Hae
VillaNanna

Räyheät nilkkasukat

Argh, lunta tuli taas maanantaina minkä ehti. Kinokset kasvoivat ja ihana kevään tuntu katosi kuin sormia näpsäyttämällä. Arvaa harmittaako… Tulee aika surullinen fiilis kun ensin paistattelee ihanassa keväässä ja seuraavana päivänä herää lumisateeseen ja ajattelee, että jaaha, laitetaanko kuusi taas koreaksi.

Haluan ihanan ja lämpöisen kevään nyt heti tähän ja vähän äkkiä!! Missä se on?
Suomen sää on kyllä niin hanurista, ettei mitään määrää. Ja kyllä meikäläinen haluaa siitä marmattaa, vaikkei siihen voi itse mitenkään vaikuttaa. Odotan niin kovasti lämpimiä ilmoja, ihanaa auringonpaistetta, kärpäsiä ja uusia ihania seikkailuja. Ehkä harmistusta lisää se, että omplukoneeni ei ole vielä kotiutunut ja käyrät nousee koko ajan ylemmäs. Tällainen luova ihminen tarvitsee sen koneensa rauhoittelemaan levotonta sieluaan. 
Neulominenkin on ollut melkein mahdotonta kun niska on jumissa, toki nyt kun hiukan on helpottunut, niin eilen oli pakko aloitella pikku kerien tuhoaminen ja aloitella sukkaa. Neulon nyt ainakin parit sukat ennen kesää. On kivempi aloitella sitten noista isoista lankakasoista tekemään syksyllä isompia juttuja kun nämä jämät on poissa nurkista.
Ennen kuin niska jumittui kunnolla niin neuloin todella suloiset nilkkasukat itselleni. Ihan perussukan ohjeella, joka löytyy helposti Novitan sivuilta. Helppo ja nopea tehdä, valmistuvat muutamassa tunnissa. Lanka on Lankamaailman ns. viidakkolanka. Oikeaa nimeä en muista kun ei ole vyöteitä enää jäljellä. Langasta on tehty monen monet sukat ja vieläkin jäi lankaa pari pikkukerää jäljelle. Koitan saada ne uppoamaan noihin sekametelisukkiin, joita nyt teen. Lanka on siis todella huokeaa. 
*    *    *    *    *
Nyt kun ei ole vähään aikaan voinut oikein tehdä mitään tuon niska kivun takia, niin on ollut kuitenkin hauska harjoitella kuvaamista, tai enemänkin harjoitella erilaisia asetelmia yms. Nukkea on tullut myös käytettyä hyödyksi mutta nyt olen paljon halunnut kuitenkin kuvata lattialla, kun ei ole kädet kestäneet nuken siirtelyä. Tämä on tosi hauskaa puuhaa ja näitä kuvia voi käyttää oikeastaan missä asiassa tahansa jos ei niitä käytä mihinkään tiettyyn postaukseen. Tämän tyylisiä kuvia olen ottanut kauan sitten enemmänkin mutta jostain syystä lopetin sen homman ja aloin kuvaamaan pelkistettyjä juttuja. Tosin nykyään teen vielä runsaampia mitä ennen tai ehkä kuitnekin vaihtelevasti. Esimerkkejä löytyy täältä ja täältä. Voit samalla napata kivat ideat kesän ihaniin hetkiin. 
*    *    *    *    * 
Kuvissa

– vanha lakana
– turkispeitto
– villaponcho, kirpputori Spinny
– lappuhaalarit, Kontti Itis
– lenkkari, Kierrätyskeskus itis 6€
– Lapsuusajan arteet- kirja, Kierrätyskeskus ilmaisosasto
Kuvissa on helppo käyttää kaikkea sitä materiaalia mitä sattuu kotona olemaan mutta ilmaisosastoilla on vaikka mitä kivaa mitä voi hyödyntää kuvissa. Olenkin jonkin verran nykyään etsinyt vain kuvausrekvisiittaa, jos ei ole kotona jo valmiiksi sitä mitä olen suunnitellut kuvaan. Joskus taas voi käydä niin, että pelkät kirppislöydöt riittää kun on niin paljon kaikkea ihanaa tullut löydettyä. Yritän kuitenkin kuvata niin, että en laita ihan kaikkia samaan kuvaan vaikka tykkäänkin erittäin runsaista kuvista, joissa tapahtuu kaikenlaista.

Ihanaa päivää kaikille!
-Melissa-

10 kommenttia

 1. Elisa Lpp kirjoitti:

  Hauska lanka!
  Mä sain juuri eilen lahjaksi aivan ihanat valkoiset villasukat <3

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tänään onneksi taas aurinko suostuu näyttäytymään, joten jospa tässä pikkuhiljaa sinne kevääseen päästäisiin 🙂

 3. Jeannays kirjoitti:

  Voi miten ihanat! 🙂

  http://www.jeannays.fi

 4. Marjo kirjoitti:

  Voi miten kurja ettei ompelukone ole vielä palannut kotiin … !
  Aika hauska lanka ja sukista tuli iloiset.
  Kyllä se kevät tulee vaikka joku oli tehnyt lumiukon meidän pihalle maanantaina 😀

 5. Melissa L kirjoitti:

  Mikään ei ole niin ihanaa kuin saada villasukat lahjaksi <3

 6. Melissa L kirjoitti:

  Tätä odottelen minäkin kovasti 🙂

 7. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 8. Melissa L kirjoitti:

  Tuo on kiva lanka. Tosi ohutta vain, saa vääntää kyllä aika reippaasti tuota 🙂

 9. Marianne kirjoitti:

  Kivat sukat! Kaikki itse tehdyt jutut on parhaita! 🙂

 10. Melissa L kirjoitti:

  Ne on ihan parhaita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *