Hae
VillaNanna

Mekosta playsuit-Kaikuja täyttömäellä

Meidän tämän kesän ilmaiset retkivinkit ovat aika hyvin keskittyneet erillaisiin puistoihin, ilmaistapahtumat ovat saaneet hiukan jäädä nyt unholaan, etsin hiljaisuuden retriittiä ja puistojen lämmintä syleilyä. Etsin Helsingistä uusia puolia, joita en ole ennen löytänyt. Minulle esimerkiksi Itä-Helsinki on ollut sellainen paikka missä en ole uskonut olevan juuri mitään kiinnostavaa. Tämä ajatus on nyt muuttunut aivan täysin. Valitsee minkä kohteen tahansa, on kuin olisi toisessa maassa tai vähintään toisessa kaupungissa, niin erillaista fiilistä on joka puolella Itä-Helsinkiä. Helsinki on kokonaisuudessaan aivan mieletön paikka, rakastun kaupunkiin aina vain uudelleen ja uudelleen.

Vuosaaren täyttömäki on vierailun arvoinen paikka. Upeat näköalat ja hyvät puitteet seikkailla. Ei tarvitse lähteä matkalle kun täällä on kaikki. Välillä tuntuu, että on Krakovassa, välillä taas tuntuu kuin olisi tunturin laella ja hetken päästä on kuin olisi tullut Irlannin maaseudulle. Aika mahtava fiilis tämän reissun jälkeen, täytyy myöntää. Kova ja puuskittainen tuuli aiheutti välillä hieman ongelmia mutta selvittiin kuitenkin hengissä. Tämä on todella upea paikka ja ihan varmasti tuo Härdelli pääsee tänne käymään ihan lähiaikoina. Tulee tykästymään alueeseen todella paljon, kunnon seikkailumesta. Käärmeitä vain tulee hiukan varoa, katsella jalkoihin ja kuulostella, tietenkin pysyä polulla.

Kerroinko jo, että tämä on aivan mieletön retkeilykohde? Kiipeä huipulle, katsele maisemia, ota eväät esiin ja nauti upeasta näkymästä ja herkullisesta sapuskasta. Muista kuitenkin ottaa roskat mukaasi. Luonto kiittää, kuten me muut patikoimaan tulleet. Eväiden jälkeen on kiva lähteä seikkailemaan hiukan toisenlaiseen näkymään. Vuosaaren huippu ei näytä miltään kadulta katsottuna kun autolla ohi ajaa mutta kun on itse siellä tallustelemassa niin se on aivan toinen maailma. Ja jos et usko, mene itse kokemaan se!
Alue on mieletön ja nähtävää riittää. Lapsille tämä on oikea seikkailuparatiisi, jossa peikot, keijut ja maahiset kurkkivat kivenkoloista. Voi nähdä vilauksen kentaurista ja haltiat kuiskuttelevat korviin. Pienet kivirappuset vievät salaiseen maahan ja kiviportti johdattaa meidät uuteen valtakuntaan.

Tällainen pieni seikkailu myös hoitaa parisuhdetta, luonnossa mieli puhdistuu, unohtuu huonot asiat ja kun rehkii hiukan niin hyvänolon tunne vain suurenee. Jalat ovat poikki tältä reissulta mutta mieli on levännyt ja on kiva kyhnöttää miehen kainalossa (mistä en muuten oikeasti tykkää yhtään). Mutta kun on näin hyvä olo, niin silloin on kiva kyhnöttää. Tällaisesta kokemuksesta saa irti niin paljon ja kun on kamera mukana niin voi kuvata kaikkea ympärillään, linssin läpi näkee ja kokee lisää asioita.

Lopuksi annetaan hiukan tilaa asulleni, jonka olen tehnyt liian suuresta maksimekosta, mekon olen saanut kaverini äidiltä. Monta säkillistä vaatetta tuli tänne meille tuossa syksyllä ja nyt olen koittanut aika tehokkaasti saada tehtyä niitä pois. Kaavaa ei ole, eikä oikein mitään ohjettakaan mutta kannattaa yhdistellä eri kaavoja toisiinsa, saa hauskoja yhdistelmiä. Nyt tulee isot määrät kuvia kun en osannut päättää mitä jättäisin pois ja mitä en. Aivan ihana reissu kaikin puolin. Eli jos liikuskelet Helsingissä niin suuntaa Vuosaaren huipulle!

Mukavaa lauantaita kaikille!
-Nelli-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *