Hae
VillaNanna

Nuuksion tuntemattomampi Klassarinkierros

Nuuksion tuntemattomampi Klassarinkierros

Nuuksion tuntee varmasti kaikki Pääkaupunkiseudulla asuvat, mutta kuinka moni on kiertänyt Klassarinkierroksen? Minulle tuli hiukan yllätyksenä, että kaikki eivät tuota ympyräreittiä tunne. Reitti on nimittäin aika kiva, ollaan tosiaan metsässä ja aikamoinen fiilis, kun aluetta kiertää niin vähän ihmisiä.

Nuuksion tuntemattomampi Klassarinkierros

Lomalla on aikoja kun ei tehdä mitään ja sitten on aikoja kun mennään pää kolmantena jalkana. Tämä reissu oli sellainen jälleen kerran, että päivää ennen reissua päätettiin, että nyt mennään. Keitettiin tomaattilinssikeittoa mukaan ja kaiveltiin kaapeista kaikkea jämää mitä siellä sattui olemaan. Tämä on nimittäin ihan parasta kun kaivelee vain kaappeja ottaa mukaan mitä sattuu olemaan. Oli kyllä mielenkiintoiset eväät mukana meillä. Keli oli lämmin ja varauduttiin pieneen kesäsateeseen. Emme kuitenkaan arvanneet, että pääsimme ukkosenjohdattimiksi.

Meille ei kuitenkaan käynyt mitään, eikä ukkonenkaan päässyt lähelle, tai kyllä se ihan korvan juuressa jyrisi, mutta meni ohi, kulki vierellä mutta ei sitten kuitenkaan. Alussa saatiin vähän vettäkin niskaan, mutta ei kastuttu yhtään, oltiin niin metsässä. Puut piti huolta siitä, ettei kastuttu. Mutta sellainen jännitysmomentti oli mukana. Oli kuitenkin aika upeeta katsella taivasta kun vieressä on aivan mustat pislvet mutta meidän yläpuolella taa aurinko paistaa. Tunnelmia meidän retkestä videon muodossa löytyy tästä linkistä!

Millainen on Klassarinkierros

Klassarin kierros on noin 4km mittainen ympyräreitti, jonka matkalla voi ihastella lampea, kävellä metsässä rauhassa sekä kiivetä kalliolle katselemaan miten upea luonto meillä on. Reitti on hiukan hankala, koska korkeuseroja on sekä polut ovat hyvin kapeita niin kompastelua kyllä tapahtuu, kun puun juuret nousee maasta. Reitti on jonkin verran hidaskin, koska itse ainakin jäin mutustelemaan mustikoita aina välillä. Parasta tuolla on se, että ihmisiä liikkuu alueella hyvin vähän.

Minusta parasta antia noiden mustikoiden lisäksi oli Saarilampi sekä Klassarinkallio. Auton saa parkkiin helposti Valklammentie 1. Klassarinkierros on siis Vihdissä. Sinne on sen verran pitkä ajomatka, ettei tuonne kyllä ihan joka viikonloppu lähdetä, mutta jos haluaa tosiaan kulkea ihan rauhassa, niin tämä on juuri sinulle. Mitään varsinaisia tulipaikkoja ei ole kuin Saarilammella. Mutta kallioilla voi pysähtyä syömään eväitä, kunhan muistaa ottaa omat roskat mukaan. Luonto ei niitä tarvitse. Alueella on hyvät opasteet ja infotaulut. Ainoastaan Klassarinkalliolla jouduimme hetken etsimään oikeaa reittiä, mutta muutoin oli hyvin selkeät reittiohjeet. Saarilammella on myös telttailu mahdollisuus jos haluaa yöpyä ja tutkia Nuuksiota enemmänkin. Hyttysiä inisi aika vähän juuri sillä hetkellä, mutta Härdellistä joku itikka nappasi palasen mennessään. Itikka ei näyttänyt kyllä paarmaltakaan. Kaiken puolin upea reissu, suosittelen tutustumaan myös tähän reittiin.

Nuuksion tuntemattomampi Klassarinkierros Nuuksion tuntemattomampi Klassarinkierros Nuuksion tuntemattomampi Klassarinkierros

Kivaa  päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

10 kommenttia

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

  Tuo on kyllä kiva kierros. Nuuksio on yleisesti kovin ruuhkainen, mutta rauhallisempiakin paikkoja onneksi löytyy.

 2. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Suomessa ollaan aina sään armoilla, sellainen ota tai jätä meininki. Toisaalta se on aina asennekysymys.

  Mahtava reissu se sittenkin oli pienestä ukkosesta huolimatta 😉.

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Upean näköistä. Itse en ole koskaan vielä Nuuksiossa käynyt 🙂

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Nuuksion on itselleni vain nimenä tuttu pitkän välimatkan vuoksi, mutta kansallispuistot on kyllä ❤️

 5. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  nuuksio on ihana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.