Hae
VillaNanna

Servettipidikkeet farkkujen jämistä

Servettipidikkeet farkkujen jämistä

Nautinto alkaa kattauksesta ja se on yksi syy miksi haluan kattaa pöydän aina kun syödään. Farkku sopii kaiken kanssa ja siksi servettipidikkeet farkkujen jämistä toimii todella upeasti, leikkuujätettä ei kannata koskaan heittää pois, vaan siitä voi aina tehdä jotakin. Myös niistä ihan pienistä ompelujätekasoista. Tokikaan kaikesta ei tarvitse tehdä mitään, mutta kiva se on hyödyntää tällaisia palasia johonkin ja on mahtava myös nähdä mitä kaikkea sellaisesta jämästä saa aikaiseksi.

Tämän kerran kattaus idea lähti verhosta, verhosta joka on oman lapsuuteni maisemista pakattu meille. Tämän jälkeen otin esiin Kierrätyskeskuksesta löytyneet lautaset, sekä kannun. Lasit ovat isoäidin perintöä ja aterimet ovat minun ensimmäiseen asuntoon ostetut. Siitäkin on muutosta on monta kymmentä vuotta aikaa. Kauniit valkoiset servetit on ostettu Fidasta ja niille oli tehtävä suloisen rosoiset servetinpidikkeet.

Olen sitä mieltä, että ruoka maistuu paljon paremmalta kun sen laittaa esiin tarjolle. On ihana ihastella ensin upeaa luomustaan ja vasta sitten upottaa haarukka siihen ja maistaa miten hyvää se on. Ravita niin mieli ja ruumis. En tiedä mutta minusta on ihanaa kun ruoka on esillä ja syödään kiireettömästi nauttien. Suljetaan kiireinen maailma ympäriltä ja pysähdytään. Arjen luxusta, täydellistä herkkua. Ja varsinkin nyt, kun monet joutuu olemaan sisätiloissa, kuten me. On oikeasti ihanaa rikkoa neljä seinää ja piristää itseään kattamalla pöytä kauniiksi ja nauttimalla yhdessä herkuista. Vai mitä?

Servettipidikkeet farkkujen jämistäServettipidikkeet farkkujen jämistä

Servettipidikkeet farkkujen jämistä

Askarteluhommissa tyyli on vapaa. Olen esimerkiksi säästänyt haarasauman päälitikkaukset ja niitä sain hyödynnettyä tässä hommassa Myös lahkeiden taitokset voidaan käyttää näihin. Mitä kuluneempi ja risaisempi niin sitä parempi. Ruusukkeet tehdään kuumaliimalla ja lopuksi kynnellä hiukan rapsutellaan pintaa risaiseksi. Tulee kiva Shabby Chic- tyylinen ulkonäkö.

Tarvikkeet:

 • farkun jämiä, kuten sisäsaumaa tai lahkeen päärmettä, sekä erilaisia kapeita suiroja
 • kuumaliimaa+kuumaliimapstooli
 • sakset
 • helmiä tai nappeja

Tee näin:

 • katso video alta

Olen oikeasti sitä mieltä, että kattaus on osa hyvinvointia, sillä kun katsot omaa kädenjälkeäsi, tulet niin hyvälle mielelle ja kun ruoka näyttää hyvälle tarjoiluastioissa ja voit kuvitella olevasi ravintolassa, niin sun fiilis kyllä siitä oikeasti nousee ja lujaa. Minulle sen lisäksi on hirmu tärkeää, että myös ruoka on tehty itse, kuten nyt meidän hamppariannokset. On itse tehty hampparisämpylä, on itse tehty pihvi ja itse tehdyt ranskalaiset. Kaikki itse tehtyä, ei vielä itse kasvatettua, mutta sekin on kohta edessä, kun päästään tuohon meidän pikku maapläntille kaivelemaan.

Elämme sellaisia aikoja nyt, että itsensä viihdyttäminen on todella tärkeää ja kädentaidot pitää mielen virkeänä. Se huoltaa aivoja tehokkaasti ja pitää aivotoiminnan virkeänä. Sillä taas ei juuri ole merkitystä miten sen kädentaidon toteuttaa, kunhan piristää niitä aivojaan vähäsen. Tässä hommassa kun ei ole niin väliä tulee siitä ihan täydellinen, kun se, joka ei ole ihan juuri sellainen kuin pitää, on juuri se omanlainen ja kaunis.

Servettipidikkeet farkkujen jämistä

Aurinkoista päivää kaikille!
Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Nuo ovat todella kauniit <3

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Wau, näistä tuli tosi hienot ja tyylikkäät 🙂

 3. petra - Sängyn alla kirjoitti:

  onpa sievät! ja hauska idea. Kyllä kattaus tuo juhlantuntua arkeen 🙂 minun lapsuuden kodissa myös aina katetaan pöytä.

  • villananna kirjoitti:

   Kattaus on minulle niin tärkeä elementti, joka todella tulee tarpeeseen tänä aikana kun on tilanne tällainen.

 4. Minttu kirjoitti:

  Kotona tavattiin keskittyä enemmän kattamiseen, mutta nykyään ruoka tulee turhan usein nautittua kiireessä seisten tai parhaimmillaankin sohvalta. Pitää ottaa kattaminen asialistalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *