Hae
VillaNanna

Suloiset ja rumat jouluvaatteet

Suloiset ja rumat jouluvaatteet

Joulu oon kohta täällä ja nyt väsäillään kovaa vauhtia erilaisia joululahjoja, joulukoristeita sekä jouluvaatteita. Suloiset ja rumat jouluvaatteet valmistuvat niin pikkujouluihin kuin itse joulujuhlaankin. Pikkujouluissa hassutellaan rumilla jouluvaatteilla ja sitten jouluaaton ruokapöytään puetaan parhaat suloisemmat asut. Pikkuiset tonttulapsoset juoksevat malttamattomina pitkin olohuonetta tonttuhatut päässä ja pehmeissä paketeissa odottaa isoäidin neulomat villasukat. Joulumusiikki soi, jouluohjelmat kerää perheen television äärelle ja ihanat joulun tuoksut valtaa kodin joka nurkan.

Joulun upeat ideat kootaan tähän artikkeliin ja näin ehtii vielä hyvin tehdä ihania juttuja ennen pikkujouluja tai jouluaattoa. Monet ideoista voidaan toteuttaa ihan oman vaatekaapin sisällöllä. Ei siis välttämättä tarvitse lähteä ostoksille näitä varten. Vain yhteen työhön tarvitaan kaavat, jotka pitää nekin itse oman jalan mukaan rakentaa. Ryhdytään siis heti hommiin, että ehditään valmistaa hauskat ideat.

Suloiset ja rumat jouluvaatteet

Aloittakaamme tonttulakeista ja siirrytään pikku hiljaa rumiin jouluvaatteisiin. Jokainen voi tehdä juuri sellaisia söpöläisyyksiä mistä itse tykkää. Tai luoda juuri niin ruman joulupaidan jonka haluaa. Mielikuvitus on rajana. Tervetuloa mukaan minun aivoihini.

Tonttulakit ja sukkaset vanhasta neuleesta

Tähän tonttulakkiin tarvitset mittanauhan, sakset ja ompelukoneen. Mittaa päänympärys ja siitä se homma lähtee ihan itsestään. muuta ei tarvita ja tonttulakista tulee juuri sopiva sen päähän, jolle se tehdään. Linkkiä klikkaamalla pääset suoraan ohjeeseen, ohjeessa myös kerrotaan miten tehdään turkistupsu itse. Se on helppo homma, ei tarvitse ostaa.

Suloiset ja rumat jouluvaatteet

Joulumuorin tonttusukat

Joulumuorin tonttusukat on valmistettu tilkusta, mutta hyvin voi tehdä nämä myös vanhasta neulepaidasta. Jos kaavan tekeminen on hankalaa, niin sukat voi tehdä oikein hyvin myös hihasta, putkisukkana. Kannattaa kokeilla.

Vanhasta paidasta jouluinen poncho

Vanhoista hiukan levinneistä muotonsa menettäneistä paidoista saa aivan ihania ponchoja ja tämä poncho on niin ihanan jouluinen. Mikään ei ole suloisempaa kuin istua pihalla lumisena päivänä, heittää poncho lämmittämään hartioille ja nauttia lämmintä glögiä ja syödä pipareita, vai mitä?

Suloiset ja rumat jouluvaatteet

Rumat jouluvaatteet aloittavat joulunajan

Uusi trendi on pyörinyt Suomessa jo muutamia vuosia, rumat joulupaidat ovat rantautuneet ja kuuluvat nykyään monen työpaikan pikkujouluihin. Tai näin olen nähnyt ja kuullut. Itse olen tehnyt shabby chic -tyyliin ruman paidan, leggarit sekä tonttulakin. Ne tulevatkin tähän loppuun tuomaan hauskaa mieltä.

Ruma joulupaita

Tämä on se paita, josta kaikki sai alkunsa, minulla. Useimpien mielestä tämä ei ole rumaa nähnytkään, mutta se on minun over the top -paita. Aivan järkyttävän kamala mutta niin minun tyyliseni.

Ruma tonttulakki

Koska rumasta paidasta jäi paljon ylimääräistä jäljelle, niin tein asuun sopivan ruman tonttulakin ja tästähän tuli sitten suoraan minun lemppari ja on aina joka paikassa päässäni kun vietetään joulua.

Rumat joululeggarit

Tähän samaan shabby chic -tyyliin valmistin myös leggarit. Oikeastaan sain idean kaverilta, joka heitti haasteen minulle. Nämä ovat kyllä kaameat.

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

8 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  Hauska postausidea!

  Jos kirjoittaisit joulupukille kirjeen, mitä siinä lukisi? 🙂

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Tällä hetkellä sen, että hävittäisi koronan, että pääsisi matkustelemaan jälleen.

 2. Hengittävää elämää etsimässä / Niina kirjoitti:

  Kiitos kurkistuksesta aivoihisi, Melissa =) Olisipa tuollaiset kädentaidot, ihania tekeleitä!

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mulla on ollut jo pitkään tuollainen ruma joulupaita hankinnassa 😀

 4. Marjut kirjoitti:

  Tuo poncho on aivan ihana! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *