Hae
VillaNanna

Meidän joulu tänä vuonna

Meidän joulu tänä vuonna

Meidän joulu tänä vuonna oli aivan toisenlainen mitä se oli viime vuonna. matkustus jouluna on meidän juttu, mutta tänä vuonna se ei mitenkään onnistunut. Viime tipassa peruimme suunnitellun vaihtoehto reissun kylpyläänkin. Koska tällainen kotijoulu ei ole meidän juttu, niin otimme asenteeksi sen, että olimme matkalla omassa kotikaupungissa.Tällä tavoin saimme hiukan sitä matka fiilistä, mitä emme olisi saaneet täällä neljän seinän sisällä. Hyvin pientä, mutta meille suurta.

Pääsimme nauttimaan kaupungin valoista, hehkuviinistä sekä seikkailusta, sain myös maailman parhaan joululahjan. Muuta en tarvitse kuin tämän ihanan lahjan, mutta näistä ihanista asioista kerron pikku hiljaa. Ota siis hyvä asento, glögimuki viereen anna meidän viedä sinut meidän omituiseen jouluun…

Meidän joulu tänä vuonna

Niin kuin tiedätte, olisin mielelläni viettänyt jouluni Puolassa, haaveilin Zakopanesta ja sen rinteistä, laskettelusta ja pulkkamäestä. Mutta koska Puolan korona tilanne on sen verran paha, että siellä suljettiin kaikki ennen joulua, niin emme sitten koskaan sinne lähteneet. Viime joulun tarinoita, voit lukea tästä.

24.12.2020

Olimme tehneet päätöksen, että aattona lähdemme katsomaan Helsingin keskustaan valoja ja tietenkin jouluikkunia. Härdelli ei nyt juuri perusta enää noista jouluikkunista, joten mitenkään pitkään ei hengailtu kauppojen edessä, vaan suuntasimme matkamme kohti Kappelia, jossa nautimme hehkuviiniä ja saimme sen saman fiiliksen, joka meillä oli Krkaovassa.

Meidän joulu tänä vuonna Meidän joulu tänä vuonna Meidän joulu tänä vuonna Meidän joulu tänä vuonna

25.12.2020

Sain joulupäivänä ihan maailman parhaan lahjan, nimittäin lapseni olivat kaikki saman pöydän äärellä, oli tyttäreni ja molemmat poikani, myös vanhimman pojan tyttöystävä oli mukana. En ole tytärtäni nähnyt sitten kesän synttärijuhlien….Ja tämä oli minulle täysi yllätys, sillä minulle sanottiin, ettei tyttä pääse kun on töissä. Huijarit…

Meidän joulu tänä vuonna

26.12.2020

Tapanina keitin nopeasti joulun hävikistä keiton, jonka pakkasimme reppuun mukaan. Lähdimme siis kiertämään Haukankierrosta Nuuksioon. Reitti on haastava mutta näkemistä riittää, korkeuserot ovat isoja ja kroppa joutuu hommiin kun mennään ylös ja alas vuorotellen. Keitto maistui ja oli ihanaa viettää Tapaninpäivää metsässä. Ei tämä nyt Tatroja voita, mutta hyvää harjoittelua tulevaan.

Meidän joulu tänä vuonna Meidän joulu tänä vuonna

Kasvisgratiinista kasviskeitto

Jouluruokien jämistä kannattaa aina kokkailla kaikenlaisia uusia juttuja. Mitään ei kannata heittää pois. Siitä pienestä vähästäkin saa tehtyä kaikenlaista. Meillä tosin ei kauheasti muuta jäänyt jäljelle kuin kalkkunaa ja lohta, sekä muutamia juustoja mutta kasvisgratiinia jäi yli. Unohdin ottaa itse sitä ja nähtävästi vain yksi oli siitä kauhonut itselleen jotakin. Joten tietenkin tästä tehtiin uusi herkku, joka sitten menikin meidän suihin hetkessä kun olimme Nuuksiossa ulkoilemassa.

Tarvikkeet:

 • kasvisgratiinia
 • valkosipulisulatejuustoa
 • timjamia
 • kalkkunasuikaleita
 • vettä

Tee näin:

 • Laita gratiini kattilaan ja puserra gratiini tasaiseksi sauvasekoittimella.
 • Laita kattila liedelle ja kaada hiukan vettä kattilaan, lämmitä keitosta hiljallee, koko ajan lisäillen vettä sekä sekoittaen.
 • Kun keitos alkaa olla lämmintä laita valkosipulisulatejuustoa keittoon ja sekoita se tasaiseksi joukkoon.
 • Laita lopuksi tuoretta timjamia sekä kalkkunansuikaleita.

Meidän joulu tänä vuonna Meidän joulu tänä vuonna

Nautinnollista sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

Lisää hävikkivinkkejä:

Hävikkiruokaa tarjoaa kunnon väki

Palvikalkkunapiirakka

12 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Kiva joulu teillä , ja ihanat kuvat, ja ihanaa että sait kaikki lapsesi jouluksi luoksenne:) Hyvää loppuvuotta Melissa:)

 2. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Näin me, niin suomalaiset, kuin ihmiset aika kaikkialla maailmassa, kehitämme pakon edessä erilaisia tapoja viettää juhlapäiviä. Pitäisiköhän sitä yrittää joskus tuota Nuuksiota, pitkään olemme sitä vältelleet olettaen sen oleva ruuhkainen ainakin parkkipaikkojen osalta.

  • villananna kirjoitti:

   Nuuksuio on tosiaan parkkipaikkojen osalta hyvin ruuhkainen, mutta Kattilan alue on sellainen missä vähemmän ihmiset käy ja P-paikkoja on enemmän tyhjillään. Kannattaa sinne jättää auto ja sieltä lähteä tutkimaan reittejä, jos on ruuhkaista tai sitten ihan linja-autoilla…

 3. Nora kirjoitti:

  Sinä onnistut yleensä saamaan blogiisi hyviä kuvia, kuten myös tässä jouluanpyhien postauksessa. Ja kuvat ovat yleensä isoja, näkee kunnolla mitä niissä on.

  • villananna kirjoitti:

   Kuvaamisessa on haasteensa, varsinkin kun asunto on hämärä, eikä sitä päivänvaloa ole kuin hetkinen.

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuo yhdessäolo perheen kanssa on itsellekin ehdottomasti joulussa se tärkein osa 🙂

 5. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  ihana joulu teillä ollut 🙂

  https://neljanaamukahvi.blogspot.com/

 6. Diiskuneiti kirjoitti:

  Ihania kuvia teidän joulun vietosta ja mitä herkkuja!
  Yhdessäolo jouluna on mun mielestä ihan parasta ja tietty ne herkut 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *