Hae
VillaNanna

Liian pieni paita

Liian pieni paita

Liian pieni paita on helppo saada sopivaksi muutamalla pienellä niksillä. Useasti sanotaan, että pienestä ei saa isoa, mutta näinhän ei ole. Pienestäkin saa ison, kunhan hyväksyy sen, että samaa materiaalia harvoin suurentamiseen saa. Vaate myös saattaa muuttua ulkonäöltään ja tyyliltään toiseksi. Tämä asia kannattaa aina pitää mielessä kun lähtee suurentamaan jotakin.

Kaapin perukoilta löytyy aina jotakin, jonka voi tehdä uudelleen. Ennen joulua siivoilin taas kaappia ja sieltähn löytyi vino pino kaikenlaista materiaalia, josta tehdä tai mihin tehdä. Tämä työ on jälkimmäinen. Myös miheni kaapista löytyi vaikka mitä, josta tulee tehtyä jotakin kivaa pientä. Vaatekaappini elää ja useimmiten vanhoista tehdään uusia. Kaappia täydennetään välillä ihanilla kirppisvaatteilla. Näin saan rakennettua erittäin hyvin sellaisen vaatekaapin, joka sisältää vain lempivaatteita.

Liian pieni paitaLiian pieni paita

Liian pieni paita

Tämä paita tosiaan löytyi kaapin perukoilta ja oli minulle monin tavoin aivan liian pieni, vaikka kokolappu ilmoitti oikean koon. Paita on alunperin löydetty ilmaisosastolta ja sitä on paljon pidetty aikaisemmin. Nyt paita muuttui aivan toiseksi, enemmän minun hipsuhapsu tyyliseksi vaatteeksi, josta pidän nyt todella paljon.

tarvikkeet:

 • neulepaita
 • pitsikangasta
 • koristenauhaa
 • reunapitsiä
 1. Leikkaa paidan sivusaumat auki rintojen kohdalle asti. Leikkaa myös voimeksi edestä ja takaa, niin, että keskelle jää neuletta näkyviin. Nämä neljä aukkoa voivat olla eri mittaisia, se antaa kivan lisän vaatteelle.
 2. Leikkaa pitsistä leikkattuihin aukkoihin sopivat kiilat ja ompele ne kiinni aukkoihin.
 3. Ompele helmaan reunapitsi sekä koristenauha.
 4. Leikkaa hihat puoliksi auki (voit myös leikata niin, ettet avaa pääntietä auki)
 5. Leikkaa pitsikankaasta sopivan kokoinen kaistale, jonka ompelet hihoihin ja olkapäille.

Liian pieni paita Liian pieni paita

Miksi tuunaan vaatteitani?

Saan aika ajoin kritiikkiä siitä, että minulla on paljon vaatteita ja miksi tuhoan hyvän vaatteen. Olen näihin asioihin moneen kertaan antanut vastineeni, mutta ihan kaikkea ei tarvitse minunkaan aina selitellä. Tämä on minun harrastus, se on stressin hallintaa ja oman tyylin ylläpitoa. Ei tällaisia kaupasta saa, vaikkakin olen nähnyt, että tuunaajien ideoita on hyödynnetty muutaman vuoden tuunauksen jälkeen ihan kauppojenkin vaatteissa. Parasta tässä hommassa on se, että voi omista vaatteistaan lähteä muokkaamaan uutta. Ei ole mikään pakko hankkia kirpparilta uutta.

Liian pieni paita

Ihanaa torstaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Kaunis tuunaus jälleen kerran 🙂

 2. Mari kirjoitti:

  Lopputulos miellyttää mun silmää enemmän kuin alkuperäinen, tosi hyvä idea :).

 3. Marjut kirjoitti:

  Tästä tuli kyllä ihana. <3 Tuo musta pitsi on kyllä nappi valinta tähän siniseen neuleeseen.

  • villananna kirjoitti:

   Olen samaa mieltä, että tuo musta pitsi on parempi valinta kuin muut värit.

 4. Sonja kirjoitti:

  Onpas kiva idea! Ja todella kaunis lopputulos! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *