Hae
VillaNanna

Erilainen vappu

Erilainen vappu

Erilainen vappu, niin erilainen. Tämän vuoden vappu oli toisenlainen mihin olemme tottuneet. Vappuaattona oli töissä ja huomasin, ettei vappua juurikaan näkynyt missään. Ihmisiä ei ollut paljoa liikkeellä. Oli jotenkin aika aavemmaista sitten kuitenkin. Missä ihmiset olivat ja missä viettivät vappuaan. Hatun nosto nuorille, että malttoivat pysytellä sisätiloissa! Kun kiertelimme pitkin kyliä etsiskelemässä nuoria, niin muistelin menneitä vappuja, miten me vietimme niitä. Aina oli retki, joka vuosi mutta meidän vappuun kuului myös Ravintola Koskenranta ja viime vuonna meidän perinteisiin tuli kuvioon mukaan myös merellinen vappubrunssi.

Oliko meillä sitten kovinkin erilainen vappu tänä vuonna, mitä ennen? Oli ja ei ollut. Vanhempi poika oli lomilla ja kotona viettämässä vappua meidän kanssa, hänen mukanaan oli myös hänen tyttöystävä. Saimme tutustua kunnolla tähän tyttöön tällä kerralla. Tyttö on meillä ollut ennenkin mutta nyt pidemmän ajan. Koko vappu viikon laitoimme pihaa kuntoon, että voimme viettää aikaamme siellä, kylmyys tosin oli lopulta liikaa ja pihalla ei juurikaan oltu. Retkelle kyllä lähdettiin, me kurjat. Sama reissu kuin muulloinkin ja ensin oli pelko, että paikka on täynnä ihmisiä, mutta rauhallista oli sitten kuitenkin.

Erilainen vappu

Koska olin töissä aaton, niin pojat puuhastelivat omiaan, kävivät kaupassa ja suunnittelivat ruokapuolen. Tarkoitus oli ensin vapunpäivänä lähteä pyöräilemään, mutta koska olin kävellyt aattoillalla lähes 20 km, niin en vain sitten jaksanut. Odotin vain pääsyä brunssille. Koska emme päässeet brunssille, niin teimme sen itse. Sen jälkeen olikin hyvä mennä aamulevolle. Otimme siis niin rauhassa vapunpäivän kuin vain voi olla. Rentoa ja nautinnollista vain. Hiukan pihatöitä, niin omalla viljelyksillä, kuin takapihalla.

Tosiaan emme vapunpäivänä tehneet muuta kuin olimme pihapiirissä mutta seuraavana päivänä lähdimme vappuretkelle, päivän myöhässä, mutta ei se haittaa. Meillä on aina sama retkikohde tässä toukokuun aikana (yleensä vapun aikaan). Lammassaari tai Kuusiluoto. Nykyään se on kuusiluoto enemmän. Tykätään olla siellä. Toki voimme muinakin aikoina kävellä sinne. Tuo alue on niin ihana retkeilyyn. Ja olihan se ihana esitellä tätä puolta Helsingistä myös pojan tyttöystävälle.

*****

Tärkeää oli kuitenkin se, että sain koristeltua meidän pihaa, en tosin nyt saanut niistä blogijuttua aikaan, mutta toiste sitten. Hauskat kestokoristeet vapuksi tai muihin juhliin. Ei ilmapalloja, ei serpenttiiniä, ei paperisia huiskishaiskia. Kaikki tein kestona omista leikkuujätteistä. Ja ne toimii todella hyvin.

Toinen asia, jota meillä odottettiin kovasti, oli grilliruoka. Näin ennen koronasuosituksia Kierrätyskeskuksessa ihanan pikkuisen pönttögrillin ja se oli ihan pakko saada. Kyllä, grilli on todella pieni ja kestää pitkään saada ruoka valmiiksi isolle porukalle, mutta se ei haittaa yhtään, koska grilli on niin suloinen ja sillä tulee hyvä pöperökin. Pönttögrilliä on ssatu ihailla Instagramissa jo viikolla, kun kokeiltiin ensimmäisen kerran grillata sillä. Oma poika toimi silloin grillimestarina Ja hyvät pöperöt minun kokkipoika tekikin. Vappuna grillimestarina toimi oma mies ja herkkuja tuli monenlaista pöytään.

Tällainen oli meidän vappu! Millainen vappu sinulla oli?

Erilainen vappu Erilainen vappu Erilainen vappu

Nautinnollista sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

Lue myös nämä:

Leikkuujätteestä vappuhuiskat

Kirppisvaatteilla brunssille

Aurinkoiset pöksyt vappuaatton piristykseski

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Vappu meni varsin rauhalliseen tahtiin kotona ja siskon luona, loppupeleissä ihan hirmuisen suurta eroa tämän vietossa ei normaali tilanteeseen nähden ollut 😀

  • villananna kirjoitti:

   Tämä vappu varmasti jää muistiin jokaiselle. Sen verran oli erilainen vappu

 2. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Kivalta näyttää ja kuulostaa teidän vappu rajoituksista huolimatta. Me olimme kotona ja paistoimme munkkeja. Tai siis mies ja tyttö niitä tekivät. Minä söin. Vapussa oli erilaista ystävien ja yhteisen brunssin puuttuminen.
  Mukavaa viikkoa!

 3. Marjo kirjoitti:

  Vappu oli erilainen tänä vuonna mutta nautin kyllä tästäkin vapusta.
  Minusta Mantan lakitus ja JVG keikka virtuaalisesti toimivat molemmat.
  Kotoilua, simaa, tippaleipiä ja ulkoilua. Siitä oli meidän vappu tehty.
  Ehkä ensi vuonna sitten juhlitaan perinteisemmin ja päästään
  sinne brunssillekin 🙂

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com

  • villananna kirjoitti:

   Mä vilauksen katsoin JVG:n keikkaa ja se vaikutti toimivan oikein hyvin.

 4. Marjut kirjoitti:

  Vappu oli kyllä erilainen kuin yleensä. Me olimme ihan kotosalla. Katsottiin pari lasten elokuvaa, herkuteltiin ja jatkettiin kodin seinien maalaamista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *