Hae
VillaNanna

Puuvillamekko

Puuvillamekko

Tämä puuvillamekko valmistui äitini antamasta kankaasta. Jotenkin minulla on sellainen muistikuva, että tätä kangasta oli jo silloin kun olin nuori ja asuin äitini luona. Itse kangas on minulle hivenen luotaantyöntävä, mutta olen aika iloinen siitä, että sain ommeltua sellaisen mekon, jossa kangas ei ole niin, tai sanotaanko. että on niin siedettävä kangas, että mekkoa on kiva pitää. Mutta joka tapauksessa mekko olikin ihan kiva päällä sitten kuitenkin, vaikka kuosi ei ole ihan minun juttuni.

Äidilläni on kaikenlaisia kivoja kankaita ja materiaaleja, joita on antanut minulle vuosien aikana ja iso osa on käytössä ja osa odottaa käyttöönottoa edelleen. Pikku hiljaa saan näitä ihanuuksia tehtyä käyttöön. Muutama vaate on sellaisenaan käytössä. Nämä ovat äitini vanhoja vaatteita tai jonkin muun vanhoja, mutta ihania käytössä.

Puuvillamekko

Tämä puuvillamekko kuuluu make nine -ompeluhaasteeseen ja on jo toinen tehty ruutu. Mukavaa kun ruudut täyttyy pikku hiljaa. Jotenkin kuitenkin minulla on pelko, etten saisi kaikkia ruutuja tehtyä. Tosin, haittaako se sitten? Ei mielestäni, opin ainakin sitten ettei kaikkea voi millään saada. Kaava on Simply Sewing lehdestä, malli: The Carnaby Dress. 

Simple sewing lehden kaavat eivät ole minun lemppareita, vaikka minulla muutamia lehtiä onkin. Yksikään näistä kaavoista ei oikein toimi sellaisenaan, vaan joudun todella paljon niitä muokkaamaan, että saan niistä sopivia. Valitettavasti tällä kertaa en huomannut, että taskut ovat mekossa niin alhaalla, ettei käteni tahdo niihin oikein yltää, joten jos tulen tekemään toisen mekon samalla kaavalla, on taskut tehtävä ylemmäs. Muuten kaava on suloinen.

Itse käyttäisin tätä mekkoa oikein hyvin myöhemminkin, vaikka tästä ei valitettavasti tullut lempivaatteeni. Minun ajatus siitä, että kaikki vaatteeni on lempivaatteita meni rikki. Mekkoa kuitenkin tulen käyttämään ja tätä voi yhdistää monen kanssa mielestäni. Jalkaan lenkkarit tai kumisaappaat, kuten kuvissa. Ehkä tästä voisi vielä lempparikin tulla kun minulle ikää tulee enemmän? Mene ja tiedä. Mekko ei kuitenkaan lähde tällä haavaa pois kaapista. Ja tulen kaikesta huolimatta pitämään kiinni siitä, että kaikki vaatteeni on lempivaatteitani.

Mahtavaa vappua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

8 kommenttia

 1. HENNA kirjoitti:

  Mä olen kans ihastunut kaikkeen puuvillaiseen. Löysinkin täydellisen sellaisen mekon, mutta siitä oli koot ikävästi loppu 🙁 Sinulle sopii tuo hyvin!

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Onpa söpö ja ihanat taskut. Puuvilla on mukava materiaali, koska pitää pintansa eikä ole rypyssä jatkuvasti 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Puuvilla on ihana materiaali ja paras on se, ettei se rypisty. Toisin on lempparimateriaalini viskoosi sekä pellava.

 3. Jasmin kirjoitti:

  Kaunis mekko, sopii niin arkeen kuin juhlaan!
  Missä nuo kuvat on otettu, tunnelmallinen tausta! ❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Alue on Backaksen Kartano, jossa ravintola, kaikenlaisia tapahtumia ja sitten mielettömän hienot kuvauspaikat. Ihan Vantaan Kartanonkosken vieressä.

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuo näyttää tyyliltään todella ajattomalta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *