kirjaa ja töissä yhden näytteen. Kaikki ovat erilaisia ja kaikki on tehty eri tarkoitusta varten. Näytekirjakin on tehty ihan eri tarkoitusta varten, se on enemmän sellainen matkapäiväkirja, kuin tavallinen junk journal. Olen hyödyntänyt pitkälle myös kaikenlaiset paperinjämät. Niistä saa kivasti tehtyä vaikka muistilappusia. Nämä lappuset voi ommella siksakilla ompelukoneella ja repäistä käyttöön jos haluaa. Tai voi vain kirjoittaa joitain pikkujuttuja lappujen sivuille. Jämistä ja roskista saa myös ihania koristeita. Paperia voi värjätä kahvilla tai teellä tai mausteilla. Kaikkea sellaistakin kannattaa testata. Käytä vesivärejä, tai muita maaleja, jos sinulta löytyy.

*****

Älä tee näin:

Minun ensimmäinen kirjani on juuri sellainen hyvä esimerkki siitä, mitä ei kannata tehdä. Laitoin vain yhden niteen ja liian monta sivua siihen. Yleensä riittää yhteen niteeseen maksimissaan 12 sivua ja vähintään seitsemän. Jos laittaa likka kirja alkaa pursua ja kannet taittua niin, ettei sivut pysy ehjänä. Näin siis minun ensimmäinen kirjani epäonnistui, on kyllä tällä hetkellä ainut kirja, jota käytän.

Mihin käyttöön kirja on?

Tämä on päiväkirja, johon voi taltioida muistoja, kirjoittaa ja liimailla kaikkea ihanaa, kuten kuvia yms. Minun ensimmäinen kirja täyttyy vaateasioista, kuten make nine -haasteen seurantaan liittyviä juttuja, kirppisjuttujen seurantaan ja ostokäyttäytymiseen, ompelujuttuja yms. Kaikki mikä liittyy tähän minun harrastukseen. Säästän nyt kaikki kuitit kirppiksiltä ja jos pitää ostaa jotain kankaita ja näin seuraan paremmin hankintojani ja voin helposti tehdä muutoksia ostokäyttäytymiseeni.

Mitä laittaa kirjan sisälle?

Ihan mitä ikinä haluat, netistä voi tulostaa myös kalenterin sivuja, jos haluaa tehdä kalenterin, voi tulostaa myös kuviollisia papereita, joita laittaa kirjan sisälle, tehdä paperisilpusta kaikenlaisia ihania härpäkkeitä sivuihin, kirjekuoria taskuiksi ja vaikka ja mitä. MItä ikinä haluaakaan.

Miksi teen päiväkirjan itse, enkä osta valmista?

Koska tää on oikeasti ihan huippu kivaa ja harjoittelen tätä ihan sen vuoksi, koska kesällä pidän aiheesta kurssin nuorille. Nämä ovat myös niin ihanan persoonallisia ja voit tehdä tällaisen ihan mitä tarkoitusta varten tahansa. Minulla on yksi päiväkirja tehty matkailuun sopivaksi, siihen tulee meidän kesämuistoja, jos päästään kiertämään hiukan Suomea, ulkomaille tuskin on asiaa vielä.

Mikä on Junk journal?

Nautinnollista viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Suojatakki ensi vuoden kalenterille

Pekettikortteja roskasta

Lasten rannekoruista aikuselle korut

12 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Kuulostaa vähän samantyyppiseltä kuin tuo skräppäys (itse olen kiinnostunut tuosta skräppäyksestä). Skräppäämisessä tehdään itse albumi alusta lähtien tai sitten kierrekansioon tai valmiseen aletaan skräppäämään albumin sivuja (olennaista on, että kaikki muovitaskuja ja albumin sivuja myöten mitkä pääsee kosketuksiin valokuvan/valokuvien kanssa on happovapaata, koska skräppäämisessä yleensä hyödynnetään myös valokuvia ). Itse olen tähän mennessä tehnyt vain yhden albumin (kierrekansioon, papan eli äidin isän muistokansio hänen hautajaisiinsa). Skräpätä voi myös valokuvien lisäksi vaikka ruokareseptejä tai vaikka käsityöohjeita (valokuvia voi laittaa mausteeksi, vaikka kuva itsestä tekemässä ruokaa tai itsestä ompelemassa/neulomassa jne), tässäkin taivas on vain rajana.

  Teen myös kortteja (kaikenlaisia, esim. onnittelu,-joulu,-pääsiäis,-kesä,-syksykortteja). Joskus myös korttiaskartelu luetaan skräppäämiseksi, varsinkin jos hyödyntää siinä myös valokuvia.

  Katselen kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista askartelumateriaaleja. Kerran viime vuoden lopulla löysin pussillisen ihania kuviopaperin paloja ja suikaleita yhdeltä kirpputorilta, joita olen hyödyntänyt korteissa.

  Viimeaikoina olen löytänyt kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista juttuja mun sisustukseen, esim, koristetyynynpäällisiä, uudet verhot makuuhuoneeseen (olen muutenkin vähän sisustanut asuntoa, esim naputellut tauluja ja seinälautasia seinälle ja vaihtanut koristetyynyihin päällisiä). Olen myös ostanut kirjoja kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista viimeaikoina, esim. 4 Michael Connellyn dekkaria (pidän tästä dekkarikirjailijasta).

  • villananna kirjoitti:

   Vähän on samaa juu. Journaleita on monenlaisia, on tämä ja art ja pulled journal. Eli montaa erilaista. Skräppäys ei ole mulle vielä tullut innostuksen kohteeksi, tää on enemmän ollut mun juttu ja tuota art journalia suunnittelen kokeilevani piakkoin.

 2. Nora kirjoitti:

  Skräppääminen on valokuvien ja askartelun yhdistämistä. Tai voi vaikka myös maalatakin albumin sivuille jotain, mutta silloin maalienkin joita käyttää täytyy olla happovapaita.

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tämä onkin itselleni uusi tuttavuus 🙂

 4. Diiskuneiti kirjoitti:

  Ihanan näköinen. Täypyytä väkertää tuollainen mikä sisältäisi joulujuttuja 😀

 5. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Näyttää mielenkiintoiselta ja kauniilta! Itse käytän bullet journalia kalenterina toista tai kolmatta vuotta. Art journalia kiinnostaisi kokeilla.

 6. Marjut kirjoitti:

  Tällaista voisi kokeilla, en ole aimmin tehnyt juuri tällaista, mutta hieman vastaavanlaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *