Hae
VillaNanna

Helsingin kesä

 

Kesä tulee kovaa vautia ja Helsingin kesä on aina hyvin monipuolinen. Joka kesä Helsingissä on iso määrä erilaisia tapahtumia, niin ilmaisia kuin myös maksullisia. Nähtävää ja koettavaa on valtavasti!
Kannattaa aina googlettaa oman kaupungin tapahtumakalenteri ja käydä se läpi. Osa tapahtumista tosin ei koskaan tuonne tapahtumakalenteriin tule, joten eri alueiden ns. ilmoitustauluja kannattaa seurata, esimerkiksi Facessa. Helsingissä tapahtuu aina kaikenlaista, oli sitten kesä tai talvi. Joten varsinkin tänne matkaille tulevat voivat helposti ottaa menovinkit tapahtumakalentereista.
Nuoriakaan ei unohdeta, vaan harrestehausta löytyy kaikenlaista mielenkiintoista tekemistä Pääkaupunkiseudulla.  Tosin aika moni on jo täyttynyt ja haut ovat päättyneet, mutta joitain hakuja on pidennetty, joten jos nuorella ei ole tekemistä, niin nopeasti ottamaan selvää vieläkö ehtii mukaan!

Tänä kesänä Helsinki avaa uusia saarikohteita yleisölle ja myös me olemme aika kärppänä tutkimassa näitä uusia avattuja saaria. Aloitamme tosin ensin niistä, jotka ovat olleet avoimina vuosia mutta emme ole niihin vielä ehtineet. Myös samat tutut paikat kuten Suomenlinna, Vuosaaren huippu ja Haagan Alppiruusupuisto, ovat menolistallamme jälleen tänä kesänä. En välttämättä tee postausta enää, jos ette halua mutta Instassa kyllä kuvia tulee jokaisesta reissusta.

*    *    *    *    *

Helsinki herää kesällä eloon, on korttelikirppiksiä, on festareita ympäri kaupunkia, on retkikohteita ja vaikka ja mitä, ihan kaikille löytyy jotakin. Varsinkin luonnonpuistot ovat aivan mahtavia paikkoja, nähtävää riittää. Kesäkausi alkaa jo nyt toukokuussa ja mitkä ovat minun vinkkini toukokuulle?

Arabian katufestivaalit
Tänä vuonna festivaalit ovat 18.5 ja jotenkin tuntuu, että tämä festari aloittaa fetarit kaupungissa. Olemme olleet kerran mukana ja suunnitteilla olisi mennä tänä vuonna myös.
Kallio kukkii kaupungifestivaalit
Festivaalit järjestetään 10.5.-19.5. Yleensä Kallio kukkii tapahtumassa on mukana myös Helsingin oma sambakoulu. Harjoituskulkue
Roihuvuoren Hanami -juhla
Kirsikankukkajuhlaa vietetään 19.5 ja toivotaan, että kirsikkapuut kukkivat vielä silloin.
Kirppispäivä
Kaunis ja idyllinen Kumpula avaa jälleen kodikkaan korttelikirppiksen 25.5. Ja tänne on tosiaan mentävä tekemään löytöjä.
*    *    *    *    *
Ja lukematon määrä muita tapahtumia löytyy tapahtumakalenterista! Poimin muutaman, jotka kiinnostaa minua ja minne olen itse menossa. Kallio kukkii, sekä Arabian festareilla olen ollut ennenkin. Mutta kaksi muuta on minulle uusia kokemuksia. Kaikki nämä ovat ilmaistapahtumia, toki maksaa, jos haluaa ostaa tai juoda jotakin mutta tapahtumat itsessään ovat ilmaisia.
Kesällä ehtii osallistua myös museopäiviin, eli museot ovat ilmaisia kerran kuukaudessa ja useimmiten ne ovat keskellä viikkoa, joten ei päästä sellaisiin ihan joka kerta mutta kesäisin kyllä. Kannattaakin aina kurkata, milloin näitä ilmaisia avoimia ovia on.
Jaksan mainostaa muutamia paikkoja uudelleen ja uudelleen! Ne ovat niin loistavia juttuja, että kannattaa todella käydä kokemassa nämä seikkailut. Muutoinkin välillä kun lähtee jonnekkin päin Helsinkiä, tulee olo, että on ulkomailla tai matkustamassa jossain päin Suomea, vaikka ei oikeasti olekkaan.
Tällaiset paikat ovat Vuosaaren huippu, Aurinkolahti ja Suomenlinna. Monta muutakin on, mutta nämä nyt ainakin. Näissä paikoissa käymme myös joka kesä tavalla tai toisella! Parina kesänä olemme yhdistäneet saaria saarihyppelyn muodossa ja täytyy kyllä sanoa, että loistava idea. Päivä kuluu nopeasti ja nähtävää riittää. Mahtava tapa lähteä Helsingin saaristoon tutustumaan.
Saarihyppelyn reitin saa itse valita kolmesta vaihtoehdosta. Ensimmäisellä kerralla meillä oli kolme saarta ja toisella kerralla kaksi. Tänä kesänä on suunnitelmissa, että käydään kahdessa saaressa erikseen, sillä halutaan vähän erilainen kokemus tänä kesänä. Muutenkin kannattaa tutustua Helsingin saariin ja lähteä katselemaan miltä ne näyttävät. Minun blogini täyttyy saarista ja merielämästä tänä kesänä (tai ainakin yritetään keskittyä näihin).
Listaan nyt muutamia juttuja, joita on ihan pakko nähdä kun on Helsingissä käymässä! Joukkoon mahtuu monen monta erilaista juttua ja muistutan, että kannattaa seurata museoiden ilmaisia päiviä, se on mahtava lisä kaiken muun joukossa ja muista seurata blogia kesällä, sillä lisää ideoita matkusteluun tulee kesän aikana aika paljon.
Retkeily Helsingissä on monipuolista ja nähtävää riittää. En usko, että ehdimme koskaan näkemään niin paljon mitä haluaisimme, sillä koko ajan tulee uutta kivaa, mikä on koettava ja nähtävä!
Kaikki tekeminen ei ole ilmaista myöskään, vaan maksamaan voi joutua pidemmän penninkin. Suosittelen selvittämään niin oman vuokranantajan, vakuutusyhtiösi tai liiton erilaiset kesätapahtumat, jos siis heillä on. Me olemme käyttäneet hyödyksemme entisen vuokranantajan huvipäivät, jotka ovat siis sellaisia, että päästään yksityistilaisuuteen Lintsille, Särkänniemeen tai Korkeasaareen. Vaikka yksityistilaisuus on vain kolme tuntia, niin olemme kuitenkin nauttineet ihanasta päivästä ja päästy moneen laitteeseen. Viime vuonna saimme liiton kautta alennuksella rannekkeet koko porukalle ja ehkä tänä vuonna myös. Kannattaa siis tarkistaa mitä kaikkea tarjoaa vuokranantajat, vakuutusyhtiöt tai liitot, kaikki kannattaa hyödyntää…Tosin Lintsillä me käydään kyllä ihan muuten vain myös, lähinnä miehen kanssa, sinne kun on ilmainen sisäänpääsy, niin tunnelmaa voi mennä ihmettelemään vaikkei laitteisiin mene.
Saarihyppely
Kuninkaansaari ja Suomenlinna
Tervasaari
Kuusiluoto
Lammassaari
Vuosaaren huippu
Alppiruusupuisto
Uutela
Aurinkolahti
Museopäivä
Turistina Helsingissä
Linnanmäki
Korkeasaari
Seurasaari
Arabian Katufestivaalit
Kallio katufestivaalit
Talvipuutarha
Helsingissä on oikeasti niin paljon koettavaa ja nähtävää, ettei kaikkea millään ehdi yhden kesän aikana mutta tänä kesänä tehdään tuttuja reissuja sekä uusia ja uskon, että tästä pläjäyksestä löytyy jokaiselle jotakin minkä haluaa nähdä ja kokea. Blogistani löytyy monta mainitsemisen arvoista paikkaa mutta en halua tästä nyt kuitenkaan ihan kymmenen kilometrin kokoista postausta, saatte tyytyä vain kilometriin.
Ajattelin tehdä vielä pyöräretkistä oman versionsa, missä pyöräillä, mitä löytyy reittien varsilta ja millaisia seikkailuja voi tehdä vain hyppäämällä pyörän selkään ja viilettää eteen päin.
 
Haluatteko nähdä millaisia pyöräretkiä voi Helsingissä tehdä?

10 kommenttia

 1. Nyyti kirjoitti:

  Ihanhan tässä pääsi jo kesäfiiliksiin, kiitos oivista vinkeistä! Ja kyllä, pyöräretkisuositukset kiinnostavat! Olen tänä keväänä löytänyt pyöräilyn uudestaan kymmenen vuoden tauon jälkeen kaupunkipyöräkauden hankkimisen myötä. Nyt alkaisi poltella jo tuon omankin pyörän varastosta kaivaminen ja huollattaminen, josko sitä innostuisi pidempiäkin retkiä kesän mittaan tekemään.

 2. Melissa kirjoitti:

  Tässä on yksi pyöräkierros, joka on pakko kesän aikana sotkea mutta niin paljon jo pyöräilty, että on kirjoitettava mitä kaikkea voi nähdä kun pyöräilee Helsingissä.

 3. Katta kirjoitti:

  Helsingin saaret on itseä tosi paljon kiinnostava kohde. Jostain ihmeen syystä en viiden Helsingissä asutun vuoden aikana päässyt niihin Suomenlinnaa lukuunottamatta. P.s. Kiva tulla taas työmatkalle perjantaina katsomaan kesän etenemistä. Se on pääsiäisestä edennyt hurjasti, kun muutaman kerran olen jo piipahtanut pääkaupungissa. -Katta /Arki(paska)ruokaa http://www.arkipaskaruokaa.fi

 4. Mere kirjoitti:

  No nyt oli kyllä hyvä ja kattava listaus, kiitos! Kuinkahan moneksi viikoksi sitä pystyisi itsensä siirtämään Helsinkiin kesäksi? 😀

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Pitäisikin kurkata mitä kaikkea täällä Joensuussa on kesän aikana luvassa niiden muutaman jo tutuksi tulleen lisäksi 🙂

 6. Melissa kirjoitti:

  Olet oikeassa, täällä kevät etenee kohti kesää sellaisella vauhdilla, että oksat pois. Meilläkin kirsikkapuu kukkii nyt hienosti.

 7. Melissa kirjoitti:

  Kuukaudeksi ainakin 😀 Niin paljon kaikkea täällä kyllä on…

 8. Melissa kirjoitti:

  Kyllä ehdottomasti. Voi löytyä sellaisia juttuja mitä ei ennen ole tiennyt.

 9. Meikkiholisti kirjoitti:

  Kiitos hyvistä vinkeistä, täytyy kyllä kesälomalla pyörähtää myös Helsingissä 🙂

 10. Melissa kirjoitti:

  Tervetuloa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *