Hae
VillaNanna

Kaftaanista romperi

Niin kuin monet tietää hyppypuvut ovat yksi mun suosikki vaate mekon jälkeen. Ja näitä ihanuuksia on sitten monen monta olemassa meikäläisen kaapissa. Tämä romperi oli pitkään kesken, aloitin teon viime kesänä ja nyt vihdoin sain sen valmiiksi. Yksi iso huono puoli tässä on se, että alkuperäisestä vaatteesta ei ole yhtään kuvaa enää missään. Tai siis en muista mihin sen olen laittanut talteen. Huonompi juttu, olisi ollut kiva näyttää millainen hieno kaftaani tämä on ollut ennen. Apuun otin mustan kauluspaidan kun kaftaani oli todella pitkä mutta valtavan kapea niin en saanut materiaalia muutoin riittämään.
Hyppypukuja voi tehdä ihan millaisilla kaavoilla tahansa. Nimittäin, voit yhdistellä eri kaavojen ylä ja alaosia toisiinsa, välillä kannattaa muistaa laittaa välikappaleita kun aina alaosa ei ole niin korkea. Näin tein minäkin tähän romperiin. Ei siis tarvitse olla jokin tietty kaava vaan yhdistele eri kaavoja mielin määrin, saat jokaisesta puvusta eri näköisen. Todella helposti. Kannattaa muistaa myös laittaa erilaisia kiinnityksiä että asun saa päälle, jos ei ole iso pääntie josta voi sukeltaa sisään jalat edellä.

Minusta on ollut ihanaa kun ei ole tarvinnut kaupassa juuri käydä. Jotain pientä on käyty ostamassa kuten maitoa ja perunoita. Hyvin ollaan saatu pakastimen omituisuuksista tehtyä kaikkea hyvää ja ravitsevaa ruokaa. Kyllä kannattaa siis heittää pakkaseen vaan kaikki mahdollinen mikä ei heti mene käyttöön. Elän todella siinä uskossa, että saamme tuon pakastimen sulatettua vielä. Eilen siis tarjoiltiin pakastimen uumenista löytyneistä seitifileistä herkulliset kalapuikot, paistettin ylijääneet perunat ja salaatti koottiin kaikesta mitä sattui kaapissa olemaan, loput aiolit ja lohen mädit mukaan. Vesi maustettiin sitruunalla ja herkku ateria on valmis. Helppoa ja yksinkertaista ruokaa mutta niin hyvää ja maittavaa.

Meillä on alkanut kukkia lupiinit ja niitähän oli saatava pöytään koristeeksi muutamia. Paljoa ei tarvita, että olo piristyy. Helsingissä on villikukka pelto, josta saa käydä vähän keräilemässä villikukkia. Kaikkea ei saa viedä omaan kotiin vaan muutaman voi käydä napsimassa itselleen koristeeksi. Täällä Helsingissä jos asuu niin kannattaa selvittää mistä kaikista paikoista voi käydä itselleen keräämässä kaikenlaista. Myös herneitä saa kerätä tietyistä paikoista mutta ei myyntiin. Hieno idea.

Ihanaa sadepäivää
-Nelli-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *