Hae
VillaNanna

Hauska liivi vanhasta hameesta

Hauska liivi vanhasta hameesta

Hauska liivi valmistuu vanhasta hameesta, joka ei enää päälle mene tai sitten se ei vain enää toimi muuten vain. Tämä tuunaus on aika hauska ja toteutus voi olla millainen tahansa. joko ihan kaavalla tai sitten hyödyntää hameen mallia, jolloin ei tarvita minkäänlaista kaavaa. Lisäksi tarvitaan pala turkista tai keinoturkista (mitä nyt sattuu löytymään) sekä pala nahakaa ja nappeja. Näillä materiaaleilla saadaan särmäkkyyttä liiviin.

Hauska liivi vanhasta hameesta

Tällainen työ, että sen voi toteuttaa hyvin monin tavoin. Itse aloitin siitä, että purin taskut ja sen sivusauman, jossa oli vetoketju. Purin myös vyötärökaitaleen pois. Tämän jälkeen aloin testailla ja mallailla hametta hartioilleni ja mietin miten tulee kiinnitys. Etuosa on siis toinen sivusauma ja takana on toinen sivusauma. Kun oikea ajatus löytyi, niin merkitsin minne tulee kädentiet. Kaikki reunat on huoliteltu kanttinauhalla. Mutta voi reunat huolitella muillakin tavoin, esimerkiksi vinonauhalla.

Kaulus valmistui keinoturkisjämästä sekä kankaanjämästä. Tein itse duffelinappi härpätykset nahasta ja napeista. Ne ovat kiva lisä kiinnitykseksi. Kaikenlaisia muitakin kiinnityssysteemejä voi keksiä, esim. vanhat kapeat vyöt, rikkoutuneiden laukkujen soljet yms. Vaihtoehtoja löytyy. Ja tietenkin lopuksi ompelin taskut paikalleen. Hameessa oli niin upeat taskut, että ne oli ihan pakko säilyttää liivissä.

Melkein zero waste liivi

Liiviin käytettiin lähes kaikki hameesta. Jäljelle jäi ainoastaan vyötärökaitale, vetoketju sekä kädenteistä yli jäänyt materiaali. Näitä voi toki hyödyntää sitten jossain muualla. Askartelussa tai jossakin muussa tuunauksessa. Näin mikään ei mene hukkaan. Toki tietenkin parasta olisi, jos ihan kaikki materiaali menisi aina siihen tuunaukseen. Se ei vain aina ole ihan mahdollista, valitettavasti.

Liivissä on kivasti sellainen vuoristomainen fiilis, eli voisin tätäkin asua käyttää Tatrojen syleilyssä kesäaikaan, kun vaelluksen jälkeen vähän viluttaa. Tai sitten pukea liivi illalla kun lähtee nauttimaan herkullisesta ruoasta Zakopanen ravintolaan. Ja tämänhän voi yhdistää ihan minkä vaatteen kanssa tahansa, oli sitten jalassa leggarit, farkut tai muut housut. Paidaksi soveltuu myös trikoopaidasta lähtien minkä ikinä haluaa laittaa. Voisi ehkä mennä jopa farkkutakin päällä… En tiedä, en ole kokeillut mutta ajatuksena mielenkiintoinen.

Hauska liivi vanhasta hameesta Hauska liivi vanhasta hameesta

Nautinnollista lauantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Neuletakin tuunaus

Tekoturkin tuunaus

Liivi tarpeettomista huiveista

8 kommenttia

  1. Nadine G kirjoitti:

    Tämän vaatteen olisin tarvinnut nyt tänne Maltalle. On ollut viileähkö jakso, vaikka ei ihan talvitakki keli, mutta silti. Hauska tästä tuli! Olisi myös tosi käytännöllinen näin etelämpänä.

  2. Jael kirjoitti:

    Hieno duunaus taas ❤️

  3. Mare Kinanen kirjoitti:

    Kivasti toteutettu 🙂 Se on kyllä ihan mahtaa kun osaat luoda ja tuunata kaikkea noin.

  4. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Onpa kekseliäs tuunaus! Ihana lämmike kerrospukeutumiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *