Hae
VillaNanna

Meidän viikko eristyksissä

Meidän viikko eristyksissä

Meidän viikko eristyksissä oli hyvinkin mielenkiintoinen kokemus. Sen lisäksi, että opettelin digitaalista nuorisotyötä, opettelin kaikenlaista muutakin. Me teimme Härdellin kanssa muutamia aiva ihania reissuja eri maissa, varsinkin Puolassa ja kokeilimme erilaisia reseptejä. Ompelin Härdellille pienen nallukan, jonka oli tarkoitus valmistua tässä, mutta hän ei ole aloittanut projektiaan vielä. Johtuu pitkälti siitä, että äitiliini on palannut sovimen äärelle ja nallukka projekti jää viikonloppuun. Silloin aloittelemme sen.

Viikko oli todella ahdistava monin tavoin ja sai etsimällä etsiä erilaisia keinoja, miten selviytyä. Härdelli on jo ihan mökkihöperönä, onneksi hiukan pääsee ulkoilemaan kun hakee äitiä töistä, vie Nuppua pissalle ja leikkii takapihalla. Muuten ei juuri minnekkään pääse. Toivonkin, että tässä piakkoin pääsee kääntämään maata meidän maapläntillä.

Mitä ihmettä me sitten teimme?

 • Käytiin koulua
 • Matkustettiin Puolassa
 • Käytiin erilaisissa museoissa ympäri maailmaa
 • Katsottiin Härdellin valitsema elokuva yhdessä
 • Testattiin oikein herkullisia makupaloja
 • Tehtiin ruokaa yhdessä muutoin vain
 • Pieni ompelukin saatiin aikaiseksi
 • Rapputreeniä ja kuntopiiriä

Uskoisin, että me voitamme tämän ja pian päästään ihan normaaliin päivärytmiinkin. Mutta nyt kerron miten me pääsimme sänkymatkailemaan maailmalla.

Kukkakaalikeitto

Tarvikkeet:

 • Yksi iso kukkakaali
 • 2-3 perunaa (riippuu koosta)
 • 2dl kermaa
 • keitinvettä
 • suolaa
 • muita mausteita oman maun mukaan

Tee näin:

 • Pese ja pienennä kukkakaali, kuori ja pese perunat, pilko perunat pieneksi ja keitä kasvikset suolavedessä pehmeäksi.
 • Siivilöi keitinvesi talteen myöhempää käyttöä varten
 • Soseuta kasvikset sauvasekoittimella muusiksi, lisää kermaa pikku hiljaa kattilaan, jatka soseuttamista ja kaada keitinvettä joukkoon pikku hiljaa.
 • Kun keitto on mieluisan keittomaista, mausta se ja aseta tarjolle.

Meidän viikko eristyksissä

Herkullisiin lakupaloihin löytyy resepti Koti ja Keittiö 2/20

Lettukestit sopii aina mihin hetkeen tahansa!

Meidän viikko eristyksissä

Meillä siis Härdelli on kolmatta viikkoa kotona kotikoulussa ja meidät aikuiset suljettiin saman katon alle runsaaksi viikoksi. Tällaisille introverteille se on oikeasti aika liikaa. Olla siis sosiaalinen toistemme kanssa. Lopulta mieheni nukkui olohuoneessa, kun meikäläinen oli jo ihan tuskassa, että haluun olla yksin. Tarvitsen omaa tilaa, ja sain sitä, ainakin hiukan. Koulunkäynti lähti kunnolla vauhtiin ja luokkatoverit saivat myös hyvin pitää jutusteluvälitunteja Hangoutsissa. Se on piristänyt poikaa todella paljon. On myös pelannut kamujen kanssa jonkin verran. Eikä nyt ihan laiskanlaiseksi olla ryhdytty, vaan koulunkin liikuntatunnit ovat olleet mukavaa vaihtelua pojalle. Härdelli oli hyvin iloinen siitä, että äiti ja isi on kotona ja voidaan tehdä paljon asioita yhdessä.

 • Google maps on muuten super ihana keksintö. Valitset vain maan minne menet ja sukellat street näkymään ja ei kuin tutustumaan maahan. Tietenkin me ensin matkasimme Krakovaan ja Zakopaneen, katseltiin myös meidän joulukuvia ja muisteltiin matkaa. Härdelli kovasti toivoo pääsevänsä takaisin Puolaan.
 • Kokeiltiin virtuaalimuseoita, niin Suomessa kuin ulkomailla. Mielenkiintoinen kokemus kyllä ja oli hienoa nähdä ei paikkoja, vaikka ei voi tuntea tuoksuja, koskea pintoja, tuntea ympäristöä. Se oli erikoinen kokemus, sillä yleensä museot herättelee kaikkia soluja, mutta virtuaalisesti se koskee vain silmiin. palvelu ehkä vielä pikkuisen kömpelö, mutta hauska silti.
 • Ihan parasta oli se, että kävimme Jurassic Worldissa tutustumassa dinosauruksiin, valitettavasti dinot pääsivät lopuksi kaikki vapaiksi. Härdellille oli erittäin tärkeää, että saa valita jonkin häntä kiinnostavan elokuvan ja tietenkin elokuva sisälsi dinoja. Minä ja Härdelli sukellettiin elokuvaan niin syvälle, että lopulta mieheni katseli elokuvaa meidän kautta. Olemme pojan kanssa kovia eläytymään.
 • Herkuteltiin oikein kunnolla myöskin. Oli hyvää aamupalaa, jonka Härdelli teki isänsä kanssa ja oli herkkuiltapalaa juustoineen ja teekuppeineen. Ruoka oli ihan parasta kukkakaalikeittoa ja pöytään laitettiin uusin pöytäliina, jonka ompelin pikapikaa kankaan palasesta.

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

Mökkihöperyyden huipentuma

8 kommenttia

 1. Mari kirjoitti:

  Kuulostaa kivalta kotoilulta! 🙂 Ja ihania herkkuja, täytyypä itsekin leipoa jotain.

  • villananna kirjoitti:

   Nyt oli kivasti aikaa kyllä leipoa ja puuhata keskenään kaikkea kivaa.

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Teillähän on ollut tosi kivaa eristyksissä! 🙂

 3. Henna kirjoitti:

  Täälläkin on pitkästä aikaa leivottu, kun kerrankin on aikaa siihenkin 😀

  • villananna kirjoitti:

   Nyt on hyvä hetki tehdä asioita, joihin ei muutoin ole aikaa.

 4. Marjut kirjoitti:

  Pitääkin kokeilla tuota kukkakaalikeittoa, kuulostaa hyvältä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *