Hae
VillaNanna

Silloin kun meillä oli parveke

Silloin kun meillä oli parveke

Silloin kun meillä oli parveke, me vietimme ihanan kevyttä parveke-elämää. Laitoimme parvekkeen aina pääsiäiseksi kuntoon ja siivosimme talvisäilöön syyslomalla. Parveke oli iso ja suojassa, joten oli helppo elää niin pitkään ylimääräisen huoneen kanssa. Joskus jopa suunnittelimme, että asennamme parvekkeelle lämpölamput, jotta voisimme viettää siellä elämää koko vuoden. Se suunnitelma valitettavasti jäi kun muutimme uuteen asuntoon. Nyt meillä on piha, joka on käytössä hyvin pienen hetken vuodesta. Se ei oikein sovellu meidän elämään.

Vaikka Suomessa on monilla parvekkeita, niin niitä jotkut eivät osaa hyödyntää ollenkaan. Useasti näkee parvekkeet vain varastotilana, mikä on sääli, sillä yksi ylimääräinen huone on iso asia ja varsinkin jos parvekkeella on lasit, niin oleskelu siellä on pidempiaikaista. Meillä oleskeltiin parvekkeella, siellä syötiin ja nautittiin elämästä. Jos oli huono kesä, niin lämpimässä ja suojaisassa pikkuisessa kesähuoneessa oli aivan ihana oleskella, katsella kesäistä vesisadetta, katsella leffoja ja napostella herkkuja. Sitä elämää kaipaan todella paljon.

Silloin kun meillä oli parveke

Meidän parveke oli sisustettu kierrätystavaroin, itse tehtyjä ihanuuksia ja ilmaisosastolta löydettyjä aarteita. Meidän parveke pääsi myös Helsingin sanomiin ja toimittaja sekä kuvaaja pääsivät näkemään meidän suloisen boheemin parvekkeen. Toimittaja sekä kuvaaja ehkä ymmärsi kun siinä pöydän vieressä juttelimme ja joimme kahvia ja nautimme kesäkurpitsamuffineja, että miksi tämä meidän parveke on niin tärkeä ja rakas meille.

Meillä alkoi vuonna 2016 ns. parvekeprojekti, jonka tiimoilta julkaisin vanhassa blogissani postaus-sarjan. Koska tätä postaus-sarjaa on kyselty kovasti, niin laitan tähän ne kaikkein suosituimmat kuvat ja vinkit. Tietenkin ne minun ylpeydenaiheet, jotka muokkasi parvekkeemme siihen suuntaan, miksi se lopulta muodostui.

*****

Nupun pesä

Tämä suloinen prinsessavuode tehtiin isosta puulaatikosta, jonka sain Seurakuntaopiston vintinraivauksessa pelastettua. Laatikko oli menossa roskalavalle ja pyysin, että saisinko sen mukaani. Laatikko pestiin ja maalattiin. Patjan tein meidän omasta vanhasta lasten patjasta, päällystin patjan vanhalla pyyhkeellä, tein myös tyynyn, sillä meidän tytöt tykkää nukkua pää tyynyllä. Tyynyn täytin leikkuujätteellä. Verhot tein ilmaisosastolta löytyneestä pitsisalusiinista ja näin prinsessavuode oli valmis.

Silloin kun meillä oli parveke

*****

Ruokapöytä

Tätä pöytää ei valitettavasti enää ole. Se tuhoutui heti ensimmäisenä talvena kun asuimme uudessa kodissa. Vaikka pöytä oli suojattu, ei se kestänyt niin voimakasta kosteutta vaan mätäni. Pöytä on aika helppo päälystää, vaikka on aikaavievää hommaa. Ensin maali, sitten paperin liimaus, lakkaus, hionta ja lakkaus ja noita hiontalakkauksia sitten tehdään niin monta kuin on tarve. Meidän paperi oli paksua, joten saatiin aika tarkkaan hiota ja lakata.

Silloin kun meillä oli parveke Silloin kun meillä oli parvekeSilloin kun meillä oli parveke

*****

Lavasohva

Lavasohva oli mun lempipaikka parvekkeella. Pötköttelin ja katselin ohjelmia siinä. Joskus vanhempi poikani laahasi oman telkkarinsa partsille ja pelasi kavereiden kanssa. Oli kuulemma hauskaa kun tuntui sille, kuin pelaisi ulkona, vaikka onkin parvekkeella vain. Lavat olimme saaneet mieheni vanhasta työpaikasta ja ne vain maalattiin ensin. Päälliset tein vanhasta patjasta (meidän omista) ja päällystin patjat farkuilla. Nämä patjat ovat edelleen meidän käytössä täällä uudessa kodissa. Myöhemmin laitoin myös katoksen tähän sohvaan. Tuli enemmän boheemi fiilis. Farkut, jotka hyödynsin tässä, on ilmaisosastolta.

Silloin kun meillä oli parveke Silloin kun meillä oli parveke

*****

Aterimet

Koska meillä syötiin aina parvekkeella, niin halusin myös jonkin telineen aterimille, sekä serveteille. Ettei aina tarvitse hakea, kun voi ottaa vaan siitä telineestä. Tämä teline laitettiin seinään kiinni ja toimitti hyvin virkaansa. Osat olivat vanha kaapinhylly, farkkua sekä viinipullonkorkkeja. Tämä teline tehtiin pelkästään liimaalalla ja on siis edelleen käytössä, vaikka ei samanlaisessa missä ennen.

Silloin kun meillä oli parveke

Kyllä vain minä kaipaan meidän upeaa parveketta. Silloin kun meillä oli parveke, nautimme siellä olosta todella paljon. Isuimme aamulla aamupalalla, pelattiin kaikenlaisia lautapelejä, sekä korttipelejä siellä, luettiin ja katseltiin ohjelmia, juteltiin ja syötiin herkkuja, Syötiin lounasta ja päivällistä, tarjoiltiin kavereille brunssi ja nautittiin illan hämärästä. Tämä oli meidän ihana keidas, jossa vietimme ison osan aikaamme. Meille tärkeä paikka, se lempipaikka, jossa mieli lepää ja saa voimaa (erikseen sitten luonto vielä).

Kyllä, minä kaipaan tätä parveketta, sillä kun pääsiäisenä laitoimme parvekkeen kuntoon ja söimme ensimmäisen illallisen siellä, hiukan vilpoisessa tunnelmissa, niin silloin meidän kesäkausi alkoi. Ja taas kun lokakuun sateet löi ikkunoihin, söimme viimeisen aamupalan parvekkeella, vilpoisissa tunnelmissa silloinkin ja keräsimme tavarat nurkkaan suojaan, oli kesä ohi. Silloin oli jotenkin surullinen fiilis. Tätä samaa fiilistä emme ole saaneet täällä aikaiseksi ollenkaan. Piha ei ole tuntunut samanlaiselta piilopaikalta, keitaalta mitä meidän parveke oli. Mutta uskomme ja toivomme, että vielä joskus saamme nauttia samanlaisesta fiiliksestä uudessa parvekkeessamme.

Nautinnollista kesän odotusta!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

14 kommenttia

 1. KristiinaS/ https://kristiinansilmukat.blogspot.com/ kirjoitti:

  Kertakaikkisen ihana parveke ja täyttä elämää siellä ootte eläneet! Upeeta. Mulla on avoterassi ekassa kerroksessa ja siihen ei voin ihan tuolleen koostaa olohuonetta mutta mulla on hyvä tuoli missä istuen käsityöt sujuu, paljon kukkia ja kissalla oma pesäpuu. Heti aloitan terassikauden kun vaan sää sallii. Kukkia uusin sitä mukaa kun ne nuukahtaa (en oo viherpeukalo).

  • villananna kirjoitti:

   Tuo parveke oli kyllä aivan ihana <3 meidän oma pieni maailma 🙂

 2. Nora kirjoitti:

  Mulla on parveke, mutta en kesäisin istu siellä jatkuvasti, joskus aamukahvit juon ja ehkä syön lounasta/päivällistä, jos olen kotona. Mulla on parvekkeella kaksi tuolia ja pieni pöytä, mutta kukkia mun parvekkeelle ei oikein voi laittaa, kun jos ne pistää ovelta katsottuna vasempaan laitaan sade kastelee ne ja voi myös katkaista ja muutenkin mun parvekkeella kukat kuolee aika nopeesti, vaikka niitä hoitais. Asun maan tasalla ja parvekkeella tulee tuulen mukana kaikenlaista roskaa ja lehtiä, joita täytyy aina kesällä ja syksyllä ja välillä jo keväälläkin lakaista vähän väliä pois. Mulla menee aina ainakin tunti, kun talven jäljillä joskus vapun jälkeen siivoon parvekkeen ja puhistan parvekeritilät (puuritilät parvekelaattojen päällä) ja pistän paikat kesäkuntoon. Mun parvekkeelle ei paista aurinko kunnolla enää jostain iltapäivästä lähtien, kun asunto syvennyksessä ja helteisinä kesinä ja helteisinä kesäpäivinä siellä ei oikein voi olla niin kuin kesällä 2018, kun jopa sääret ja reidet melkein palaa ja on niin tuskaisen kuuma. Tarkoitukseni olisi jossain vaiheessa ruveta katselemaan uutta asuntoa kunhan saan ensin näitä lomautukseen liittyviä asioita hoidettua ja ehkä työnhakuun ja kunhan tämä korona-aika hieman hellittää. Maantasalla en tahtoisi enää oikein asua, mutta en kovin korkeallakaan, kun mulla on ehkä hieman korkean paikan kammoa, kun jopa jo kolmannessa kerroksessa tuntuu siltä, jos meen parvekkeelle, että putoon alas.

  • villananna kirjoitti:

   Joo, maan tasalla ei ole ihan paras mahdollinen. Me asuttiin kakkosessa, eikä ykkönenkään ollut maan tasalla. Saa nähdä millainen kesä sitä tulee tänä vuonna.

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihanan viihtyisä parveke 🙂

 4. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Meilläkin piha jää kyllä vähäiselle oleilukäytölle – tuntuu että enemmän siellä tulee vietettyä aikaa puolipakollisissa puutarhahommissa. Ehkä parveke olisi toinen juttu, mene ja tiedä!

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Aivan ihan parveke. Onneksi meillä on lasitettu terassi muuten meilläkin jää takapiha todella pienelle käytölle.

 6. Aino kirjoitti:

  Oi onpas ihana parveke!!!

 7. Nora kirjoitti:

  Tätä ennen asuin ykköskerroksessa, mutta siinä asunnossa ei ollut parveketta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *