Hae
VillaNanna

Rikkinäisistä paidoista mekko

Rikkinäisistä paidoista mekko

Paidat ovat mahtavaa materiaalia, joista saa vaikka mitä kivaa, tee vaikka rikkinäisistä paidoista mekko. Kaavaa ei tarvita, kun hyödyntää materiaalin omat linjat. Kuten vaikka, että hihat laittaa helmaksi, siinä on jo hyvä helmalinja valmiiksi kun yhdistää hihat toisiinsa. Yhdistellä voi mitä tahansa neuletta, kunhan on saman paksuista noin niin kuin suurin piirtein.

Materiaalit on hankittu aikaa sitten Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta sekä miehen kaapista. Ovat kaikki jostain olleet rikki mutta nyt mekko on ihan ehjä. Tärkeää on myös se, että käyttää kaiken materiaalin mahdollisimman tarkkaan. Näiden jämistä olen tehnyt siis myös tuubihuivin sekä pipon.

Rikkinäisistä paidoista mekko

Rikkinäisistä paidoista mekko

Tämä tuunaus ei ole ihan aloittelijoille, sillä tässä ei ole käytetty mitään kaavaa ja tämän tekemisessä menee oma aikansa, kun yhdistellään osia toisiinsa ja muokataan niitä itselle sopivaksi. Mutta tämän voi tehdä myös kaavalla, jos se helpottaa tekemistä sekä hahmottamista. Mutta ilman kaavaa oppii näkemään sen, miten vanhan vaatteen osia voi helposti hyödyntää monin tavoin, kun vain katsoo vaatteen mallia. Kuten tuossa alussa sanoin, että hihasta saa hyvän helmalinjan.

Kaikki osat kannattaa säästää, sillä niitä on helppo hyädyntää tässä itse päätyössä tai sitten noissa leikkuujätetöissä. Itse pidän siitä, että saan mahdollisimman hyvin hyödynnettyä kaiken mahdollisen. Toki minulla on tallessa myös napit ja ketjut, jos niitä ei ole itse työssä tarvittu. Niitä voi hyödyntää muussa sitten myöhemmin.

Rikkinäisistä paidoista mekko

Koko asu

Mun syksyyn sekä talveen kuuluu erilaiset neulemekot, talvella enemmän villamekot mutta tähän aikaan ohuet neulemekot. Ne ovat ihana tapa pukeutua, varsinkin kun töissä on yleensä housut jalassa, niin vaihtelua saa kun muina aikoinen vetaisee hameen tai mekon päälleen. Tuunatun mekon yhdistin tällä kertaa kirppislöytöihin, vain mokkatakki on ostettu uutena silloin kun muutimme Helsinkiin kohta 10 vuotta sitten.

Asu

 • tuunattu mekko – materiaalit ilmaisosastolta sekä miehen kaapista
 • Kengät – Fida
 • Hattu – Ompelin käsin hassuun hattuun koristenauhan. Hattu on muistaakseni Fidasta
 • Mokkatakki – En muista mistä on ostettu

Asu on hyvin söpö ja tyttömäinen, juuri sellainen kuin tykkään. Kenkiä ja takkia vaihtamalla saa mekon taas ihan eri näköiseksi. Kannattaa siis hyvin uskaliaasti vain laittaa eri värejä yhteen. Minun oli pakko saada tähän asuun tuo hassu hattu päähän. Sen vihreä väri tuo esiin punaisen tukkani hyvin ja korostaa myös tuota hyvin harmaata asuani.

Rikkinäisistä paidoista mekko

Nautinnollista sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

12 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Sulla noita ideoita riittää =) Kunpa itsekin jaksais tehdä. En ole vieläkään ottanu mun uutta ompelukonetta käyttöön, vaikka hankin sen jo yli vuos sitten. Tosin joskus olen käynyt pääkirjaston käsityöneuvonnassa tuunailemassa vaatteita. Joku päivä täytyy mennä taas.

 2. Elina kirjoitti:

  Ihania ja rohkeita nämä sinun tuunaukset. Tuunaan itsekin ja tarkoitus olisi tehdä jtkn tuollaista mitä olet tehnyt. Ompelutaitoa on mutta suunnittelutaitoa puuttuu…ehkä saan näistä sinun tekemisistäsi ideoita. Uskon ainakin niin, kovasti aina ilahduttaa.

  • villananna kirjoitti:

   Tuo suunnittelutaito karttuu sitä mukaa kun lähtee tekemään. Itselläni on kausia, kun en tahdo muka keksiä yhtään mitään 😀

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Kävin äskettäin kurssi Sy din egen kimono. Kimonooni en ihan rakastunut, tuli valittua ehkä ensimmäisellä kerralla vähän väärä kangas, mutta kurssi oli myös ensikosketus saumurin käyttöön ja siihen kyllä vähän ihastuin. Pitää miettiä, että uskaltaisiko sitä jotain tekemään kirjaston saumureilla!

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihanaa kuinka vaatteet saavat sinun käsissäsi aina uuden elämän 🙂

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Todella kiva idea jälleen! Kyllä kaikesta saa jotain uutta aikaiseksi.

 6. petra kirjoitti:

  Nämä sun luomukset on kyllä upeita! ? Sun luovuutta voi vaan ihailla!

  http://www.sangynalla.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *