Hae
VillaNanna

Kesäasu ja Haltialan tila

Haltialan tila on myös yksi sellainen kohde, jossa käymme ihan joka vuosi. Siellä on erilaisia kotieläimiä, voi grillata, nauttia olostaan puiden suojassa, löytyy leikkipaikka lapsille mutta siellä on myös ravintolapalvelut. Haltiala on ollut sellainen pyöräilyretken päässä oleva kohde. Monesta suunnasta pääsee ja jokainen suunta on ihan erilainen. Toinen suunta on ihanaa metsää, toinen peltoa ja kolmas joenvartta. Aikaisempina vuosina olemme pyöräilleet aina joenvartta pitkin mutta nykyään asutaan lähempänä Haltialaa, niin tulemme suoraan hiekkatietä pitkin, joka menee peltojen välistä.
Haltian tilan pellolta voi muuten noukkia luvalla ilmaiseksi herneitä, omaan tarpeeseen, ei myyntiin. Samoin kukkia. Nämä ”saa ottaa” pellot on merkattu ja alueet, joista ei saa noukkia erotellaan muista.

Meillä vaihtelee todella paljon se, mitä tuolla teemme mutta vuosien aikana yksi asia on tärkeää…Että syömme tuolla grillin herkkuja. Ensin syödään ja höpötellään, sen jälkeen moikataan elikoita ja sitten rannalle katselemaan. Nyt ranta olikin huollon alla ja laituri ei ollut vedessä. Tällä rannalla ei uimaan pääse mutta Haltialan vieressä on yleinen uimaranta, jossa mekin aina välillä ollaan kesällä. Joten, jos pyöräretkellä alkaa tulla aivan liian kuuma, voi hypätä jokeen. Jos rantaa pitkin muutoinkin kulkee, niin monen monta kohtaa löytyy, jossa voi käydä kastautumassa.

Tällainen retki joko maksaa tai ei maksa, riippuen siitä onko omat eväät ja miten liikkuu. Alueella on hyvät grillit, toki välillä grillit on kovassa käytössä mutta välillä taas voi grillata ilman jonotusta, kuten nyt kun kävimme Haltialassa. Tila on lapsiperheiden suosiossa, joten kannattaa varautua siihen, että paikalla on iso määrä lapsia ja nurtsi piukassa peittoja ja vilttejä, joiden päällä on monenlaista evästä, että silleen varovasti talsitaan. Roskat aina roskiin, tietenkin!
Haltialassa on kyllä parkkipaikkakin mutta siihen ei montaa autoa mahdu, suosittelen siis pyöräretkeä Vantaanjoen rannalla, näkymät on aivan toisenlaisia kuin autolla liikkuessa. Vantaanjoen varsi ei ole joka kohdalta samanlainen, vaan joka alue on aivan erilainen, vaihtuva maasto onkin haastava mutta myös näkemisen arvoista.

*    *    *    *    *
Päälleni puin tällä kertaa kasaprojektista tutut ohuen ohuet pöksyt ja topin. Toppi ei nyt sitten ihan onnistunut niin kuin ajattelin mutta onneksi sen saa korjattua. Jätin taas liikaa pituutta siihen, en koskaan ajattele sitä, että minulla on lyhyt selkä. Housut on tehty yksikertaisesti niin, että vyötärölle tulee kuminauha ja puntteihin sitten hörhelöt. Samalla ajatuksella kuin tein keväällä vappupöksyni. Ja näitähän kyllä teen vielä lisää…Tykkään tosi paljon näistä, sopii hyvin tyyliini ja voin yhdistellä erilaisten yläosien kanssa, jotka ovat hörhelöä nekin.
HUOM!
Älkää koskaan päästäkö nälkäistä miestä tilamaan teille ruokaa…Voi käydä juuri näin kuin meille! Kaksi annosta liikaa ranskalaisia. Noh, onneksi napattiin mukaan ne ja saatiin myöhemmin pyöräytettyä niistä herkullinen lounas, kyllä…Ranskalaiset saa vielä syömäkelpoisiksi vaikka olisivat hetkisen olleet jääkaapissa, tässä tapauksessa vuorokauden. 

Aurinkoista päivää!
-Melissa-

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihana kesäasu sulla 🙂 Toivottavasti viime viikon loppupuolen säät palailevat taas pian, täällä oli tänään jo selkeästi koleampaa – vaikka mittari taisikin vielä 20 astetta näyttää 😀

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Mahtavan rennot housut! Tuollaiset tarvitsen itselleni. 🙂
  Ansku

 3. paleredrose kirjoitti:

  Ihkut rennot kesähousut, nuo lahkeen röyhelöt on tosi kivat. <3 Hyvä vierailukohde ja kiva kun vielä on tarjolla herkullista grilliruokaan, nam. ps. Blogissani kesäarvonta. ~Katja

 4. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂 Samaa toivon minä, että kelit tästä paranisi.

 5. Melissa kirjoitti:

  Kiitos, tykkään itse todella paljon tällaisista nyt. Hauskat pitää.

 6. Melissa kirjoitti:

  En usko, että tuo grilliruoka koskaan sieltä katoaa…On niin suosittua, joskus on pitkä viive..Viime kesänä jouduttiin odottamaan lähes tunnin. Onneksi he sanoo kuinka pitkä viive on.

 7. hannamaria kirjoitti:

  Näyttää oikein kivalle! En ole koskaan tuolla käynytkään ja tuskin hetkeen menenkään, sillä eläinallergia on melko paha 😀

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

 8. Diina-Maria kirjoitti:

  Kuulostaa ihanalta kesäpäivältä. Ja ihana toppi 🙂

 9. Melissa kirjoitti:

  Kiitos. Oli tosi kiva reissu…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *