Hae
VillaNanna

Mun elämä on roskaa

Mitähän tuo nyt oikein tarkoittaa? Mun elämä on roskaa täynnä, kyllä näin on. Miksi näin? Koska mun roskis on aina täynnä roskaa ja vaikka sen roskiksen voisi viedä roskakatokseen, niin minähän en siihen heti ensimmäisenä suostu, vaan aina pitää yrittää tehdä jotakin siitä roskasta. Enkä tarkoita mitään talousjätettä, vaan ihan se jäte, joka minulta jää jälkeen kun teen projekteja, tosin ne talousjätteetkin kelpaa mulla askarteluun. Mutta ei siitä tällä kertaa, haluan kertoa minun suhteestani leikkuu -ja ompelujätteeseen.

Tämä on semmoista puuhaa, mitä harvat tekee, ihan siitä syystä, että se on vähän typerää ja tässä menee ikä ja terveys…Tai sitten on meitä hulluja, jotka rakastamme erilaisia haasteita ja tämä on ollut minulle nyt se the haaste ja sehän sopii minulle paremmin kuin hyvin. Olen luvannut, että tällä kertaa olisin tehnyt postauksen oikein päin, mutta näin tässä taas kävi, että ensin kerron mitä tein jämistä ja lopuksi itse päätyö.

Mun elämä on roskaa

Meidän perheessä on kaksi erilaista tapaa viettää joulunaikaa, on joulu ja on valon juhla. Välillä nämä juhlat osuu samaan aikaan, kuten viime vuonna kun olimme Krakovassa. Tänä vuonna valon juhla on joulukuun alkupuolella. Tämä juhla on minun juhlani, joulu enemmän miehen hommia. Mutta vaikka kaksi juhlaa on, niin nautin suunnattomasti tehdä myös jouluun liittyviä askarteluja ja paljon.

Koska joulussa on niin ihania värejä, oli itsestään selvää, että tästä työstä tulee jotakin jouluun. En tosin tiedä vielä mihin nuo laitetaan, laitetaanko mihinkään kun ei ole aikoihin koristeltu kotia mitenkään. Ollaan aina lähdetty pakoon koko touhua. Ollut mukavampi nauttia elämästä ihan muissa suunnissa. Harmillista vain, että korona estää meitä matkustamasta Krakovaan.

Mitä tein näistä joulupaidoista ylijääneestä materiaalista? 

Isoimmista paloista tein kolme tonttulakkia, loput isot palat lähti töihin nuorille silputtavaksi, saavat tehdä niistä joulukoristeita kotiin. Tonttulakit esittelen myöhemmin teille myöskin, mutta tästä ihan pikku silpusta päätin tehdä kangasta. Ensin ajattelin silittää kappaleet liimakankaalle, jotta olisi helpompi ommella, mutta se ei onnistunut, joten ei muuta kuin ompelemaan vain. Tässä hommassa surahti muutama tunti hienosti. Hikikarpalot vain kutitteli ohimoita kun kiukulla lykkäsin silppua koneen alle.

Tähän on oikeasti helpompi tapa, mutta eipä sattunut olemaan siihen tarvikkeita, joten se jää toiseen kertaan. Nyt ompelin siksakilla lähes kaiken silpun liimakankaalle, lopuksi silitin kankaan pienemmäksi. Näin oli helpompi leikata koristeet irti tästä kankaasta. Näin paksujen neuleiden ompeleminen ei ole kovin helppoa puuhaa muutoinkaan, joten kannattaa ottaa ihan rauhassa tämä homma.

Tarvikkeet:

 • Liimakangasta
 • ompelusilppua, jota tulee saumurista

Tee näin:

 • Ompele siksakilla silppu liimakankaalle, niin ettei jää välejä, mutta ettei kankaasta tule liian paksua.
 • Silitä lopuksi hyvin.
 • Tee kankaasta mitä haluat.

Kangasta voi käyttää askarteluun tai vaikka Barbieleikkeihin, ohuemmasta voi tehdä erilaisia koristeita tai vaikka Barbien hevoselle loimen tai maton. Tästä tuli nyt joulukoristeita. Iso homma mutta niin hauskoja juttuja tulee. Itse ainakin tykkään. Olen nyt virallisesti meidän kylähullu…

Mun elämä on roskaa Mun elämä on roskaa

Ihanaa sunnuntai -iltaa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Joulun herkkukaakao

DIY -tarjoiluastiat

Jämät pakettiin

14 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Sä olet kyllä mahtava kun osaat tehdä kaikesta jotain., eli roskastakin aarteita. Toivottavasti joskus lähitulevaisuudessa taas pääsette Krakovaan.

 2. Jani / Kaikki Paketissa kirjoitti:

  Sinun käsissä roskastakin syntyy ainutlaatuisen hienoja juttuja. Sitä paitsi tuo ideologia on kannatettava asia. Myönnän, että tulee itsekin heitettyä paljon sellaista roskiin, mistä voisi taikoa vielä vaikka mitä kivaa. Iso hatun nosto sinulle!

  • villananna kirjoitti:

   Roskasta on muodostunut mun kaveri 😀 Aina jotakin siitä saa irti…

 3. Hanna/ Punatukka kirjoitti:

  Hienosti hyödynnetty roskat 😀 ♥ Tuo on kyllä niin taitolaji!

 4. hannamariav kirjoitti:

  Tuli hauskoja koristeista näistä ”roskista” 😀

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Aian ihanasti jälleen hyödynnettyä jätteet 🙂

 6. tuulanneli kirjoitti:

  Todella hienosti olet hyödyntänyt roskat! Eipä uskoisi, ett on tehty kangasjätteistä.

 7. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Askartelijalle sitä roskaa tulee. Täytyy sanoa, että olet hienosti löytänyt roskat! Hauskoja koristeita! Taitavat kädet sinulla!

  • villananna kirjoitti:

   Totta, sitä roskaa vaan tulee, vaikka miten yrittää vähentää roskien tulemista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *