Hae
VillaNanna

Designmuseo

Designmuseo

Helsingin Designmuseo

Käytiin Helsingin Designmuseossa muutama viikko sitten ihan ensimmäistä kertaa koskaan. Helsingissä on valtava määrä erilaisia museoita ja jotenkin Designmuseo jäänyt kaiken muun jalkoihin. Mutta nyt vihdoin päätettiin hypätä muotoilun ja suunnittelun maailman. Valtava määrä tuttuja asioita omasta lapsuudesta ja paljon uutta tietoa muotoilusta. Asia mikä otti päähän ja häiritsi alakerrassa, oli äänestys. Vaikka sitä ohjattiin hyvin, niin se vei valtavasti tilaa ja ihmismäärä oli taas kamala.

Designmuseo

Vaikka en pitänyt äänestyksen tuomasta ihmisvilinästä, niin nautin kyllä kovasti tepastella museossa. Varsinkin kun ympärillä oli niin paljon tuttuja juttuja. Heitin äidilleni valokuvan mehulingosta, jollainen meillä on ollut kun olin lapsi. Äitini tosin laittoi viestin takaisin, ettei meillä ollut ihan samanlaista. Jotenkin aivot vain on jäänyt siihen moodiin, että kuvan mehustin on samanlainen millainen meillä oli.

Tutustu Designmuseon näyttelyihin tästä linkistä.

Mieheni oppi taas jotakin uutta, sillä hän ei tiennyt, että prinsessa Leia käyttää Björn Weckströmin suunnittelemia koruja. Kyseinen koru on itselläni ollut monta vuotta jo hankintalistalla. Mutta valitettavasti nuorio-ohjaajan palkalla ei sellaista hankita tuosta noin vain. Enkä usko, että sitä tulisi kauheasti edes käytettyä, kun ei ole sellaisia tilaisuuksia. Mutta aina voi haaveilla.

Designmuseo Designmuseo

Puutarha tuo yhteisöllisyyttä

Minua kiinnosti kovin puutarharakentaminen ja sen vaikutukset. Minulla on vuosia ollut kova hinku saada oma kaupunkipuutarha, mutta sen hankinta on ollut vain pieni piste tulevaisuudessa. Ihan siitäkin syystä, että meillä oli omat pikku palstat Paloheinässä, jossa ennen asuimme. Nyt ei sellaista herkkua täällä uudessa ole. Siksi sain uudelleen pienen kipinän ja seurailen koko ajan palstojen myyntejä. Pikku mökki ja palsta, jossa voi viljellä omat hyötykasvinsa.

Käsityöläisenä minua kiinnosti yksi tietty asia, nimittäin tuossa näyttelyssä oli myös iso keto, joka oli tehty tekstiilistä. Sille kedolle sai mennä kävelemään sukkasilleen ja ottaa kuvia. Jono oli sillä hetkellä, joten vain ihastelin sitä ja mietin kovasti, että minne voisimme nuorten kanssa tuollaisen yhteisteoksen rakentaa. Samalla ajatuksella siis. Mitään tilaa tuollaiselle meillä ei ole, mutta voihan sitä aina unelmoida sellaisesta.

Designmuseo

Rentoa lauantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Pinterest

LUE MYÖS:

Kaapelitehtaan museot

Haalareissa Gallen-Kallelan luona

Kulttuuripäivä Helsingissä

10 kommenttia

  1. Taija-Tiia kirjoitti:

    Miten mielenkiintoinen paikka, mennyt itsellä aivan ohi! Kiitos vinkkauksesta 🙂

    • villananna kirjoitti:

      Joo, Helsingissä on vaikka mitä, mikä on itseltänikin mennyt ihan ohi. Olen löytänyt paljon nyt kaikkea uutta, minne meidän pitää nyt mennä tutustumaan.

  2. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Tuo olisi aivan upea idea rakentaa keto tekstiileistä nuorten kanssa. 🤩 Ehkä ensin pienimuotoisrna nurkkauksena?

  3. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

    Joo, tämä tosiaan kuulostaa todella kiinnostavalta. Itse asiassa olen muutamassa ollut ja etukäteen ajattelin, ettei niin kiinnostava olisi, mutta olin täysin väärässä!

    • villananna kirjoitti:

      Suomalaiset saisivat oikeasti olla ylpeitä siitä, että me eletään keskellä designia. Korkea laatu näkyy ja meillä on myös muistoja eri tuotteista. Mutta olemme niin tottuneet siihen ja se on niin arkipäiväistä, että emme oikein pidä sitä minään, toisin kuin turistit.

  4. Mare Kinanen kirjoitti:

    Tuo on kiinnostava paikka. Pitäisi käydä taas katsomassa. Edellisestä kerrasta on hurahtanut ihan liian pitkä aika.

  5. finintirol kirjoitti:

    Hienoja tuotteita, uutta ja vanhaa designiä.
    Voihan tuollaista Wecströmin prinsessa Leian korua käyttää vaikka arkipäivässä. Sulla on varmaan ”miljoona” kaunista mekkoa, joiden kanssa se sopii käytettäväksi 🙂 Arki on juhlaa ja sitä voi aivan hyvin koristaa koruilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *