Hae
VillaNanna

Älä osta mitään -haaste, maaliskuun raportti


Aika huonosti on kuulkaas mennyt näiden ostosten kanssa ylipäänsä nyt. Olen joutunut vaihtamaan ison määrän vaatteita pois hope -Yhdistykselle ja joutunut hankkimaan uusia tilalle. Onneksi lähes kaikki arkivaatteet on hankittu kierrätyksestä. Vain pojan ostamat lahjat on hankittu uusina. Näillä nyt luulisi pärjäävän kun kasaprojektikin tuottaa tällä hetkellä ihan mukavasti tarvittavaa vaatetta. 
Ja nuo viskoosihousut oli minulle ihan ehdottomia, toinen vaihtoehto olisi ollut, että ostan kankaan ja ompelen mutta en halunnut uusia kankaita nurkiin pyörimään, vaan kun löysin vahingossa miellyttävät vaihtoehdot kirpparilta, niin nappasin ne mukaani. Eli lähinnä tarpeellisia mutta takit ehkä kuitenkin enemmän sitten sitä keräilyä, kuten kengätkin. Mutta koska rrrrrrrakastan kenkiä, niin suon sen itselleni. Kten tällä kertaa myös takit. Takit ovat minulle myös pitkälti osa asua ja siksi niitä on valitettavan paljonkin kaapissa, vaikka muutossa laitoinkin kaksi isoa roskasäkkiä Hopelle.
Mitä opin tämän kuukauden shoppailusta? Sen, että hullun hommaa tää on, vaikka aarteen metsästys on ihanaa puuhaa ja kaikkea aivan ihanaa löytyy koko ajan, niin ei niitä tarvitse kaikkea kotiin tuoda. Tämä ei valitettavasti näy blogissa ollenkaan, että kuinka vähän lopulta kotiin tulee uusia vaatteita. Nimittäin, minulla on välillä kärry aivan täynnä kaikkea ja vain yksi tai kaksi tuotetta lähtee kotiin. Että sillä tavalla katsottuna tässäkin on erittäin vähän tavaraa, puolet suunnilleen on laitettu takaisin tankoon ja jätetty muille löydettäväksi.
En myöskään meinaa tuntea huonoa omaatuntoa siitä, että olen shoppaillut, kunhan se tapahtuu kirppareilta ja niiden raamien sisällä mitä miehen kanssa ollaan sovittu. Olen nuhdellut itseäni paljonkin mutta nyt kevätsiivouksen aikana kun iso määrä ylimääräistä on laitettu pakettiin ja ne ovat menossa parempiin koteihin, niin olen kiittänyt itseäni. On ollut helpompi hengittää. Ja siis, en puhu nyt vain vaatteista, vaan ylipäänsä meidän tavaroista. Sitä kun on kertynyt aika paljon nurkkiin ja vaikka jokaisen muuton aikana iso määrä lähtee muille maille, niin silti tavaraa jotenkin jää nurkkiin. 
Nyt ei ole kyse sellaisesta tavarasta mikä olisi hyvä käyttää itse loppuun, vaan ihan sellaisesta mikä on parempi jossain muualla, kuten nyt vaikka elokuvat, joita olen kerännyt aikanaan. Satoja leffoja lähti muutossa ja nyt lähtee toinen mokoma. Vielä ne kaikkein tärkeimmät jäävät tänne, ne joita katsotaan aina uudelleen ja uudelleen ja joilla on ollut merkityksensä ja paikkansa minun elämässäni. Rikkinäiset muuttavat muotoaan ja päätyvät ihan muuhun juttuun kunhan sen aika koittaa…
Raportit:
Tammikuu
Maaliskuu

Kirppistely tuskin pääsee loppumaan tässä, kun suunnitelmissa on kiertää kesällä parit paikat täällä Helsingissä ja kertoa näistä kirppareista enemmän ja varmasti tehdään myös löytöjä. Mutta tosuus on se, että pitää miettiä tarkemmin mitä oikeasti tarvitsee, nyt kun on aika hyvin kesävaatteet hankittu.
Näillä pääsee jo pitkälle ja kesä meneekin pitkälti niiden vaatteiden kuvaamiseen, jotka jäi viime kesältä kuvaamatta. Toki tulee tuota kasaprojektia myös tehtyä, tuo kasa kun on saatava pois lattialta pyörimästä ennen vuoden vaihdetta. Valtava haaste…

Kirpputorit:
Fida Niittykumpu, Espoo 
Kierrätyskeskus Nihtisilta ja Oulunkylä 
Maunulan Fida
Fida, Espoonkeskus
Toinen kierros, Tapiola, Espoo
Mun ihan ehdottomat suosikit käydä shoppailemassa ovat Kierrätyskeskukset sekä Fidat. Myymälöiden sisältö vaihtelee pitkälti sen mukaan mitä yleensä alueen asukkaat tykkää shoppailla. Olen vasta nyt alkanut tutustua Espoon kirppareihin enemmänkin, sillä työmatkalla on välillä kiva poiketa tutustumassa uuteen paikkaan. Tosin useimmiten se on vain tutustuminen, enkä osta mitään. Niittykummun Fida oli iso yllätys, on tosi kiva paikka ja laidasta laitaan löytyy kaikkea, paljon merkkivaatteita hyvään hintaan.
Ostetut

Ilmaisosasto

Uutena ostetut

8 kommenttia

 1. Sesse kirjoitti:

  Kivoja, kauniita löytöjä olet tehnyt 🙂

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Oi kuinka ihania löytöjä olet tehnyt! <3 Itselläni tulee varmaankin muuton myötä taas laitettua vähän reilummalla kädellä tavaraa eteenpäin 😀

 3. Tuula's life kirjoitti:

  Älä osta mitään -haaste tuntuu itselleni mahdottomalta. Sen sijaan järkevä ostaminen kuulostaa enemmän omaltani. Ja niinkuin huomaan, sinä olet järkeviä ostoksia ja ajatuksella. Kivoja löytöjä olet tehnyt kirppareilta. En tiedä, miten haaste jatkuu huhtikuussa, mutta miten jatkuukin, niin onnea!
  Mukavaa maaliskuun viimeitä päivää!

 4. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 5. Melissa kirjoitti:

  Muutto on kyllä iso muutos ihan joka tavalla. Monasti sitä säästää asioita ihan vahingossa…

 6. Melissa kirjoitti:

  Siltä se tuntuu minustakin tällä hetkellä, että ostolakko on mahdoton toteuttaa. Nyt kuitenkin olen eilen vähän miettinyt ja suunnitellut miten tämä voisi ehkä onnistua. Täi kyllähän minä tiedän miten se onnistuu mutta nyt ihan suunnitelmaa tehnyt.

 7. Meikkiholisti kirjoitti:

  Vitsi miten söpöt nuo mansikkakengät! 🙂 Mä en ikinä onnistu löytämään kirppareilta mitään vaatetta, ei vaan ilmeisesti ole sitä silmää mitä muilla on, kun kateellisena aina ihastelen toisten löytöjä :D.

 8. Melissa kirjoitti:

  Ne on ihan super ihanat 🙂 Kirpparihommissa pitää tosiaan vaan malttaa, ei aina löydy mitään ja tarvitaan myös se, että niissä kiertää useammin kuin silloin tällöin. Oppii silloin tietämään milloin tulee uutta tavaraa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *