Hae
VillaNanna

Älä koskaan

Älä koskaan

Älä koskaan käytä vaatteita, joita käytit nuorena. Näin aina sanotaan. Silloin kun itse olin nuori, oli 80 -luvun kulta-aika. Kaikki ei todellakaan ollut hienosti ja hyvin, mutta muoti oli mielenkiintoista, se oli niin mielenkiintoista, että meikäläinen käyttää edelleenkin sen ajan vaatteita. En minä tosin niihin omiin sen ajan vaatteisiin enää mahdu, sillä olen 30 kg isompi kuin silloin, mutta esimerkiksi UFFin vintage liikkeistä löytyy juuri niitä vaatteita, joita silloin joko halusin tai käytin. Omassa koossa tietenkin.

Älä koskaan

Sanotaan ja mitä se sitten oikeasti tarkoittaa? Ainakin sitä, että näyttää silloin vanhalle, jos laittaa oman nuoruutensa vaatteita päälleen. Tai näin sanotaan. Mutta haittaako se? Jos näyttää vanhalle? Ikälopulle? Vai näyttääkö vanhanaikaiselle? Itseäni ei kauheasti haittaa, vaikka näyttäisin miten vanhanaikaiselle tai vanhalle. Itse tykkään sen verran paljon 80 -ja 90 -lukujen vaatteista, että olen innoista soikeana kun löydän jonkin asian, mitä olen jo vuosia etsinyt.

Älä siis koskaan kuuntele ketään pukeutumisessa, vaan pue päällesi juuri sellaisia vaatteita, kuin itse haluat käyttää. Valitse aina ne lempivaatteet kaappiin, älä koskaan ota mukaan kaupasta mitään sellaista, joka on vain ehkä tai voi olla, vaan sen vaatteen, joka sovittaessa nostaa itsetuntoa ja vaate päälle tunnet olevasi upea. Kaikki muut jätä ostamatta.

Kasariluvun neuleet

80 -luvulla oli paljon erilaisia neuleita, oli lepakkohihaa, oli isoja olkapäitä ja oli nämä ihanat mielenkiintoisilla tekstuureilla varustetut ihanuudet. Novitan lehdet olivat silloin täynnä toinen toistaan upeampia ja yliampuvimpia neuleita. Yksi neuleäiti oli tv kuuluttaja Irene Usvasalo ja hänen upeat neuleet näyttäytyi tv katsojille ja aiheutti ison neuloosin. 80 -luvun geometriset kuviot ja eri lankojen yhdistelmät samassa paidassa oli hitti tuohon aikaan. Itse ihailin valtavasti Irene Usvasalon neuleita ja olisin voinut käyttää niitä kaikkia. En vain neulonut siihen aikaan ollenkaan. En osannut, eikä se homma edes kiinnostanut. Oikeastaan mitkään käsityöt eivät olleet meikäläisen juttu, vaikka jotain aina koitin tehdäkin.

Koska todellisuudessa en koskaan sellaista paitaa saanut, jossa oli eri lankoja käytetty samassa paidassa, olen sitten etsinyt sellaista, minulle sopivaa jo vuosia. Kirppis intoiluni aikana olen sitten vihdoin löytänyt vintage liikkeet ja sitä kautta myös palanut takaisin omaan nuoruuteeni ja sieltä poiminut kaappiin erilaisia sen ajan hittivaatteita ja kovan uurastuksen jälkeen löytänyt myös juuri sen neuleen, jota olen vuosia etsinyt. Minulle kun ei kelpaa ihan mikä tahansa vaate, vaan sen pitää olla juuri se vaate.

Joten nyt vihdoin esittelen teille paidan, josta saan kuulla aina sitä, että älä koskaan käytä oman nuoruuden ajan vaatteita, näytät vanhan aikaiselle. Minun lempipaitani, minun vanhanaikainen look on nyt kaikkien nähtävillä, olkaa hyvät ja tätä paitaa käytetään ja paljon!

Älä koskaan

Tiistai on toivoa täynnä!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

6 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Mulla on yksi pusero , jonka ostin 16-vuotiaana! Tosin se on nyt liian pieni,mutta on sellaista venyvää kangasta, joten kävi vielä joitakin vuosia sitten vaikka en ollut 54 kiloa painava kuten silloin teininä. Tosi kiva tuo lempipaitasi:)

 2. Nora kirjoitti:

  Hieno pusero. Itsekin voisin pitää tuollaista tai ainakin noissa samamtyylisissa väreissä olevaa. Geometriset kuviot on hienoja. Ja hienot kengät. Ovatko ihan aidot doc martensit?

  En varmaan itsekään aina pukeudu niin sanotusti aikuisen naisen tyyliin mitä se nyt sitten tarkoittaakin. Suosin aika paljon erilaisia collaritakkeja ja niitä näkee paljon myös opiskelijoilla ja lapsilla, joten sen perusteella aika nuorentava tyyli. Toki katson kuitenkin, etten ihan liian teinityylistä pidä, esim. liian lyhyitä hameita ja vaikka neonvärejä (en ainakaan liikaa, tosin en kyllä kauheasti pidä neonväreistä, lapsena oli kyllä jotain neonväristä mulla, kun siihen aikaan neonvärit oli suosittuja). Suosin aika yksinkertaisen tyylisiä vaatteita, että kaipa ne on sitten aikuismaisia, vaikka olisi collaritakkikin tai ulkoilupuku. Jokainen itse pitää niitä vaatteita, joita haluaa.

  Vintagevaatteissa ja vintageasusteissa ei ole mitään vikaa. Niillä voi myös saada nykyaikaisiin vaatteisiin mielenkiintoista särmää ja nykyaikaisilla asusteilla päivitettyä tähän päivään. Sulle sopii kasarivaatteet, erityisesti erilaiset neuleet. Et ole mielestäni jämähtänyt sun lapsuuden ja nuoruuden aikaisiin vaatteisiin, vaan osaat yhdistellä niiden aikakausisen vaatteita nykypäivän vaatteisiin, tuunattuihin tai tuunamattomiin.

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, ihan ovat aidot Martensit, muita ei kannata hankkia edes. Neon värejä en tainnut käyttää juurikaan edes tuolloin 80 -luvulla. En ainakaan muista, että olisi mitään sellaista ollut kaapissa.

 3. Nora kirjoitti:

  Aira Samulinillakin on vielä tallella vaatteita, joita hänellä oli 1960-ja 70 -luvuilla ja hän vielä käyttää niitä. Hän osaa hyvin yhdistellä vintagea ja nykypäivän vaatteita keskenään ja on hyvä osoitus siitä, että pukeutuminen ei kysy ikää. No, ei ihan täysin samalla tavalla ehkä kannata pukeutua kuin joskus nuorena, mutta lyhyt hame voi olla vanhemmallakin naisella tai vaikka collaritakki tai farkku-tai nahkatakki. Tai vaikka tuollaiset maiharit kuin sulla. Kysymys on vain persoonasta ja siitä minkä tyylisistä ja värisistä vaatteista pitää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.