Hae
VillaNanna

Sadonkorjuujuhliin vihannesruukku

Sadonkorjuujuhliin vihannesruukku

Kekrijuhlat koputtelee oveen ja tietenkin tehdään sadonkorjuujuhliin vihannesruukku herkullisista antimista, jotka maa on meille antanut. Kiitetään hyvästä sadosta ja tietenkin juhlitaan. Monet muistaa varmaan omasta lapsuudestaan herkullisen peltipiirakan, tämä vihannesruukku on kasvisversio kyseisestä piirakasta. Niin herkullista ja hyvää.

Kun muut valmistautuvat Halloweenin viettoon, meillä keskitytään ihanaan sadonkorjuujuhlaan, Suomalaisen Kekrin viettoon. Mikään ei siis sovi aiheeseen niin hyvin kuin kasvikset. Ja niitä onneksi löytyy kaapista paljon kaikenlaista, kaikki nyt ei ole suomalaisia ja mautkin ovat lainassa muualta. Mutta ajatuksen sain kun huomasin, että pakkasessa oli vielä paketti voitaikinalevyjä, jotka olivat vielä käyttökelpoisiakin. Ei muuta kuin hyödyntämään näitä yhdessä ja luomaan ihanaa Kekritunnelmaa kotiin.

Rakastan syksyisiä makuja ja sadonkorjuujuhlissa voi todella nauttia herkullisista syksyn antimista. Hillot, mehut, erilaiset säilykkeet, joita valmistetaan kaappiin ja joita nautitaan koko talvi. Se jos mikä tuo todella ihanan fiiliksen ruokapöytään. Lapset oppivat heti miten kaikki tehdään ja mikä ilo on syödä niitä omia herkkuja, jotka omat pikku kätöset ovat saaneet aikaan. Tämä on todella se syksyn kohokohta ja sitä kuuluukin juhlia ja kiittää luontoäitiä näistä hyvistä antimista.

Sadonkorjuujuhliin vihannesruukku

Sadonkorjuujuhliin vihannesruukku
 • 1kg voitaikinalevyjä

Sulata voitaikina levyt hyvin ja yhdistä levyt yhdeksi taikinaksi. Käytä vehnäjauhoja kaulimiseen. Kauli sopivan paksuinen levy. Tarkoitus on laittaa täytetoiselle puolen levyä ja kääntää tyhjä levy päälle.

Täyte:

 • herkkusieniä noin 150g
 • kesäkurpitsa noin 150g
 • puolikas paprika
 • 1 sipuli
 • 6 valkosipulinkynttä
 • oliiviöljyä paistamiseen
 • siemeniä ja pähkinöitä
 • tuoretta basilikaa
 • merisuolaa
 • mustapippuria
 • chiliä

 

 • Pese ja paloittele herkkusienet, kesäkurpitsa, paprika ja sipulit sopivaksi paloiksi. Lämmitä oliiviöljy pannulla ja lisää vihannekset kuumaan oliiviöljyyn. Paista sen ajan kun alkaa nestettä irrota vihanneksista. Mausta ja laita siemenet sekä pähkinät mukaan myös. Paista niin pitkään, että neste on haihtunut.
 • Kauli taikina isoksi levyksi, laita täyte toiselle puolelle levyä ja taita toinen puoli täytteen päälle. Voitele kananmunalla ja pistele haarukalla pieniä reikiä. Voit myös viiltää puukolla erilaisia kuvioita pinnalle. Näin pääsee kurkkimaan täytettä jo pöytään tullessa.
 • Tarjoillaan raikkaan salaatin kanssa.

Oikein ihanaa päivää teille kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebook

Lue myös:

Hävikin monet kasvot- Hävikkiviikko 10-16.9.2018

Mäskistä leipää ja piirakkaa

Itse tehdyt sipsit

6 kommenttia

 1. Sorakukka kirjoitti:

  Tämän ohjeen otan talteen.!

  • villananna kirjoitti:

   Teillä tuleekin ihan kunnon sadonkorjuupiiras kun voit laittaa teidän omista antimista, jonka maa on teille antanut 🙂

 2. Minna M kirjoitti:

  Kuulostaa hyvöltä! Pitäisikin joskus testata. Uudet kasvisruokaohjeet ovat erittäin tervetulleita!

 3. Life with Eve - blogi kirjoitti:

  Syön paljon vihanneksia juuri niiden monipuolisuuden takia. Tämä resepti ei ollut tuttu ennestään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *