Hae
VillaNanna

Väitän että vaatteet tekee onnelliseksi

Väitän että vaatteet tekee onnelliseksi

Väitän, että vaatteet tekee onnelliseksi. Kyllä, olen pelannut ja leikkinyt vaatteilla niin kauan, että uskallan moisen asian mennä sanomaan ääneen. Vaatteet tekee ihmisen onnelliseksi. Mistä kummasta tämä sitten johtuu? Yritän tässä postauksessa hiukan jäsentää mitkä ovat ne syyt miksi tunnen oloni niin onnelliseksi kun minulla on kivoja vaatteita ja mikä tekee juuri näistä vaatteista kivoja.

Yksi iso asia tässä asiassa on se, että ihminen oppisi arvostamaan niitä vaatteita, joita kaapissa jo on. Vaatteet eivät ole vain rättejä, joita ostetaan ja nakataan roskiin. Vaatteet ovat osa persoonaa ja kuvaa myös niitä tyylisuuntia, joita henkilö itse seuraa. Vaatteita ei myöskään kannata ottaa vakavasti, vaan niillä on kiva leikkiä, silloin onnellisuus on jälleen mukana kuvioissa. Liian vakava puuhastelu vaatteiden parissa ei tuo onnellisuutta.

Väitän että vaatteet tekee onnelliseksi

Värit

Niin kuin tiedämme, väreillä on iso merkitys ihmisen mieleen ja tunteisiin. Värit stimuloi meidän tunteita ja mielialoja voimakkaasti, siksi värit ovat minulle erittäin tärkeitä. Varsinkin näin syksyn ja talven aikana kun on pimeää ja synkkää. Ja tämä syksy kun on ollut muutoinkin hirmuisen hankala minulla, niin väriterapia on nyt minulle erittäin tärkeä, siksi kerään ympärilleni nyt paljon värejä.

Itse tehtynä

Kun näät valmiin työsi, oli sitten kyse perus leggareista tai vaikeammasta takista, se nostaa itsetuntoa paljon ja arvostat itseäsi ja sitä työtä, jonka teit. Kun puet vaatteen päällesi ja näät miltä lopputulos näyttää, arvostus itseäsi kohtaan nousee kohisten ylös. Minulla ainakin. Varsinkin minun kohdallani se, että olen tehnyt jostain vanhasta vaatteesta uuden ja nään miten kiva lopputulos on. Useasti näistä vaatteista tulee minulle hirmu rakkaita.

Väitän että vaatteet tekee onnelliseksi

Kirppislöydöt

Se työ mikä on tehty minkäkin löydön eteen, nostaa vaatteen arvoa, ei rahallista mutta sitä arvoa mitä ei rahalla saa. Itse ainakin tulen valtavan onnelliseksi näistä löydöistä, joiden eteen olen joutunut tekemään valtavasti töitä. Aikaa jonkin tietyn löytymiseen voi mennä parikin vuotta, mutta vaate tuottaa silloin ekstra määrän ihanaa fiilistä ja onnellisuutta. Laadukkaat materiaalit ja vintage farkut…Ne kyllä nostaa onnelisuuskäyrää korkealle.

Power dress

Voimavaate, näitä saisi olla koko kaappi täynnä. Minun kaappi sisältää lempivaatteita ja pyrin keräämään sinne juurikin sellaisia kappaleita, jotka tuottaa minulle onnellisuuden tunteita. Mutta voimavaatteet on ihan erikseen. Kun aamulla on surkea olo ja tuntuu, että naama näyttää enemmän kurttuiselle perunalle kuin naiselle, niin valitsen päälleni voimavaatteen ja heti peilistä katsoo minua upea, voimakas, kaikkeen kykenevä nainen. Tällaisia vaatteita pitäisi olla ihan jokaisen kaapissa!

Väitän että vaatteet tekee onnelliseksi

Nämä ovat sellaisia asioita, joita arvostan omassa vaatekaapissa, toki myös minulle vaatteiden määrä on yksi pikkuruinen osa onnellisuutta. Monta eri tyyliä, joilla leikkiä sekä tietenkin työtyyli, joka minulla ei sitten kuulu ihan tuohon onnelisuus kohtaan, vaikka pyrinkin lisäämään työvaatteisiini ripauksen näitä kaikkia. Mutta työvaatteet on minulla enemmän näkymätön, hajuton, mauton asia. Joillekkin taas minun työvaatteet voivat olla the juttu, mutta minulle ei, sillä leikittely tyyleillä ja vaatteilla ei anna siihen juuri tilaa. Onneksi on vapaapäiviä, jolloin voi heittäytyä vaikka sirkuksen pelleksi, jos näin tahtoo ja jos tilanne sitä vaatii. Näin minä väitän että vaatteet tekee onnelliseksi! Oletko samaa mieltä?

Asuni
 • Villakangastakki: Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto
 • Neuletakki: Fida
 • Mekko: Fida
 • Kengät: Kierrätyskeskus
 • Vintagelasit: Fida
 • Sormikkaat: SPR Kontti
 • Polvisukat: Noin 10 vuotta vanhat, ehkä H&M:stä ostetut.

Kun aloin siirtymään kirppiksille, niin en hävittänyt kaikkia pikamuotikauppojen vaatteita, sillä se ei ole ekologista ollenkaan. Olen päättänyt käyttää kaiken loppuun. Valitettavasti paino nousee koko ajan, joten pieneksi jääneitä on laitettava kiertoon, sillä ihan kaikkia vaatteita en halua alkaa tuunailla uuteen uskoon. Hope -yhdistykselle valitsen aina sellaisia, jotka voivat vielä tuoda iloa ja onnea jollekkin toiselle lapselle tai aikuiselle.

Väitän että vaatteet tekee onnelliseksi

Oikein ihanaa päivää teille kaikille!

-Melissa-

Lue myös: Syksyn suosikit, Farkkutakki farkkujen paloista

Seuraa minua: InstagramFacebook

26 kommenttia

 1. Elina / Kerroksia kirjoitti:

  Väitteesi pitää kyllä paikkansa, varsinkin jos miettii sitä tunnetta, että joutuisi koko ajan käyttämään vaatteita, joissa ei millään tavalla viihdy. Minulla ei ole aina aikaa ”metsästää” vaatteita niin kauaa, mutta vältän hutiostoksia ja käytän kyllä vaatteitani niin kauan, että minun jäljiltäni ne pääsevät jo vaatteiden taivaaseen 😀

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, hutiostoksia kannattaa aina välttää. Olen itse löytänyt siihen hyvän keinonkin.

 2. NiinaPaju kirjoitti:

  Minullekin vaatteet tuovat onnellisuutta, vaikkakin yritän pitää niiden määrän hyvin kurissa. Kotivaatteissa panostan mukavuuteen ja se vaatteen tuoma tuntuma päällä on yksi tärkeimmistä asioista arjen pukeutumisessa. En niinkään seuraa muotia arkipukeutumisessa, vaan menen oman tyylin mukaan. Työpukeutuminen on minulla sitten taas sitä, jossa revittelen väreillä ja kuoseilla enemmän.

  • villananna kirjoitti:

   Tuo onkin ihanaa, jos voi töissäkin käyttää luovuutta ja yliapuvuutta. Omassa työssä kannattaa panostaa mukavuuteen ja yksinkertaisuuteen. Mieluiten hiukan semmoinen perusasu kuin mun tyylille ominaista hörhelöä 🙂

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Olen täysin mieltä asiassa kanssasi 😀

 4. Sari kirjoitti:

  Olen samaa mieltä. Oikeilla vaatteilla voi tuoda itselleen mukavuutta ja itsevarmuutta.

 5. Iina / MouMou kirjoitti:

  Hyvin kirjoitettu! Haaveilen, että osaisin tehdä itse vaatteita. 🙂

  Kirjoitin vähän aikaa sitten omaan blogiini suomalaisten ostokäyttäytymisestä kirppiksillä, jos kiinnostaa lukea: https://moumou.fi/2019/10/12/2ndhand-muoti-trendit-ilmiot-ja-sisapiirin-vinkit/

  • villananna kirjoitti:

   Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Sulla on kyllä taito hyppysissä, alat vaan tekemään, helpoista jutuista. Myös työväenopistolla on hyviä kursseja tähän liittyen.

 6. Minna Kristallikimarasta kirjoitti:

  Kyllä ne tuo onnellisuutta ja omat tekeleet myös ylpeyttä ja onnistumisen elämyksiä, kun joku niitä kehuskelee:) Oikeat vaatteet tuovat fiiliksen, että pystyn mihin vaan ja väärät valinnat joskus, saattavat nolottaa niin, että haluaisi vajota maan alle.
  Kirppisvaatteista tuunailu on hatunnoston paikka ja itse saatan tyttären löytöjä joskus tuunata, mutta usein tuunausmatskua löytyy jo omasta takaakin:)

  • villananna kirjoitti:

   Olet asian ytimessä, että kyllä vaan tulee mahtava fiilis, kun joku ihailee minun vaatteita, jotka olen tehnyt.

 7. Johanna kirjoitti:

  Erityisesti kiinnitin huomiota sormikkaisiisi, ne ovat todella hienot. Yksi tuttuni sanoi, että vaatteet tekevät päivän. Kun aamulla ei oikein tunnu silmät aukeavan, niin hienointa vaan kaapista ylle, niin siitä se lähtee. Todellakin, jos itse tekee tai muuten näkee ”vaivaa” vaatteen hankkimiseen, niin vaatteesta tulee erilailla rakas.

  • villananna kirjoitti:

   Olen oikeasti sitä mieltä, että sormikkaat ja hatut kuuluisi tulla takaisin katukuvaan. Ne jotenkin täydentää asun aina. Tämän tyyllisen sormikkaat on mun iso heikkous, etsin aina kirpparilta eri materiaaleista tehtyjä, minulla on pitsisiä, nahkaisia ja kankaisia somikkaita. Ne vain jotenkin antaa ilmettä asulle sekä niin kuin sanoin täydentää asua.

 8. Paula kirjoitti:

  En kyllä lähde asiasta yhtään väittämään vastaan 😀
  Se on ihana tunne kun koko asu on onnistunut tai kun löytää kaupasta tai vaikka kirpparilta sellaisen vaatekappaleen jota on pitkään etsinyt/josta on pitkään haaveillut.

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, sellaisesta vaatteesta tulee hyvin tärkeä, ja sen haluaa käyttää loppuun asti.

 9. Jane kirjoitti:

  Ihan totta, vaatteet vaikuttavat koko päivän fiilikseen!

 10. Ansku-Glitteri addikti kirjoitti:

  Olen kanssasi samaa mieltä. En ikinä ajattele että omistamani vaatteet ovat vain rättejä vaan ne ovat osa minua ja kuvastavat millainen henkilö olen. Rakastan jokaista vaatettani, sillä niiden etsimiseen on käytetty vaivaa, aikaa ja rahaa. Usein teen löytöjä ulkomailta tai nettikaupoista, sillä en halua massavaatteita perus H&M:stä.

  http://www.glitteriaddikti.fi

  • villananna kirjoitti:

   On tärkeää, että oma kaappi sisältää juurikin niitä lempivaatteita 🙂

 11. Mari Kuusisto kirjoitti:

  Kyllä sellaisessa vaatteessa on onnellinen olla, jonka kokee itsensä oloiseksi ja jossa on hyvä olla riippumatta siitä, mitä joku ulkopuolinen siitä on mieltä. On myös hyvä olla sellaisessa vaatteessa, josta tietää, että se on vastuullisesti valmistettu.

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä vain. Kun ostan uusia vaatteita vastuullisuus ja ekologisuus on etusijalla, mutta kun ostan kuitenkin lähes aina kirppareilta niin katson vain sen, ettei ole ihan näitä rättikauppojen vaatteita. On toki minulla joitain, jotka ovat säilyneet minulla pitkään.

 12. Nora kirjoitti:

  Näin on. Itsekin ostan vaatteita kirpputorilta ja ja kierrätyskeskuksista ja yritän katsoa, että vaate ei ole huonolaatuinen tai kulahtanut yms. eikä ilmiselvimipien pikamuotiketjujen kuten Gina tricot, H&M, Bik bok jne. Tällä hetkellä mulla on yksi H&M:n huivi ja yksi Cubuksen huppari, en kuitenkaan ihan nipottamaan ala, sillä jos huivi on minusta hieno ja muuten ehjä ja sopii mulle, niin ei haittaa vaikka se on esim. H&M ja tuon Cubuksen hupparin sain useita vuosia sitten joululahjaksi. Mutta muuten kannatan enemmän laatua ja kestäviä tuotteita ja jos vaatteita haluaa tuunata, niin ihan huonolaatuista ei kannata ruveta tuunaamaan. Itsekin välillä tuunailen vaatteita. Varsinkin itsepalvelukirpputoreilla on paljon huonolaatisiakin vaatteita myynnissä ja näkee sitä, että jokin vaate maksaa vaikka 15-30 euroa vain sen takia että on jokin merkkituote kuten Marimekko, vaikka olisi jo ihan kulunut ja nukkainen.

 13. Eija Niemi kirjoitti:

  Myös teen paljon vaatteita itse, alun pitäen motiivi oli palkan pienentyminen. Myös pitkät housut saa juuri sopivat itse tehden, koska ongelmavyötärö.

  • villananna kirjoitti:

   Itse olen aina vaan halunnut ommella, siitä on tullut niin hyvä fiilis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *