Hae
VillaNanna

Käsityön teemavuosi – Rannalle

Käsityön teemavuosi - Rannalle

Käsityön teemavuosi – Rannalle oli aika helppo toteuttaa, vaikka en ihan heti keksinyt mitä voisin tehdä. Mutta sitten löytyi kaverilta saamani materiaalikassi, josta kaivoin tämän verkkokankaan ja sain heti ajatuksen mitä haluan. Star Wars -trikoota oli vielä muutaman tilkun verran ja vielä jäi pojan boxereita varten hiukan. Halusin muistella omaa nuoruuttani ja tein Miss B -87 lehden kaavalla itselleni rantapaidan, joka on pitkälti samanlainen, mitä tuohon aikaan oli. Erona on over size malli ja pitkät hihat.

Koska olen tällainen keski-ikäinen mummeli, jonka kohtalona on se, että maan vetovoima on ottanut minut haltuunsa sen verran voimakkaasti, että joutuu varomaan, ettei astu vatsansa päälle tai joutuu rullaamaan tissinsä liiveihin, on hyvä, että rannalle pukee bikinien päälle vähän suojaa. Se auttaa ja suojaa minua sitten onnettomuuksilta.

Verkkopaita oli kaikkein helpon ommella kanttinauha apunakäyttäen. Verkkoa on aika hankala ommella ilman, että on jotain tukea saumoissa, niin on aika helppoa ommella kantilla saumat. Siihen hommaan on toki omat niksinsä mutta helpompaa se on ja tulee siistimpää jälkeä ja kiva efekti myös. Itsellä oli nyt vain valkoista kanttia mutta se ei haittaa, vaikka asusta tuleekin hyvin sini valkoinen. Bikinit olen tehnyt Suuri käsityö lehden 6-7/2007 kaavalla.

Koska blogi piti pientä taukoa tuossa kesäkuussa, niin osa postauksista jäi tekemättä. Pyrin kuitenkin osan postauksista eisttelemään Instassa mutta ei siellä samalla tavalla pääse hommaan kiinni kuin blogissa. Mutta nyt vihdoin Käsityön teemavuosi – rannalle on saatu uunista ulos ja voin siirtyä heinäkuun teemaan ja saada muutoinkin ajantasalle koko homman. Jotenkin tämän tauon aikana on tullut paljon kirjoitettavaa ja kerrottavaa.

Mikä sitten on tämä Käsityön teemavuosi? Linkistä löytyy ohjeet sekä koko vuoden teemat. Avainsanasta: käsityönteemavuosi2019 löytyy kaikki minun käsityöni, joilla olen osallistunut tähän teemavuoteen. Yksi vuoden hauskimmista jutuista tämä teemavuosi ja on ollut mahtava nähdä muiden käsityöläisten upeita töitä teemavuoden tiimoilta.


Käsityön teemavuosi-RannalleKäsityön teemavuosi-RannalleKäsityön teemavuosi - Rannalle.

10 kommenttia

 1. Jonna kirjoitti:

  Aivan mielettömän hienot sekä biksut että paita! En voi käsittää mistä sä keksit aina näitä ideoita. Miten tuo kanttinauha käytännössä ommellaan paitaan? Jälkeenpäin vai miten? Olen itse ommellut vain vähän ja haluaisinkin oppia lisää. Saumuri ja ompelukone ovat odotelleet käyttääjää vaatehuoneessa taas hetken ja janoavat päästä töihin.

  Olisi kiva, jos tekisit välillä ns. koostepostauksia siitä mitä kaikkea olet tehnyt esim. kuukauden tai 3kk aikana 🙂

  Ps. Jos joskus kaipaat kuvausseuraa, kirppariseuraa tai ihan muuten vain seuraa, niin heitä viestillä!

 2. villananna kirjoitti:

  Ompelet kanttinauhan samalla kun sauman, käännät ja ompelet päällitikkauksen. Sauma jää tuonne kanttinauhan alle piiloon.
  Laitan korvan taa tuon ehdotuksen noista ompelukoosteista. Teen kyllä aina välillä johonkin projektiin liittyen tai vaikka farkkutuunauksiin tai mitä kaikkea voi tuunailla eri kausina. Mutta katsotaan, tuo voisi olla hauska, että kerran kuussa laittaa koosteen. Tosin en kyllä aina ompele, voi olla parikin kuukautta väliä ennen kuin innostun taas ja sitten ompelen monen monta juttua putkeen.

  Tietenkin voidaan lähteä kirppistelemään tai muuta 🙂

 3. Satu - Tsajut kirjoitti:

  Upea kokonaisuus ja etenkin tuo biksujen kangas on loistava valinta <3

 4. villananna kirjoitti:

  Kiitos. Tää on kyllä aivan loistava kangas 🙂

 5. Mira Rinne | www.fashionpoetry.eu kirjoitti:

  Mahtava kuosi noilla bikineillä ja ihan mahtavaa, että pidät tälläistä blogia mistä voisi itsekin kadonneen ompeluinnon metsästää! <3

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon ja toivottavasti sinunkin kadonnut ompeluinto palaa kotiin 🙂 Tää on niin mahtavaa puuhaa…

 6. hannamariav kirjoitti:

  Siis miten mielettömän kombon sait aikaan näistä palasista! Etenkin noi Star Wars -biksut on ihan mahtavat 😀

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  • villananna kirjoitti:

   Nää biksut on ihan ykköset! Tykkään aivan mielettömästi, tosi myös rantapaidastakin mutta nuo biksut <3

 7. Helena kirjoitti:

  Nyt on kyllä tosi tyylikästä täällä ja vielä oot itse tehny, vau :). Löytyykö tähän jotakin ohjetta, jos itse innostuisi kokeilemaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *