Hae
VillaNanna

Käsityön teemavuosi – Uuden edessä

Käsityön teemavuosi - Uuden edessä

Käsityön teemavuosi – Uuden edessä ei ole samanlainen kuin aikaisemmat postaukset, vaan tässä postauksessa esittelen kaikki Kassiprojektin valmiiksi saadut työt. Olemme siis tämän projektin jälkeen uuden edessä. Ja se sopii tämän kuukauden teemaan hyvin, vaikkakin hiukan kiertoteitse. Minusta tämä on hyvä tapa aloittaa uutta kun saa vanhan sivun suljettua kunnolla, vai mitä mieltä olette?

Kassiprojekti on ollut vaikea, se on ollut hauska, aikaa vievä mutta olen saanut todella paljon. Muutakin kuin vaatteita… Olen saanut todella pysähtyä1 ja kaivautua aivojeni syvimpään kolkkaan ja etsiä sieltä ideoita ja visioita miten saan toteutettua tämän kaiken. Tosin, kaikkea en sitten kuitenkaan saanut tehtyä, mutta se ei haittaa kuitenkaan, vaikka lopputulos ei ollut ihan sitä mikä oli tarkoitus. Saada siis kaksi kassia tyhjäksi tekemällä sisällöstä jotakin järkevää.

Kassit sisälsi erilaisia pitsiverhoja, leikkuujätteitä, puuvillaa ja viskoosia lähinnä. Vaatteenkappaleita sekä vaatteita. Pohjalla oli myös koristenauhan pätkiä sekä pitsiä. Hyvin vähän tuli lopulta tehtyä pitsillä mitään, suurin osa on nähty blogin sivuilla, mutta ei ihan kaikkia, nyt näette myös ne mitkä eivät aikaisemmin ole olleet esillä.

Vuoden teemat tähän asti

Käsityön teemavuosi – Uuden edessä Päättää vanhan ja aloittaa uuden. Jotenkin niin ihana fiilis, kun yksi projekti on saatu päätökseen, vaikka se ei ollut niin täydellinen, mitä odotin. Projekti alkoi hiukan soitellen sotaan meiningillä muutama päivä ennen juhannusta, tarkoitus oli saada juhannuksen aikana kassit tyhjiksi, mutta se ei todellakaan ollut mahdollista. Tässä hommassa meni koko kesä. Välillä kyllästyin koko hommaan ja tein muuta. Sanoinkin heti alussa, että pitsiverhot koituu mun kohtaloksi ja näin kävi. Mutta ne saavat odotella parempia aikoja.

Mitä kaikkea kahden kassin sisällöstä tulikaan!

P.S. Yksi työ on kesken, sillä siihen ei riittänyt materiaali. Joten se valmistuu joskus tai sitten se irroitetaan näistä projekteista kokonaan ja siitä tulee keskeneräisten projekti.

****

culotte housut

Näitä tällaisia vetuketjuttomia pöksyjä onnostuin ompelemaan useampia kesän aikana. Näitä tuli jos minkälaisia. Ihan parhaat kesäpöksyt. Rennot, ohuet ja monikäyttöiset.

Käsityön teemavuosi - Uuden edessä

pitsihame+toppi

Topin tein yläpuolella olevien housujen jämistä ja hameen tein pitsiverhosta, sekä pätkästä valkoista trikoota, jota oli myös kassien pohjalla. Tätä samaa trikoota käytin toisessakin tuunauksessa. Trikoota jäi tosin hiukan jäljelle. Asua en ole ehtinyt kuvata kesän aikana.

Käsityön teemavuosi - Uuden edessä

paita

Myös housut kuuluu kasaprojektiin, mutta ei kassiprojektiin. Paidan kankaan heitin kassiin kun ompelin ihanan mekon itselleni. Tykkään tästä asu yhdistelmästä muutoinkin todella paljon. On todella söpö asu vaikka frillaa löytyy niin paidasta kuin housuistakin.

Käsityön teemavuosi - Uuden edessä

tilkkumekko

Tämä mekko oli ihan ensimmäinen työ minkä kassiprojektissa tein. Sain valmiiksi aivan ihanan juhannusmekon omalla suosikki kaavallani. Tästä tulikin ihan lemppari ja tähän upposi iso määrä materiaalia.

Käsityön teemavuosi - Uuden edessä

tilkkutunika

Tähän sain upotettua myös ison määrän vähän pienempää tilkkua ja yhdistin yhteen kaikkea sitä mitä sattui vielä olemaan jäljellä. Ompelin myös pitsit, jotka kassin pohjalta löytyi tähän tunikaan.

leikkuujätemekko

Tämän jälkeen ei näistä tilkuista vaatteita oikein saa. Nyt on kerättävä lisää materiaali, jotta voi tehdä kaikkea kivaa ja mukavaa päälle.

tilkkutoppi

Tämän työn kohdalla mun mies totesi, että tilkut on mun pakkomielle…On vähän kyllä mutta katsokaa nyt miten hauskoja vaatteita tilkuista saa..

paidan tuunaus

Minun vanha pieni paita pääsi uuteen käyttöön, kun lisäsin siihen vähän uutta volyymia takamukseen. Paidasta tuli heti oikein mieluinen, vaikkei sovi omiin väreihini ollenkaan.

bikinit

Kasseista löytyi myös vanha likainen pöytäliina sekä pikkuinen verhokappa. Luulen, että kyseessä oli enemmän salusiini kuin kappa. Mutta näistä kahdesta sain söpöt auringonpalvonta bikinit.

Puuvillapöksyt kesäyöhön

Puuvillatilkuista sain myös yöksi hauskat pöppylät. Nää toimii erittäin hyvin kesällä kun on kuuma mutta ei voi jostain syystä olla ihan ilkosillaan.

hiusdonitsit

Näitäkään en ole esitellyt täällä vielä. Ompelin loput pikkuiset palat yhteen ja tein niistä pieniä hiusdonitseja. Omassa postauksessa kerron tarkemmin mitä materiaaleja käytin.

tossut

Nämä tossut tein Härdellille ja ovat siis näin ihan viho viimeiset kassiprojektin tiimoilta tehdyt työt. Nämä eivät menneet kuin Strömsössä, vaan epäonnistuivat täydellisesti. Ja mitä enemmän koitin korjata, sen kamalammaksi tulivat. Mutta mitäpä sen väliä kun poika tykkää…

kaulahuivi

Kasseissa oli myös läjä erilaisia palasia, joita on jäänyt tuunauksesta yli. Näistä palasista kokosin kaulahuivin. Kiinnitin myös pitsin pätkiä sinne tänne. Vuoriksi laitoin valkoista trikoota, jota oli myös kassin pohjalla.

pitsiviirit

Pitsin jämistä ompelin viirit. Puuvillakankaiden lopuista tein pitkät suirot, joista sain tähän työhön hyvät kantit reunaan. Antavat myös kivasti väriä viireille.

servetit-servettipidikkeet

Nämä suloisuudet valmistuivat vanhojen housujen lahkeista, sekä pitsiverhon palasesta. Servetit taas puuvillatilkusta. Sain juuri ja juuri leikattua 4x isot ja 4x pikkuruiset servetit. Isoja servetteja en ole kuvannut ollenkaan vielä, joten ne eivät pääse ollenkaan tähän postaukseen, vaan tulee sitten joskus.

nenäliinat+pesupussi

Pitsimäärä, joka kassissa oli, oli valtava ja kaikesta en voinut tehdä mitään, enkä väkisin ala tekemäänkään. Mutta pesupussi nenäliinoille ja pesulapuille tuli pitsiverhosta, jota jäi hameesta yli ja puuvillalakanan tilkuista sain kivat nenäliinat vielä meille.

Käsityön teemavuosi - Uuden edessä

Mukavaa päivää kaikille!

-Melissa-

8 kommenttia

 1. Sonja kirjoitti:

  Järjetön määrä juttuja! Mahtavaa! Ihastuin erityisesti tuohon pitsihameeseen ja toppiin 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos. Tuo pitsihame on munkin suosikki ja harmittaa kun en sitä ole päässyt kuvaamaan päällä.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Hiusdonitseista tulee aina väkisin oma lapsuus mieleen kun ne edellisen kerran olivat IN 😀

 3. Mari kirjoitti:

  Ihanan persoonallisia luomuksia jälleen 🙂

 4. Helena kirjoitti:

  Oot kyllä niin upee inspiraation lähde meikäläiselle. Täytyykin ottaa itsekin oma projekti esille. Aivan upeita asusteita ja hius pompuloita teet 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *