Hae
VillaNanna

Pumpulin pehmeät unisukat

Pumpulin pehmeät unisukat

Minun mielestäni jokaisen naisen vaatekaappiin kuuluu monen muun vaatteen lisäksi myös pumpulin pehmeät unisukat. Unisukat on ihana laittaa iltasella jalkaan kun pakkanen paukkuu ikkunan takana ja lattia hohkaa kylmyyttä. Lämpöpussia ei tarvita kun pehmeillä sukilla päällystetyt varpaat voidaan sujauttaa lämpimän peiton alle ja hetkessä on lämmin, voi nauttia mukavasti lämmöstä, vaikka lämpimästä kaakaosta ja hyvästä leffasta. Tai sitten nukahtaa pumpulin pehmeään uneen. Mikä ikinä toimiikaan.

Unisukat on ihana ottaa myös talvimatkoille mukaan, palanen omaa kotia on kiva ottaa reissulle ja tällaiset herkut lämmittää niin mieltä kuin varpaitakin. Minulla on aina tapana ottaa villasukat mukaan kun lähden reissuun, oli sitten kesä tai talvi.

Miksi?

 • Koska villasukat on ihana laittaa jalkaan, kun on kävellyt koko päivän ja jalkoja kolottaa pahimman kerran. Villa hoitaa jalkoja monin tavoin, ei vain lämmitä. Aamulla kolotus on poissa ja jalat ovat kunnossa.

Pumpulin pehmeät unisukat

Nämä ihanat unisukat näkivät päivänvalon ensimmäisen kerran viime viikolla, kun kipeänä ne tikutin kovassa vauhdissa. Sukat ovat erittäin helppo neuloa, ei tarvitse laskea silmukoita eikä kerroksia, sen kuin pistää menemään lujaa. Käytin kaksinkertaista lankaa, kahta erilaista, joista sain tämän ihanan pörröisen ulkonäön. Sukat ovat pehmeät ja kevyet mutta samalla ihanan lämpöiset. Tarkoituskena oli tehdä pitsisukat, mutta unohdin koko pitsin neulomisen ja se ei haittaa ollenkaan. Lankaa on, joten voin joskus tehdä sellaisetkin. Sukkien koko on 35, mutta ne on helppo suurentaa lisäämällä silmukoita ja kerroksia.

Tarvikkeet:

 • Novita nalle -lankaa
 • Anisia Kid-mohair -lankaa
 • 3mm sukkapuikot

Tee näin:

 • Luo neljälle puikolle 12 silmukkaa ja yhdistä renkaaksi. Neulo aina oikeaa kahdeksan kerrosta, jonka jälkeen tee ensin langan kierto, sen jälkeen nosta yksi silmukka neulomatta, neulo silmukka ja vedä nostettu silmukka neulotun silmukan yli. Tee näin kerros loppuun. Neulo tämän kerroksen jälkeen niin korkea varsi kuin haluat.
 • Neulo loppu sukka Novitan ohjeen mukaan.
 • Käännä varren reuna nurjalle ja ompele kiinni, näin reunaan muodostuu kiva pitsireuna.

Rakastan villasukkia ja nyt olen aloittanut pienen tutkailun syksyä kohti. Millaisia vaatteita, millaisia tyylejä haluan luoda tänä vuonna. Paljoakaan en tarvitse ja tarkoitus olisi pysytellä poissa kirppareiltakin nyt tämän loppu vuoden. Saa nähdä miten käy. Jotain tarvikkeita olisi tarkoitus kuitenkin hakea, jos siis tarvitsen. Haluan saada tehtyä näitä varastoja tehokkaasti pois ja se ei onnistu muuten kuin ompelemalla ja neulomalla.

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Nuo näyttävät niin pehmoisen lämpimiltä! <3

 2. Jasmin kirjoitti:

  Ihanaa miten kuvan kautta pehmoisuus näkyy! Itsellänikin on unisukat ♥

 3. Diina-Maria kirjoitti:

  Ihanat ja niin kauniit verrattuna perinteisiin villasukkiin ?

 4. Mira Rinne - Voimaannuttavana valmentajana matkallasi osoitteessa www.empower.land kirjoitti:

  Näyttävät kerrassaan ihastuttavilta! ♥ Itse olen todella pahoin villa-allerginen kuten monille muillekin materiaaleille, mutta onneksi vaihtoehtoja löytyy 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Joo, allergiat on pahoja mutta onneksi nykyään on vaihtoehtoja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *