Hae
VillaNanna

Omenankuoret ja mehun jämät- Hävikki käyttöön

Kun mehua tekee niin varsinkin omenasta jää iso määrä kuoria, en mitenkään suostunut heittämään kuoria roskiin vaan päätin kuivattaa ne ja tehdä osasta makusokeria. Mehuakin jäi juhannuksesta hieman yli, jota kukaan ei oikein enää jaksanut juoda, joten siitä saikin mahtavaa hilloa, jota voi laittaa leivälle tai vaikka syödä lettujen tai pannarin kanssa. Tästäkin mehua voi vielä jatkojalostaa, esimerkiksi tekemällä vispipuuroa tai mehukeittoa tuosta hillosta tai sitten tekee puuroa tai mehukeittoa, eikä hilloa ollenkaan. Riippuu paljon mitä tahtoo ja mitä tarvitsee, itse halusin mehun säilyvän vielä pidempään niin siksi keitin hilloa.

Omenankuorten kuivatus on helppoa myös tavallisella uunilla. 50 astetta ja puukauha luukun väliin. Näin ei tule uuni liian kuumaksi. Itse kuivatin omenia noin 7 tuntia, kannattaa kuitenkin seurata, että kuoret ovat oikeasti kunnolla kuivuneet. Kuoret säilytetään paperipussissa, valolta suojattuna.
Jos haluaa makusokeria niin kuorten joukkoon voi lisätä sokeria ja kanelia. Laita kaikki osat tehosekoittimeen ja jauha pieneksi. Makusokeria voi käyttää leivonnassa tai vaikka sokerin sijaan puurossa. (Maustesokeriin voi laittaa myös muskottipähkinää, inkivääriä ja ripaus suolaa). Makusokeri on mainio joululahjakin.

Kuivatut omenankuoret ovat hyvää naposteltavaa myös sellaisenaan

Puurolautanen ja aluslautanen on Kierrätyskeskus löytö. Aivan ihana. Makusokeri puuronjoukossa on mahtava juttu.
Hillolle oli pakko tehdä näkkäriä, toimii erittäin hyvin näin ja tietenkin lettujen kanssa myös. Näin ei jää hukkaan yhtään mitään ja lompakko kiittää myös paljon. Kannattaa aina kokeilla kaikkea mitä keksii, voi kehitellä uusia reseptejä ja tehdä uusia löytöjä. Mitään tarvikkeita en erikseen ostanut, kaapissa sattui olemaan myös tuota hillosokeriakin. Jos sokeria ei löydy niin voi tehdä loppumehusta vispipuuroa tai mehukeittoa. Nekin maistuu hyvin.


Mukavaa alkanutta viikkoa!
-Nelli-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *