Hae
VillaNanna

Villapaidan uudet kuviot

Vanhan villapaidan uudet kuviot

Vanhan villapaidan uudet kuviot syntyy helposti kun antaa kaikelle vanhalle mahdollisuuden loistaa. Tämä vanha neule tarvitsikin vähän loistetta kun oli niin kauhtunut. Mielikuvitusta kehiin ja taivas on rajana. Näin saadaan muutettua vanha paita ihan uudenlaiseksi. Tässä hommassa ei tarvitse olla taitureiden taituri tai mestariompelija, Pään ja käsien yhteistyö riittää luomaan tästä jotaikin ihan uutta.

Tämä työ ei ole ihan uusikaan, vaan vanha työ muiden joukossa. Paita on minulle monin tavoin erittäin rakas ja siksi en lopulta halunnut sitä purkaa mutta halusin tehdä siihen jotakin mistä se saa poweria. Ja farkkuhan antoi kunnon potkun takamukseen, vai mitä tuumaatte?

Tämän villapaidan tarina alkaa jo vuonna 1994, kun tyttäreni on ihan pikkuinen vauva ja minulla on kova homma harjoitella neulomista. Tämä neule oli minun ensimmäinen iso työ minulle itselleni. Tämän neuleen jälkeen aloitinkin neulomaan mekkoani, josta olen täälläkin paljon puhunut. Myös tällä minun paidalla oli tarina kerrottavana, menneisyys ja nyt myös nykyisyys.

Villapaidan uudet kuviot

Paidan muokkaaminen ei ole vaikeaa. Ainut mikä hommassa vie aikaa, järkeä ja kyyneliä, on farkkujen purkaminen. Kaikkea ei tarvitse purkaa ja parastahan olisi, jos osat on jo jostain töistä yli jääneitä osia. Näin saa hyvin hyödynnettyä osia, joita ei juurikaan aina tarvita. Ja tämän tuunauksen voi tehdä millaiselle tahansa neuleelle, kunhan se on paksu neule.

Voit itse valita ompeletko farkkuosat kiinni paitaan käsin, vai koneella. Käsin jos ompelee, voi käyttää vaikka japanilaista sashiko-kirjontaa. Tästä tavasta löytyy ohjeita Pinterestistä sekä Youtubesta.

Tarvikkeet:

 • Neulepaita
 • farkkujen osia

Tee näin:

 • Purkaa farkut tai valitse tuunausjätteestä sopivia osia.
 • Asettele palat villapadan päälle ja ota valokuva, niin muistat mitä halusit. Voit tehdä muutaman astelman ennen päätöstäsi.
 • Neulaa osat paitaan ja ompele kiinni paitaan.

Näin helppoa, eikä muuten ole niin vaarallista, jos tikki menee vähän sinne minne menee. Kunhan kiinni pysyy. Toki tämän tyylinen paita jakaa mielipiteitä, mutta meikkälikka tykkää, tää on just eikä melkeen mua. Se minun sisällä oleva tyttöpoika poikatyttö pukee tämän aina päälleen.

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

10 kommenttia

 1. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Äh, näistä jutuistasi tulee vähän huono omatunto – minulla on edelleen kaapissa vanha tunika, jonka tyllihelmasta pidän, ruudullinen t-paita, joka on liian lyhyt ja musta t-paita, jotka olen ajatellut yhdistää uudeksi tunikaksi jotenkin, mutta siellä ne vaan edelleen nököttävät.

  • villananna kirjoitti:

   Ei pidä tulla. Nyt on hyvä hetki aloitella tätä harrastusta, kun ei juuri liikkumaan pääse…

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Hauskat nuo farkkuiset yksityiskohdat 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Eikös olekkin, mä tykästyin tosi paljon, paita heräsi uuteen eloon.

 3. Jael kirjoitti:

  Ai kuinka kivasti duunasit tuon villapaidan, tosi ihana nyt:)

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Todella kivasti tuunattu villapaita!

 5. hannamariav kirjoitti:

  Aika söpö tuli! Kivasti istuu valkoinen neule ja farkut yksiin.

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *