Hae
VillaNanna

Pyöräretki Helsingin keskustaan

Pyöräretki Helsingin keskustaan

Lauantaina oli meidän pyöräretki Helsingin keskustaan. Lähtö ei sujunut odotetun mukaisesti. Minulta oli kumi puhki, se laitettiin ensin, sen jälkeen pyörä ei toiminut ja vaihteet posahti. Mutta lopulta pääsimme lähtemään, vaikka vaihteet olivat edelleen sekaisin. Pohjois-Helsingistä, täältä maaseudulta päätimme ajaa Helsingin keskustaan päin. Lopulta jämähdimme Kallioon ja se oli erittäin hyvä idea. Saatiin vihdoinkin hiukan pyörittyä Kallion monimuotoisessa maastossa ja tutustua sen katuihin.

Helsinki on niin ihana ja monimuotoinen kaupunki, täällä on ihan kaikkea mahdollista, on upeat metsät, rantaviivaa löytyy ja urbaania kaupunkia. Välillä onkin mukavaa päästä täältä maaseudun rauhasta Helsingin vilinään. Vilinää siellä kanta-Helsingissä onkin. Oli niin kaunis aurinkoinen ja lämmin sää, että ihmiset kokoontuivat puistoihin nauttimaan elämästään. Valitettavasti roskaa oli sitten ihan joka puolella. Ei kiva juttu ollenkaan. Helsingissä on muutoinkin todella vähän roskiksia mutta sen lisäksi, niitä tyhjennetään todella harvoin. Tämä johtaa sitten rottaongelmaan sekä lokkien parveiluun.

Pyöräretki Helsingin keskustaan

Meidän tarkoituksena oli käydä Hakaniemen UFF Vintage myymälässä, koska UFFilla on nyt tasarahapäivät ja etsin kuumeisesti itselleni pellavavaatteita ja parhaat pellavavaatteet löytyy kirppareilta, varsinkin vintageliikkeistä. Kasarin ihanat mallit kutittaa mieltä ja löytyikin yksi pellavainen vaate ja pari muutakin. Matkalla Hakaniemeen pysähdyimme myös Kierrätyskeskuksessa, josta löysin parit ihanat kengät.

Reissun tarkoituksena oli myös kuvata minun ihanat kirppisvaatteet ja tuunatut jutut, mutta arvatkaa vain tuliko sitä tehtyä? No, ei tietenkään. Kaikki unohtui kun viipotimme keskustaa kohti. Kirppistelyn lisäksi haimme Helsingin parhaasta vegaaniravintolasta take away -mässyt ja etsimme hyvän paikan ruokailla. Olimme jättäneet fillarit Hakaniemen torille ja Kalliossa kuljimme kävellen. Katsoimme sen olevan helpoin tapa liikkua.

Just Vege

Just Vige on ihana pikkuinen ravintola Kallion sykkeessä. Olen erittäin tarkka falafelien mausta ja tässä ravintolassa kaikki osuu täydellisesti kohdalleen. Myös hummus on niin hyvää, ettei sanaa tule suusta kun laittaa herkun suuhunsa. Suosittelen todella lämpimästi tätä ravintolaa, jos haluaa hyvää kasvisruokaa (myös vegaanisena saa kaikki halutessaan).

Pyöräretki Helsingin keskustaan

Kirpparit on ykköset

En osaa ostaa enää mistään muualta vaatteita kuin kirppareilta. Näin se vaan on. Löytää vaikka mitä mielenkiintoista ja pienellä vaivalla niistä löydöistä saa tuunattua oman näköisiä vaatteita halutessaan. Päätinkin, että esittelen löytöni eri tavoin mitä aikaisemmin. Eli pikku hiljaa minun päälläni, ei enää tasokuvina. Toki niitäkin tulee edelleen mutta nyt haluan esitellä nämä vaatteet näin. Koska löydöt olivat niin hyvät ja ovat juuri sellaisia kuin minun nuoruudessa oli. Kyllä, minä vanha mummeli käytän edelleen samanlaisia vaatteita kuin silloin teinityttösenä.

Mutta vaikka vaatteet esittelen eri tavoin, niin kenkäni esittelen nyt heti. Kahdet kengät löytyivät siis Kierrätyskeskuksesta ja varsinkin tuollaisia valkoisia kävelykenkiä olen etsinyt pitkään. Nyt ne löysin ja olen niin tyytyväinen.

Pyöräretken parhaita puolia on se, kun vihdoin olet päässyt kotiin, olet hikinen, väsynyt, punainen, raahaudut viimeisillä voimillasi yläkertaan ja valut suihkuun. Hetken suihkuteltuasi saat voimasi takaisin. Pukeudut ja singahdat pihalle lämpimien vällyjen alle. Herkkupöytä odottaa sinua ja saat vain nauttia ja olla. Tämä on elämää. On todella voittaja fiilis kun on pyöräillyt niin pitkän matkan ja päälle kävellyt toisen samanmoisen. Koko päivän ihana lenkki. Kyllä kelpaa pötkötellä pihalla rakkaiden kanssa.

En nykyisin enää osaa olla ilman polkupyörää, sillä pääsee niin kätevästi moneen paikkaan, varsinkin täältä Helsingin maaseudulta, josta kulkee julkisia niin huonosti tai jos kulkee hyvin, niin matka on puuduttavan pitkä. Pyöräillessä näkee paljon ja pääsee seikkailemaan ihan eri tavalla mitä julkisilla tai autolla. Ja täytyy sanoa, että nyt minun kesäni alkoi kun teimme pitkän retken pyörillä.

Pyöräretki Helsingin keskustaan Pyöräretki Helsingin keskustaan

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Ruutinkoski -Ihana kesäpäivä retkeillen

Ilmainen retkivinkki – Pyöräilyä ja patikointia

Kuninkaankolmion fillaripolut

10 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Helsinki on kyllä niin ihana kesäkaupunki,ja sopii niin hyvin pyöräilyyn 🙂 Harmi että alku oli hieman hankala mutta lopulta pääsitte matkaan kun pyörä oli ok. Olispa täälläkin UFF ja tasarahapäivät. Viimeksikin tein tosi hyvät ostokset siellä kun löysin muutamalla eurolla FinnFlaren ihanan poplarin ja vielä muutaman muun jutun.
  JustVege on myös ihana, ja siellä tosiaankin falafelit, hummukset ja muut maistuu just niinkuin pitääkin:) Oikein ihanaa alkanutta viikkoa Melissa.

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, mä olen niin tarkka mitä syön ja Just Vege on kyllä ihan paras, Helsingin aateliaa. Pitkä jono oli siellä ja saatiin odottaa ennen kuin saatiin meidän annokset mutta se kyllä kannatti 🙂

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Helsinki on kyllä upea kaupunki 🙂

 3. Marjo kirjoitti:

  Helsinki on upea kaupunki kaikkina vuodenaikoina ja varsinkin kesällä. Tarjoaa aina uutta katsottavaa ja koettavaa. Torit, puistot, merenranta, pienet kivijalkaliikkeet….
  Olen samaa mieltä noista roskista ja roskaamisesta. Puistot ovat siivottomassa kunnossa vaikka vieressä olisi roska-astioita on kaikki hujan hajan maassa. Rottia näkee nyt jo kaikkialla ja lisääntyvät vain.
  Noin korkkarit ovat supermageet! Odotan nähdä ne jalassasi 🙂

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   En ymmärrä miksi Helsingissä ei roskiksia ole enempää ja miksi niitä tyhjennetään niin harvoin. Täällä meillä päin ei tuossa ulkoilualueella, joka on valtava iso alue ole kuin yksi roskis…

 4. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Kuulostipa kivalle! Kaikki muu paitsi tuo Helsingin roskaaminen.
  Mukavaa viikonloppua!

  • villananna kirjoitti:

   Roskaaminen on niin ällöttävää. Oli kyse sitten luontopoluista tai mistä tahansa, niin roska ei maahan kuulu.

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Todella kiva päivä teillä ja Helsingistä löytyy kaikkea kivaa! Ihanat kengät olit löytänyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *