Hae
VillaNanna

Kesämekon voi tehdä myös ilman kaavaa

Kesämekon voi tehdä myös ilman kaavaa

Kesämekon voi tehdä myös ilman kaavaa käyttäen mittanauhaa sekä saksia. Toki tarvitaan myös ompelukone sekä kuminauhaa. Mutta tämä rento hieman boheemi mekko voidaan tehdä oikein hyvin ilman kaavaakin.

Kesämekon voi tehdä myös ilman kaavaa

Mekko tehdään kahdesta osasta, etu -ja takakappaleesta. Itsellä oli 3m viskoosia, josta sain oikein hyvin molemmat kappaleet. Toki jos on oikein paljon kuvioiden yhdistelyä, niin se kannattaa huomioida myös kankaan määrässä.

Tarvikkeet:

 • 3 m viskoosia
 • mittanauha
 • kuminauhaa, 1,5 cm leveää.

Tee näin:

 • Silitä kangas ja taita pituus suuntaan puoliksi.
 • Mittaa yläosasta 70 cm leveys sekä 28 cm alaspäin (riippuen paljon miten paljon pussitusta haluaa yläosaan).
 • Helman leveys on 75 cm. Leikkaa siis viistosti alaspäin. Mekon koko pituus on minulla 120 cm.
 • Leikkaa näitä kappaleita siis 2.

Ompelu:

 • Ompele sivusaumat.
 • Taita helma 2 cm nurjalle. Ompele helman päärme.
 • Taita yläosan päärme 2 cm nurjalle. Ompele yläosan päärme. Näin teet kuminauhakujan.
 • Mittaa vyötärösi ja leikkaa kuminauhasta vyötärön mittainen pätkä. Ompele kuminauha yläosasta 26 cm päähän (vyötärön kohta). Käytä siksak ompeletta.
 • Mittaa kainaloiden alta ympärysmitta ja leikkaa kuminauhasta pituus. Pujota kuminauha kuminauhakujaan.

Paremmin en oikein osaa selittää miten mekon tein. Toivottavasti hiukan saa selvää ohjeesta. Yläosan pussituksen voi tehdä ihan juuri niin isoksi tai pieneksi kuin haluaa. Itselleni paras oli tuollainen hiukan isompi pussitus. Kaavaa voi myös muokata niin, että yläosan etuosa on ylempänä kuin takaosa. Se taas on oma systeeminsä mutta helppo kuitenkin muokata.

Ihanan rento ja boheemi kesämekko

Tämä mekko on ollut pidempään jo yksi lemppareistani. Ihana viskoosi on kesällä vilpoinen ja ilmava. Tokikaan viskoosi ei ole kaikkein ekologisin valmistaa kuin ei moni muukaan materiaali. Tosin itselläni on varastoa niin paljon, että voin hyvin valmistaa niistä kaikkea kivaa vielä. Tämän mekon kangas on niin ihanan värinen, että talvella pelkästään mekon katselu ja hypistely tuo hymyn kasvoille ja mielikuvitus lähtee leijailemaan kohti kesää.

Suosittelen tähän mekkoon tosiaan viskoosia tai jotain muuta ohutta ja ilmavaa kangasta, näin pussitus on kiva eikä liian tönkkö. Toki jos haluaa pussituksen pysyvän tietyssä muodossa kannattaa valita materiaali sen mukaan. Itse haluan helteellä juuri ilmavaa ja sellaista hepenettä. Tämä mekko on tosiaan sellainen. Mekko sopii myös kaikille vartalomalleille, toimii myös tällaisilla lyhyillä ihmisillä.

Maksimekkoa voi tosiaan käyttää myös lyhyt. Olen kuullut puhuttavan, ettei lyhyt voi missään nimessä käyttää maksia, koska näyttää vielä lyhyemmältä mitä on. Itse en ole samaa mieltä ollenkaan. Toki riippuu myös paljon maksin mallista. Eli päälle vain maksimekko.

Mukavaa torstaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Jokakesäinen retki Suomenlinnaan

2 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Kiva kesämekko!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *