Hae
VillaNanna

Jämälankojen hidas valssi

Jämälangat on ihania, vaikka pikkuisia keriä pyörii siellä sun täällä ja välillä menee hermot kun niitä on hankala säilyttää, niin ne on ihania. Koska niistä saa tehtyä vaikka mitä kivoja juttuja, varsinkin erilaisia kirjoneuleita. Tällä kertaa en kuitenkaan halunnut kirjoneuletta vaan perus lapaset, Mutta jotenkin super söpöt tumput. Lapaset on tehty Novitan peruslapasten ohjeella. 
Neulon harvoin lapasia, jostain syystä katson niiden tekemisen äärimmäisen hankalaksi, ehkä peukalon vuoksi. Vaikka lapasia on helppo tehdä ja ne valmistuu yhdessä illassa niin en pidä niiden neulomisesta ollenkaan. Mutta nyt on luvattu kamalia pakkasia, hirveitä tuulia ja tappo keliä. On pakko vastata siihen ja koittaa epätoivoisesti pitää itsensä todella lämpimänä. 
Pipojen neulominen on kaikkein mukavinta, se on todella helppoa ja nopeaa vielä kaiken muun lisäksi. Ei tarvitse miettiä kantapäitä, ei peukaloita, sen kuin pistää vaan menemään kunnon tuhinalla. Olen aivan varma, että näistä samoista langoista tulen tekemään vielä pipon sekä sukat, sen verran pölö kyllä olen ja nään aina sen tarpeen, vaikkei se ihan tosi asia olisikaan. Mielestäni pipoja, hanskoja ja sukkia ei ole koskaan liikaa.
*    *    *    *    *
Joskus tulee rakennettua koko asu pelkästään lapasten ympärille. Näin tapahtui näille hupsuille pikku lapasille. Kaapista löytyi vaikka mitä söpöä mitä yhdistää juuri näiden lapasten kanssa. Useasti voi käydä niin, että minulla on ihanat hanskat ja ne pitää saada päälle, joten ei muuta kuin sopivaa kaapista. Näin tapahtuu myös muilla osilla kuten kengillä. Ihanat kengät ja siihen katson sopivaa. Minusta on aivan ihanaa välillä pysähtyä vaatekaapille ja miettiä tarkkaan seuraavaa asua. Ei aina, useimmiten otan mikä ensimmäisenä vastaan tulee.
Neule ilmaisosatolta, Pipo ja turkistupsu itse tehtynä ja farkut Kierrätyskeskuskuksesta ” 
Näin helposti ja kivasti saa koottua ihanan asun päälleen. Tätä kehtaa käyttää hyvin töissä nuorten kanssa. Luulisin, että olen aika hyvin varautunut tappokeliin nyt. Puuttuu vain hengitysilman lämmitin, joka sekin kyllä haetaan, jos alkaa siltä tuntumaan.

*    *    *    *    *

Mitä mieltä Nuppu oli lämpöhaalareistaan? Se selviää klikkaamalla tänne!
Ihanaa päivää kaikille!
-Melissa-

10 kommenttia

 1. Karoliina Kazi kirjoitti:

  Kauniit lapaset ja aivan ihanat värit. Minun äitini neuloi aina aivan ihania sukkia ja lapasia jämälangoista, joihin tuli usein paljon värejä!

 2. Melissa L kirjoitti:

  Noista jämälangoista tuntuu tulevan aina ne kaikkein ihanimmat jutut 🙂

 3. - kirjoitti:

  Nätit lapaset. Todella hyvin sointuu värit yhteen 🙂

 4. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 5. DiaryOfShopaholic kirjoitti:

  Kivat lapaset! Täytyy itsekin alkaa hyötykäyttää enemmän jämälankoja, nyt ne jää usein vaan pyörimään lankalaatikon pohjalle.

 6. Melissa L kirjoitti:

  Kannattaa hyödyntää, tulee niin ihania sukkia, lapasia ja pipoja. Jos on enemmänkin jämiä niin paitojakin saa helposti tehtyä 🙂

 7. Annukka | Ikkunalla kirjoitti:

  Ihania värejä lapasissa.

 8. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 9. Heidi Auvinen kirjoitti:

  Nätit lapaset! Itselläkin on ostoskassillinen jämiä odottamassa kohdettaan 😉

 10. Melissa L kirjoitti:

  Ei muuta kuin tikuttelemaan 🙂 Mulla alkaa vähän jämät olla vähissä, sen verran tehokkaasti näitä on tullut tuhottua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *