Hae
VillaNanna

Tee se itse töhnämunat

Tee se itse töhnämunat viettelee mielen ja pikkurillin. Tämä tuhti jälkiruoka antaa syvän sukelluksen todellisen herkun maailmaan. Kokeile vaikka, jos et usko! Tämä herkku vie koko sielun mennessään!

Tee se itse töhnämunat

Alunperin ei pitänyt postata mitään pääsiäiseen liittyvää, mutta koska kyselyä on tullut meidän töhnämunista, niin kaipa se on laitettava tämän verran vähintään. Ruokapuoli meillä meni samoin kuin muinakin vuosina, eli aamulla on brunssi ja illalla syödään lammasta, ettei tällä kertaa ollut mitään yllätyksiä siinä puolessa, joten Instan stoorin kuvat saa riittää aiheesta. Olen ollut jo pidemmän aikaa vähän nihkeä näiden ruokakuvien kanssa, sillä aikaa sille hommalle ei oikein ole, valitettavasti.

Mutta koska nyt on kyse näistä minun herkullisista töhnistäni, niin ehkä mieluiten puhumme niistä kuin ylipäänsä pääsiäisestä. Tosin siitäkin on tullut kyselyä, miten vietämme pääsiäistä. Mieluiten nyt kuitenkin kerron näistä töhniksistä. Meistä ei kukaan tykkää kaupan töhniksistä, joten koska idea on aika hieno, niin pakkohan on tehdä sitten ne oman maun mukaan. Ja se maku on valkosuklaamousse. Kyseinen mousse on meidän salainen pahe ja sitä laitetaan ihan joka paikkaan, tai melkein joka paikkaan. En usko, että se sopii hyvin kalakeittoon.

Tee se itse töhnämunat

Valkosuklaamousse on erittäin helppo tehdä ja jos haluaa, voi nuo munatkin tehdä itse. Minä en viitsi, olen laiska. Valitsen siis valmiit munaset, jotka halkaisen kivasti miten sitten haluan. Nyt halusin niistä enemmän veneen malliset, joten halkaisin ne siitä missä on sauma.

tarvikkeet:

 • Suklaamunia
 • levy valkosuklaata
 • mascarponea
 • 2dl vispikermaa
 • hiukan vaniljasokeria

Tee näin:

 • Sulata suklaa vesihauteessa ja laita jäähtymään.
 • Vatka kerma kuohkeaksi vaahdoksi vaniljasokerin kanssa, lisää joukkoon mascarpone ja kaada jäähtynyt valkosuklaa joukkoon, kääntele varovasti tasaiseksi.

Laita valkosuklaamoussea pursottimeen ja asettele suklaamunan toinen puoli kupiksi tarjoiluastiaan, pursota moussea sopiva määrä suklaamunan sisälle ja koristele haluamallasi tavalla.  Koska valkosuklaamousse on tuhtia tavaraa, sitä voi keventää mansikoilla tai mustikoilla. Myös keksimurut toimii hyvin suklaamoussen kanssa.

Herkullista pikkulauantaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tämä resepti pitää ottaa ehdottomasti ensi pääsiäistä varten ylös! 😀

 2. Petra - Sängyn alla kirjoitti:

  vau, mie en ole vielä koskaan maistanut töhnämunia, pitänee testata 😀 nämä näyttää tosi hyviltä 🙂

  http://www.sangynalla.fi

  • villananna kirjoitti:

   Ei ne kaupan töhnikset ole kovin hyviä. Mutta parasta itse tekemisessä on se, että tuonne sisälle voi laittaa mitä itse haluaa.

 3. hannamariav kirjoitti:

  Ai hitto onneksi pääsiäinen meni jo, muuten olisin saattanut sortua ihan kokonaan tekeen näitä!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

  • villananna kirjoitti:

   Nää on vielä niin hitsin hyviä. Nää ei tosiaan taida soveltua tuohon sun ruokavalioon?

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Waude nyt näyttää todella superhyvälle! Valitettavasti nämä ei nyt sovi omaan ruokavalioon!

 5. Ame kirjoitti:

  Kuinka moneen munaan tuota moussea meni tällä ohjeella?

  • villananna kirjoitti:

   Laitoin neljään munaan ja loput syötiin keksimurskan ja mansikoiden kanssa. Tuota tulee sellainen noin 5dl kaikkinensa, että kyllä sitä aika moneen munaan saa laittaa, jos kaikki haluaa laittaa muniin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *