Hae
VillaNanna

Paidat ja tuunausjäte

Niin kuin eileisessä postauksessani kerroin, olen penkonut laatikoitani ja alkanut miettiä mitähän sitä tekisi. Saamaton fiilis on ollut mutta toki on jotain saanut aikaankin. Nimittäin, löysin kaksi ei niin kivaa paitaa laatikoistani. Neule oli aivan liian pieni vyötäröltä ja miesten flanellipaita taas liestynyt etukappaleestaan sen verran, ettei kannattanut alkaa korjata vaan muokata jotain uutta. Laatikosta löytyi myös pitsihameen helman osaa sen verran, että otin senkin mukaan tähän tuunaukseen. Näin niistä yhdessä tuli hauska tunika, jota on kiva käyttää töissä. Liestyneet kohdat flanellipaidassa ompelin kiinni parilla pistolla, laitoin päälle taskun sekä virkattuja pitsiosia. Täydestä menee kuin väärä raha…
Kuvaus paikaksi valikoitui tällä kertaa Itäkeskuksen uimaranta, samassa kohtaa eräs suloinen mummeli nautti meren tyrskyistä (niin kuin minäkin) ja katseli lempeästi hymyillen, kun me kuvattiin mun vaatteita. Sain kehuja suloisesta tunikastani ja oli innoissaan kun kuuli, että vaate on kierrätysmateriaaleista tehty. Ihana mummeli. Toivoteltiin hyvät päivänjatkot ja tultiin kotiin.

Inhoan olla kuvattavana ja se näkyy kuvissa. Nytkin kovin mutruinen ilme jokaisessa kuvassa. Toki pönötyskuvat eivät muutoinkaan ole meikäläistä varten vaan pitäisi hyöriä ja pyöriä mutta mies ei taas tykkää kuvata jos kaikki kuvat on sellaisia, että minä näyn monessa osassa.

Asuni koostui niin tuunatusta, itse tehdystä, kirppisvaatteista kuin joskus uutena ostetuista osista.

Tunika: Tuunattu
Leggarit: joskus ostettu uutena
Kelsitakki: Itse ommeltu keinokelsistä
Pipo: Itse neulottu
Kaulaliina: Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto
Saapikkaat: Kierrätyskeskus

Tästä tuunauksesta jäi jäljelle tuunausjätettä sen verran, että oli pakko aloittaa laatikoiden penkominen uudelleen ja huolehtia myös tuon tuunausjätteen hyödyntämisestä. Neuleen helman ja flanellipaidan eri osien kanssa yhdistin palan pitsiverhoa ja näin loppu jämistä tuli hauska tuubihuivi.
On muuten tosi lämmin huivi. Oli kiva lähteä miehen kanssa leffaan katsomaan uusinta Star Warsia ja heittämään hetkeksi vapaalle kun lapsi kipeänä. Jaksaa hoitaa pientä paremmin. Poika onkin nyt siinä kunnossa, että pääsee huomenna käymään hiukan pihalla. Mahtia.
Minusta on ihanaa kun aika vähällä vaivalla saa itselleen hauskoja, itsensä tyylisiä vaatteita. En kyllä vaihtaisi tätä mistään hinnasta. Käsityöt hoitaa todella hyvin aivoja ja myös auttaa muuhun hyvinvointiin kun näkee mitä käsillään on saanut aikaan.

Ihanaa lauantaita kaikille!
-Melissa-

14 kommenttia

 1. Sesse kirjoitti:

  Sinä olet niin taitava ja idearikas!

 2. matkailijakirppu kirjoitti:

  Tosi kuva tuunaus, pitsit on ihania! 🙂 Ja aika harva viihtyy kuvien keskipisteenä, mutta keskeistä onkin ne asut ja hyvät idikset…

 3. Jael kirjoitti:

  Mutta sä olet niin hyvä kuvissa, siis kamerahan rakastaa sinua:) Kivan jutun teit taas:)

 4. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 5. Melissa L kirjoitti:

  Olet oikeassa, asut ovat se pääasia 🙂

 6. Melissa L kirjoitti:

  Minusta näytän aina niin pölölle 😀

 7. DiaryOfShopaholic kirjoitti:

  Olipa taas tosi kiva tuunaus 🙂

 8. Marjo kirjoitti:

  Kekseliäs tuunaus taas jälleen kerran! En voi lakata ihailemasta sun kekseliäisyyttä.
  Ja kamerahan rakastaa sinua – olet todella luonnollinen 🙂

 9. Minnea Muru kirjoitti:

  Pakko kohta itsekin opetella tuota ompelukoneen käyttöä, sillä nuo pitsit paidoissa ja tunikoissa näyttää niin hyvältä! Minäkin tahdon pitsiä!!!

 10. Annukka | Ikkunalla kirjoitti:

  Sinulla on kyllä hienoja nämä tuunaukset. Kumpa itsellänikin olisi ylimääräistä aikaa tuunailla juttuja.

 11. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 12. Melissa L kirjoitti:

  Tämä hoitaa niin hyvin aivojani 🙂

 13. Melissa L kirjoitti:

  Pitsit on ihan ykkösiä ja erilaisilla pitsiliinoilla saa pienellä vaivalla isoja muutoksia vaatteisiin.

 14. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon. Itse saan perheeltäni ompeluaikaa ja silloin on hyvä hetki tehdä kerralla enemmän. Vähemmän nykyään teen kuin ennen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *