Hae
VillaNanna

Lapinlahden puistokirppis

Lapinlahden puistokirppis
Tuitui kaikille!

Tiesitkö, että Helsingissä on pitkin kesää erilaisia kortteli-ja puistokirppiksiä? Yksi tällainen puistokirppis on Lapinlahden puistokirppis ja sinne suuntasimme jokin aika sitten. Nyt kun on se aika vuodesta, kun aletaan etsiä kouluvaatteita ja muutenkin katsellaan sillä silmällä syksyä, tosin kaikkia syysvaatteita ei vielä edes kirppareilta löydy, mutta aina kannattaa lähteä etsimään.

Lapinlahden puitokirppis on kerran kuukaudessa lauantaina, poikkeuksena on, ettei täällä saa myydä ruokaa. Vieressä on hävikkiravintola Looppi, jossa voi käydä herkuttelemassa. Kaikki kesäkirppikset löydät täältä. Toki Helsingissä on myös muita kesäkirppiksiä, mutta ne kannattaa googletella erikseen. Esimerkiksi Facebookin kirppistapahtumat -ryhmässä tiedotetaan näistä.

Me tosiaan suuntasimme jokin aika sitten Lapinlahden puistokirppikseen, sillä en ole koskaan ollut siellä, kyseinen alue on jäänyt muutoinkin täysin hämärän peittoon, täysin tuntematon paikka vaikka ympäristö toki tuttu onkin mutta juuri tämä puisto on täysin tuntematon. Tykkäsin kuitenkin kovasti tunnelmasta ja myyjistä. Rentoa ja rauhallista menoa. Jotain löytöjäkin tehtiin, Härdelli sai muutaman ihanan jutun itselleen ja minäkin jotakin kivaa pientä. Minun kiva pieni on teille jo tullut tutuksikin.

Lapinlahden puistokirppis

Lapinlahden puistokirppisLapinlahden puistokirppisLapinlahden puistokirppis

Kirppisasuni:

Kirppisasuuni kuului monta erilaista elementtiä ja tarinaa. Asusta tuli todella ysärifiilis ja olen sitä mieltä, että liivit on tulossa kovaa vauhtia takaisin ja siksi olen niitä omiani nyt kaivanut esiin.

 • Hame, Kierrätyskeskus 3€
 • Farkkuliivi, ommeltu vanhoista farkuista. Farkut ilmaisosastolta
 • Kauluspaita, ostettu uutena vuonna 1992, Annika kaupasta, Varissuolta
 • kengät, ostettu uutena Tallinnasta vuonna 2014
 • Punainen lompakko, Kontti, Tammisto

Kyllä vain, minulla on joukossa erittäin vanhoja vaatteita, joita vieläkin käytän. Tämä kauluspaita on nähnyt niin paljon, etten ole halunnut hävittää sitä. Käytän niin kauan, ettei siitä ole mitään enää jäljellä. Ei ole onneksi kovankaan käytön jälkeen vielä hajonnut.

Olen aika onnostunut tällä hetkellä oman nuoruuteni vuosiluvuista ja se näkyy aika hyvin pukeutumisessani, se on näkynyt pitkään mutta varsinkin tämän kevään ja kesän aikana on kaappiin sujahtanut yhtä jos toista kyseisten vuosikymmenten ihanuuksia. Ja kyllä, tämä mummeli aikoo laittaa ne kuteet rokkaamaan…

Löydöt:

Ei tehty muita löytöjä kuin kaksi. Eikä se haittaa edes, kaikkea kivaa kyllä tuli vastaan, mutta ei ole tarvetta sellaisille, niin en ostanut. Etsin ihan tiettyjä ja jos ei ole juuri sitä mitä etsin, niin en ota, kun jää käyttämättä.

 • Huppari pojalle
 • Laukku minulle

Eikä tullut kalliiksi edes taisi kaikkinensa mennä 5€ näihin ja meistä molemmat on jo kovasti käyttäneet näitä ihanuuksia.

Lapinlahden puistokirppis

Liivi:

Liivin voi hyvin ommella kaavan ohjeen mukaan, sen jälkeen laitoin sen vuorokaudeksi kloritekylpyyn. Klorite touhut eivät ole kovin ekologisia, joten jos näitä tekee, kannattaa sitten tehdä samalla monta kerralla tai olla tekemättä ollenkaan. Itse kuitenkin silloin tällöin teen…Tarkoittaa sitä, että viimeksi olen leikkinyt kloriten kanssa kun joudun pesemään pojan kokkivaatteet. Mutta tuunauksia olen viimeksi tehnyt näin 2015.

Kaava: Patrones Especial Verano 315

 

Alue on aivan ihana ja merenrannan reuna hienosti hyödynnetty ulkoiluun. Käveltiin pitkään alueella ja tutustuttiin ympärsitöön. Itse kirpparilla ei oltu kuin kolmisen varttia mutta muu alue kiinnosti sen verran paljon, että meni kävelyyn Regatan läheisyyteen tunti. Yllätyn aina siitä miten kaunis Helsinki on.

Kesäinen Helsinki on kyllä niin monimuotoinen ja nähtävää ja koettavaa löytyy kyllä vaikka millä mitalla..Rakastun tähän kaupunkiin joka kesä uudelleen ja rakkaus kestää läpi talven synkkyyden. Aina. Rakastuminen muuttuu rakkaudeksi ja keväällä kun kaupunki puhkeaa kukkaan, niin….

Suosittelen lämpimästi lähtemään puistokirppiskierrokselle, Lapinlahden puistokirppis on suosittelun arvoinen, vaikka ihan vain hengailuun ja alueen kauneuden toteamiseen. Ostopakkoa ei ole mutta uskon, että aina joku jotain ihanaa sieltä löytää, ihan varmasti. Eikä niitä löytöjä tarvita kuin se yksi, ei kassi kaupalla tarvitse kantaa tavaraa kotiin. Se fiilis on se juttu, minkä vuoksi puistokirppiksiä tykkää kiertää.

Ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

12 kommenttia

 1. marleena kirjoitti:

  Puistokirppiskierros kuulostaa mukavalta? Sulla on myös ihanan kesäisiä kuvia!

  • villananna kirjoitti:

   Puistokirppiksiä on Helsingissä monen monta ja joka puolellla…Voi välillä valita mihin menee.

 2. Marjo kirjoitti:

  Olen ollut tänä kesänä laiska puistokirppisten suhteen eli vielä en ole yhdelläkään käynyt. Lapinlahti näyttää aika suositulta kuviesi perusteella joten siellä pitää kyllä ehtiä pyörähtää joku kerta. Lapinlahden ympäristö on ihana, vanha historiallinen paikka joten kiitos vinkkauksesta.

  • villananna kirjoitti:

   Ei aina tarvitse innostua näistä. Tai jaksaa juosta ympäri ämpäri kirppiksiä…

 3. Annu Vainio kirjoitti:

  Kiitti vinkeistä?

  • villananna kirjoitti:

   Ole hyvä 🙂 Kannattaa googlettaa lisää jos puistokirppikset kiinnostaa, niitä nimittäin on ja monen monta.

 4. hannamariav kirjoitti:

  Puistokirppikset on kyllä kivoja jos niissä on oikeasti kunnolla myyjiä ja hyvä henki! Meillä on Jyväskylässä yleensä kesälauantaisin Harjun kupeessa pöytäkirppis, josta on aikoinaan paritkin löydöt tullut tehtyä.

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  • villananna kirjoitti:

   Kuulostaa hyvälle 🙂 Näistä löydöistä olisi kiva kuulla enemmänkin.

 5. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Alue on tuttu, mutta tuosta puistokirppiskuviosta en ollut kuullut – pitääkin tsekata, että josko tällaiselle joskus ehtisi kiertelemään!

  • villananna kirjoitti:

   Itsekkin törmäsin tähän vasta nyt. Helsingissä näitä puistokirppiksiä on enemmänkin pitkin kesää.

 6. hoitaja kirjoitti:

  monelta alkaa ja loppuu

  • villananna kirjoitti:

   En osaa tähän vastata, että miten tänä vuonna puistokirppiksiä mahdetaan järjestää. Helsingin tapahtumakalenterissa saattaa olla tietoja näistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *