Hae
VillaNanna

Turistina Helsingissä

Turistina Helsingissä

Turistina Helsingissä onnistuu vaikka rahaa ei juuri käyttäisi. Toivotan teidät kaikki tervetulleiksi meidän turistireissulle Helsinkiin! 

Helsinki, tuo komea monipuolinen kaupunki. Kallis mutta upea kutsuu turisteja ympäri maailmaa tutustumaan sen sydämen sykkeeseen ja monimuotoiseen maailmaan. Me päätimme miheni kanssa jälleen sukeltaa turistimassan keskelle ja kokoe keskustan eri mahdollisuudet. Viime vuonna teimme saman reissun, mutta meidän budjetti oli silloin 15€, nyt budjetti oli 120€.

Kohteet:

 • Kaisaniemen puutarha
 • Ruiskumestarin talo
 • Uspenskin katedraali
 • Sky Wheel, maksullinen

Budjettia voi hyvin pienentää niin, että katsoo muutaman ilmaisen kohteen, jotka haluaa nähdä ja satsata sitten vaikka ruokaan enemmän. Matkoja emme tällä kertaa laskeneet tähän reissuun ollenkaan, vaan pelkästään se raha mitä meillä meni ylipäänsä tällä reissulla. Söimme ja joimme hyvin, sekä ostimme myös tuliaiaisia.

Tällainen turistina Helsingissä päivänä voit tehdä oikeasti ihan mitä tahansa ja valita millaisia kohteita haluat. Tapahtumakalenteri , MyHelsinki ja Visit Helsinki sivustot ovat sellaisia, jotka auttavat alkuun mitä haluat tehdä ja nähdä. Suurin vaikeus on se, että nähtävää ja koettavaa on niin paljon, ettei osaa enää valita mitö haluaa.

Turistina Helsingissä

Kaisaniemen puutarha

Tiesitkö muuten, että Kaisaniemen puutarhan tutkimuslaitos, oli tarkoitus olla meidän Suomen kuninkaan asunto? Kaisanimen puutarhan ulko-osa on ilmainen ja nähtävää on paljon, vaikka ei kaikki kukat kuki samaan aikaan. Puutarhasta löytyy myös ihanan tunnelmallinen kahvila, josta voi ostaa myös lounaan. Jos ei muuta, niin tämä on upea paikka ottaa kuvia, meillä kului eniten aikaa täällä. Koska täällä oli niin kaunista ja lämmintä.

Turistina HelsingissäTuristina HelsingissäTuristina Helsingissä

Piirakkaleipomo Räty

Mikä ihana lippakioski onkaan tuossa puutarhan kulmassa. Sieltä saakin valehtelamatta Helsingin parhaan kahvin ja herkulliset leivonnaiset. Me munkkihullut napostelimme siis munkit ennen kuin jatkoimme matkaa Ruiskumestarin talolle. Herkuttelun jälkeen piipahdimme myös Recci kirpparilla ja ostin itselleni sieltä mekon tuliaisiksi itselleni.

Ruiskumestarin talo

Tiesitkö, että Ruiskumestarin talossa kummittelee? Kyllä Ruiskumetari itse istuu pihalla polttaen piippua ja katsellen kun lapset leikkii pihalla.  Tämä oli kyllä mielenkiintoinen kohde, oppi paljon Helsingin historiasta. Suvun viimeinen asukas asui siinä talossa vielä 1974. Tuli niin kotoisa olo minulla, kun itsekkin olen lapsuuteni asustellut puutalossa. Täältä ostimme meille kaikille nekut, pojat saivat ne tuliaisiksi. Ruiskumestarin taloon on ilmainen sisäänpääsy.

Turistina Helsingissä

Kaunis Helsinki ja suloinen Majakkalaiva

Ruiskumestarin talolta on pikkuinen kävelymatka keskustaan, joten on kiva rauhassa kävellä katsella mitä kaikkea matkalta löytyy.

Kivijaloissa on paljon ihania pikku kahviloita ja ravintoloita, löysimme myös ihanan pienen puutikin, jossa myytiin Vintagevaatteita, sekä tavaraa. En tällä kertaa ostanut mitään, sillä oma matkamuistobudjetti oli täynnä.

Majakkalaiva nousee upeana Kauppatorin kupeessa, upea merinäköala Korkeasaareen päin. Tätä laivaa olemme katselleet monet kerrat ja suunnitelleet istahtamista sinne mutta emme ole saaneet aikaiseksi. Nyt olikin hyvä hetki istahtaa, nauttia juomasta ja miettiä miten päivää jatketaan.

Turistina HelsingissäTuristina Helsingissä

Uspenskin Katedraali

En ole koskaan ollut tässä katedraalissa ja loisteliashan se sisältä olikin. Mieheni antoi hiukan tietoa tästä paikasta ja hän myös keksusteli pitkään katedraalin teologin kanssa. Koska mieheni on teologi itse, niin aikaa meni näiden kahden höpöttäjän kanssa piiiitkään ja pidempäänkin olisivat höpisseet jos en olisi lähtenyt ulos.

Vaikka näkymät olivat upeat ja katedraali kaunis, niin turistien määrä alkoi ahdistamaan minua suunnattomasti ja juoksinkin vikkelästi pois kun sinne tuli kaksi busslilastillista turisteja sisälle.

Allas

Altaalla viihdyimme viimeksikin, mutta tällä kertaa me pysähdyimme sinne syömään. Tätä suunnittelimme jo viimeksi, mutta koska vuosi sitten budjettina oli vain 15€, niin Altaalla syöminen sai unohtua. Altaalla on upeat maisemat niin merelle, torille kuin muualle. Me jäimme toiseen kerrokseen tällä kertaa kun ylimmästä kerroksesta on monen monta kuvaa ja halusimme vain hengailla tällä kertaa ja nauttia ruoasta.

Allas on kyllä sellainen paikka, jonne haluaisin ihan saunomaan ja uimaan. En ole tätä vielä kokenut ja seuraavaksi sitten suunnitellaan sellaista reissua, jossa mennään Altaalle uimaan ja nauttimaan.

Millaista oli altaan sapuska?

Ihan ok, nälkä lähti, mutta hinta oli liian korkea ihan ok ruoasta. Tuli hiukan sellainen fiilis, että olisi sittenkin pitänyt syödä torilla katuruokaa. Mutta tuli nyt syötyä ja koettua tämä, emme enää syö Altaalla, vaan valitsemme muun paikan. Eli ok ruoka, korkeaan hintaan. Ei tästä kuitenkaan paha maku jäänyt suuhun, vaikka ikävä tulikin Kauppatorin herkkuja.

Lokit kävi taistelemassa myös meidän sapuskojen kanssa ja olisimme kaivanneet näihin pöytäpaikkoihin suojaa auringolta, oli hiukan epämukava mussuttaa ruokaa kun lokin käy kiukuttelemassa ja vaatimassa osaansa ja aurinkoa ei päässyt pakoon.

SkyWheel

Tämä onkin sellainen kohde, jonne olen mankunut jo useamman vuoden. Nyt sitten mentiin mukaan kyytiin. Hinta on aika kova mutta kierroksia saa reilusti. Tähän kuuluu myös kuvaus, ja kuvan saa mukaan heti maksusta tulostettuna tai sitten voit tunnuksella ladata sen ilmaiseksi. Miten ikinä tahdot. Me ei otettu toistaiseksi ollenkaan kun jotenkin aina tuntuu, että ei ole kovin onnistunut kuvissa.

Maailmanpyörän sisältä on hankalaa kuvata, sillä kuvat ovat sinisiä. Itse huomasin, että monet ovat julkaisseet kuvia tästä pyörästä, joten päätin laittaa mustavalkoiset kuvat teille esiin mieluummin.

Tuliaiset

Jo postauksen alussa kerroin, että ostin myös tuliaisia, itselleni mekon Reccistä ja pojat saivat nekkuja. Kun istuimme munkilla Piirakkaleipomo Rädyn lippakieskilla, silmiini osui tien toisella puolella oleva vintagemekko. Näitä olen nähnyt paljon nyt eri kirppistelijöiden vlogeissa, blogeissa ja Instassa. Lähinnä siis ulkomaalaisten. Mutta ilo oli valtava kun näin tämän, muistan hyvin myös merkin omasta nuoruudestani. Itselläni oli myös tämän tyyppinen, pieniruutuinen liivimekko, jota käytin kesät talvet poolopaidan kanssa. Molemmat niistä oli itse tehtyjä. Nyt minulla on kaksi tällaista mekkoa, erilaista ja näitä tulen käyttämään ja paljon.

Asuni

Mekko on itse tehty, kaapista löytyneestä viskoosista. Käytin Burda easy v/s 2015 lehden 4D kaavaa. Mekko on ihanan rento ja over size, myös hihat ovat reilut, josta itse tykkään mutta hakalat erittäin pienten takkien hihojen vuoksi. Siitä taas en tykkää, sillä hihoissa pitää olla väljyyttä, että alle mahtuu vaatetta. Mekon selkä on avoin ja mekkoa pitää päällä nyörit takana.

Farkkutakin olen ostanut H&M liikkeestä 2007 ja on ihan lemppari. Todella paljon käytössä ollut ja käytän niin pitkään, ettei siitä ole mitään enää jäljellä.

Puukengät on jokin aika sitten Kierrätyskeskuksesta löydetty ja ovat heti olleet kovassa käytössä. Myös laukku, joka on niin monen suosikki ja siitä minulta myös paljon kysellään. Laukku on ostettu viime vuonna Kierrätyskeskuksesta.

Kädessä minulla on iso määrä helmikoruja, osa uutena ostettu, osa itse tehty ja osa kirppareilta. Nykyään en osta enää juurikaan koruja, kun niitä on valtavat määrät, ihan liikaa. Ehkä pitäisi laittaa osa myyntiin.

Turistina Helsingissä

Tällainen turistina Helsingissä on oikeasti aika mahti juttu. Kannattaa tehdä ihan omassa kotikaupungissaan tällainen kierros. Katsoa minne kannattaa mennä, missä syödä ja hengailla. Ihan turistien mukaan. Nyt ei katsottu kaikkein halvimpia juttuja, vaan mentiin miten haluttiin, vaikka budjetin laittaisikin. Ja eväillä voi lähteä aina jos ei halua ruokailla kalliissa ravintoloissa, voi vaikka retkeillä Helsingin upeissa puistoissa. Vaihtoehtoja löytyy ilmaisista kohteista maksullisiin.

Kannattaako tällainen turistina Helsingissä juttu ollenkaan? Kun kaupunki on tuttu ja kaiken on nähnyt. En usko, että kaupunkia näkee koskaan kokonaan, varsinkaan kun kaupunki muuttuu ja sitä kehitetään koko ajan. Siksi kannattaa kaivaa oman kaupungin tapahtumakalenteri esiin ja käydä sitä läpi, googletella muutoinkin kaupungin alueita ja katsoa kaupunginosien omien sivujen kautta mitä kaikkea eri kaupunginosat järjestää. Ole ja koe turistina Helsingissä

Turistina Helsingissä

Mukavaa päivää kaikille!

-Melissa-

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Helsingissä olisi kyllä niin mahdottoman paljon nähtävää, saas nähdä mihin kaikkialle tällä viikolla päädytään 😀

  • villananna kirjoitti:

   Totta, täällä on niin paljon kaikkea. Kysy vaan jos haluat tietää lisää vinkkejä 🙂

 2. Mari kirjoitti:

  Helsingissä olisi hurjan paljon nähtävää ja koettavaa, täytyisi ottaa oikein aikaa siellä pyörimiseen eikä vaan piipahtaa aina nopeasti. 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Täällä on todella paljon nähtävää ja koettavaa…Aivan ihana kaupunki.

 3. Marjo kirjoitti:

  Ihana kesä stadi postaus! Helsinki <3
  Niin paljon kaikkea katsottavaa ja koettavaa ihan lähellä.
  Itse rakastan sitä, että menen jonain kesäaamuna jo
  auringonnousun aikaan Hgin keskustaan ja rannoille
  kuvailemaan. Täytyy toteuttaa taas tänä kesänä.

 4. Marjut kirjoitti:

  Kiitos kivasta postauksesta 🙂 Olisi kyllä ihanaa päästä Helsinkiin katselemaan ja ihailemaan nähtävyyksiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *