Hae
VillaNanna

Upea Zakopane

En voi muuta sanoa kuin, että upea Zakopane! Tänne pitää tulla vielä monasti uudelleen niin kesällä kuin talvella. Saatiin upea seikkailu, vaikka lähtö tuntui tuhoon tuomitulta. Upea kohde ja mahtava kokemus lopulta saatiin ja pojat innostuivat Zakopanesta kunnolla. Todella upea Zakopane!

Lunta sataa ja kinokset piilottaa talot alleen. Pojat leikkii lumisotaa kun lähdemme kapuamaan Gubalowkaa ylös. Taivas on sankan sumun peitossa ja tiedämme, ettei Tatravuoria tulla näkemään, siihen tarvitaan täysin pilvetön taivas. Mutta se ei haittaa meitä, olimme varautuneet siihen, olemme niin onnellisia siitä, että olemme vihdoinkin päässeet perille, reissulle, joka meinasi peruuntua kokonaan. Kaiken kokemamme jälkeen, kaikki täällä on vain positiivista. Uskokaa minua, me rakastuimme koko porukka tähän ihanaan kaupunkiin.

Upea Zakopane Upea Zakopane Upea Zakopane

Zakopane

Zakopane on kaupunki Tatravuorijonon juurella. Se on Puolan tärkein matkailukohde ja toiminta on avoinna ympäri vuoden. Talvi aikana Zakopanessa toimii laskettelu -ja talviurheiluun liittyviä toimintoja ja kesällä taas vaellus-ja retkitoimintaa. Zakopanesta pääsee näppärästi nousemaan Gubalowka vuorelle funikulaarilla. Gubalowkasta on upea näkymä Tatravuorille ja se on suosittu lomakohde. Zakopane on huonosti täällä suomessa arvostettu lomakohde, vaikka rinteet ja vellusreitit ovat hulpeat. Tällä hetkellä se on puolalaisten ja venäläisten turistien kovassa käytössä, mutta ihan vareteenotettava lomapaikka ihan kaikille.

Zakopanen välittömästä läheisyydestä löytyy myös viehättävä Chochołów, puutalokylä. Tämä kylä on se, jonne mennään sitten ensi kerralla. Nyt pyrittiin tutustumaan tähän 1500-luvulla rakennettuun kaupunkiin, Zakopaneen, joka on vaikuttava näky, monine upeine taloineen.

Tatravuoret

Tatravuoret ovat Puolan ja Slovakian rajalla. Rajakiistaa on käyty useasti ja molemmat osapuolet ovat yrittäneet saada lisää siivua toiselta. Vuonna 1925 allekirjoitettiin sopimus, jossa on määritelty tarkka raja maiden välillä ja tämä sopimus on voimassa edelleen.

Jokaisella vuorella on omat juttunsa ja Gubalowka vaikuttaa olevan turistien suosiossa hengailupaikkana, toki myös lasketteluun sopiva. Itseäni kiinnostaa kovasti päästä vaeltamaan näihin upeisiin vuoriin, tutustumaan miltä ne näyttävät ja tuntuvat jalkojen alla. Sillä Gubalowka oli järisyttävä kokemus.

Vuoret:

 • Kasprowny Wierch, 1987m
 • Gubalowka, 1123m
 • Jaworzyna Krynicka, 1114m
 • Mosorny Gron, 1045m
 • Córa Zar, 761m
 • Córa Parkowa, 742m
 • Palenica, 722m

Vaikka tavallaan harmitti hiukan se, ettei vuoria nähnyt, niin ne tunsi. Se oli jännä juttu. En osaa oikein edes selittää, miten tunsin vuorien läsnäolon. jotenkin vain sen tunsi, ne kosketti. Vaikka niitä ei nähnyt, niin kokemus tästä oli suuri.

Nousimme Gubalowkaan funikulaarilla, se oli myös ihan oma kokemuksensa, en ole ennen sellaisella mennyt, hiukan hirvitti kun laiturilla ei ollut mitään suojaa ja pudotus aika syvä. Pelotti, että joku tuuppasee lapset alas. Ehjänä kuitenkin selvittiin. Turisteja oli valtavasti ja Bugalowkan toisella puolen rinteellä oli kova kuhina, kun laskettelurinteet olivat auki. Pulkkamäkiä ja valoa oli vaikka muille jakaa. Oli myös aika huikeaa katsella alapuolella olevaa Zakopanen valoja.

En ole koskaan tuntenut olevani vuoristoihminen, meri on minulle se kaikkein tärkein elementti, niin hyvässä kuin pahassa mutta nyt on pakko todeta, että kyllä vain vuori tuli ja järisytti maailmaani sen verran voimakkaasti, että pakko sanoa, että löysin sisältäni oman pikku vuoren.

Upea Zakopane Upea Zakopane Upea Zakopane

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

18 kommenttia

 1. Marjut kirjoitti:

  Oii mitkä lumiset maisemat. <3 Kovasti odotellaan, että tännekin tulisi se kunnon talvi.

  • villananna kirjoitti:

   Vaikuttaa vähän sille, ettei sellaista kunnon talvea tänne pääse tänä vuonna tulemaan. Hiukan hirvittää, että millainen kesä mahtaa olla…

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Onpa upean talvisia maisemia! <3

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Etelä-Suomen sateissa pitänee oikeasti miettiä, että pitäisikö joka talvi matkustaa jonnekin myös talvea varten!

  • villananna kirjoitti:

   Olet oikeassa, pojat todella nautti tuosta hetkestä, että lunta oli maassa. Suomeen kun päästiin, niin muistelivat vain lumikasoja ja lumisotaa 😀

 4. Jael kirjoitti:

  Onpa upea paikka, ja ihania rakennuksia:)FUnikulaareilla on kiva matkustaa:) Olen matkustanut sellaisilla ylös vuorille Caracasissa, useammankin kerran kun asuttiin siellä, Meridan kaupungissa Venezuelan Andien puolella oli funicular joka meni lähes 5 km korkeudelle, se oli ihan huippu. Olen ollut funicular-kyydissä myös Bogotassa, ja Jerikossa, jossa se kesti vain muutaman hassun minuutin;D

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, Zakopane on upea paikka, jonne on päästävä uudelleen. Tutustua vuoriin kunnolla.

 5. Henna kirjoitti:

  On kyllä todella upean näköistä! Olisipa täälläkin lunta 🙂

 6. Riitta reissaa kirjoitti:

  Upea Puola! Sieltä löytyy vaikka mitä! Jos Tatra olisi korkeampi, se olisi todella suosittu laskettelukohde kansainvälisesti. Veikkaan, että Puolan suosio matkailumaana kasvaa lähivuosina selvästi.

  • villananna kirjoitti:

   Se on upea paikka. Zakopane ei kauheasti enempää turisteja kyllä kestä. Sen verran paljon siellä on turisteja ympäri maailmaa. Ettei ihan kaikkien tarvitse sinne tullakaan 😀

 7. Eveliina / Reissukuume kirjoitti:

  Huikeat kuvat ja ihana, luminen talvi! Näyttäisipä täälläkin talviaikaan samalta…

 8. Mimmu - 666places kirjoitti:

  Zakopane vaikuttaa kyllä hurmaavalle!!
  Ollaan useita kertoja ajettu ohi ja tehnyt mieli mennä kun kuullut kehuja/nähnyt kuvia mutta aika ei oo kaikkeen riittänyt..
  Tatrat on todella vaikuttavat ja niiden läpi on tullut ajettua monta kertaa, onneksi useimmat kerrat ilman ongelmia!
  Gubalowkaan funikulaarilla ois kyllä mun juttu myös!
  Rakastan merta mutta vuorissa on sitä jotain myös!!
  Lempimaisemia <3

  • villananna kirjoitti:

   Vuorissa tosiaan on kyllä jotakin ja tatrat tuolla tunsi, vaikka niitä ei sakean lumisateen vuoksi nähnyt ollenkaan.

 9. Heli / Heli voyage kirjoitti:

  Ihania winter wonderland -kuvia! Täytyykin pitää tämä Zakopane mielessä, vaihtoehtona alppikylille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *