Hae
VillaNanna

Kevään ensimerkit

Kevään ensimerkit

Meillä kevään ensimerkit näkyy siinä, että alamme laittelemaan pihaa kesäkuntoon. Ennen parveke laitettiin kuntoon jo pääsiäisenä, mutta pihaa ei niin vaan laitella. Kirjoitin jokin aika sitten meidän parvekkeen tarinaa ja nyt on vuorossa piha. Minulle parveke on edelleen the juttu ja varsinkin kun tässä pihassa ei ole aitaa tai muutakaan sellaista näkösuojaa, vaan ohikulkevat voivat katsella pihallemme estoitta. Toki olemme neuvotelleet aita hommista, mutta siihenkin on aika tarkat säännöt mitä saa ja ei saa laittaa. joten tämä onkin tullut isoksi kynnyskysymykseksi meille. Haluammeko olla pikkumaisia ja etsiä uusi asunto vain sen vuoksi, ettei tässä pihalla voi olla rauhassa?

Alue, jossa asumme on kummallinen status, kaikki haluaa asua täällä. Olemme kaupungissa mutta maalla ja tokihan täällä on isosti hyviä puolia, joiden vuoksi viihdymme täällä ja tykkäämme asua tässä, mutta valitettavasti on myös isosti huonoja puolia miksi ei haluta asua tässä. Jos ei nyt pihasta puhuta, niin asunnon pohja ei sovellu meidän käyttöön ollenkaan. Liikaa hukkatilaa, kummallisia ideoita, joiden takia hyvä tila on käyttökelvotonta.

Mutta koska meikäläistä alkaa ärsyttämään paljonkin, jos keskityn vain huonoihin puoliin, niin pakkohan minun on nähdä hyvät asiat tässä hommassa. Joten laitan pihani kuitenkin sellaiseksi, jossa viihdyn ja etsin aidan, jonka voin laittaa näköesteeksi ja mikä sopii tilan henkeen.

Kevään ensimerkit

Olen todella tyytyväinen millaiseksi meidän piha on nyt muodostumassa. Olemme koko talven miettineet ja pähkäilleet ja moni asia on nyt osunut kohdilleen. Toivottavasti homma myös toimii niin kuin ollaan suunniteltu. Koska ei voida kunnollista aitaa laittaa, niin onneksi voidaan laittaa näkösuojaa kuitenkin. Ehkä tää onnistuu sittenkin. Pyrin samalla hyödyntämään kaikki mitä meiltä löytyy. Saa nähdä miltä piha tulee lopultaan näyttämään.

Rakastan boheemia ja rönsyilevää ulkonäköä. Mitä enemmän saa omin käsin tehtyä, sen parempi. Ja varsinkin nyt tämä tulee olemaan tärkeä osa elämää kun ei tiedä miten kesä menee. Kuinka paljon tullaan viettämään aikaa pihalla, toivottavasti paljon. Moni asia on pihalla kesken, mutta kunhan nyt saadaan raamit tehtyä, niin voidaan maalata lisää ja tehdä lisää asioita. Eletään toivossa. Pyrin opettelemaan myös kukkien hoitoa…Joka ei ole todellakaan vahvin lajini.

Kevään ensimerkit

Meidän piha

Meidän piha on käsin tehty, entisten asukkaiden jäljiltä halusimme säilyttää kaikki heidän lavat, koska meillä oli lavoja myös kun muutimme tänne. Nyt osa lavoista hyödynnetään muuhun, kun niitä on vähän jo liikaakin. Lavojen päälle ompelin yhden ison patjan jo silloin kun muutimme mutta nyt ompelin yhden lisää. Sain kivasti tuota farkkujämäkassia jälleen pienemmäksi ja samaisesta kassista ompelin myös kukkahökötykseen sydämiä. Heti kun tuo toinen osa pihaa on saatu järkevään malliin, niin pääsen kuvaamaan vähän enmmän tätä söpöä pihaa kuin vain tästä paviljongin kohtaa. Piha nyt ei kuitenkaan ole tämän isompi, ainakaan paljoa.

Farkkujämäkassin ihmettelyä löytyy täältä. Kun saan kassin tyhjäksi teen koosteen mitä kaikkea olen saanut siitä pienestä kassin sisällöstä aikaan. On meinaan todella vaikea saada kassia tyhjäksi…

Sydämet

 • Sydämet on helppo tehdä kun niitä ei tarvitse kääntää, yhdistää osat päällitikillä ja antaa rispaantua vain. Sisälle sydämiin laitoin pienet pätkät lankajämiä, joita kerään tähän tarkoitukseen.

Patjan päälliset

 • Patjan päälliset voi tehdä oman mielen mukaan. Koska olen alunperinkin päättänyt tehdä päälliset jämistä kaikkia osia hyödyntäen, niin tein samoin nytkin. Sinne tänne osia ja se on siinä. Kummallista on se, etten saanut vieläkään jämäkassia tyhjäksi.

Kevään ensimerkit

Kevään ensimerkit on nyt tässä, piha valmistuu hitaasti mutta varmasti, aurinko on alkanut paistaa ja kukat ovat alkaneet virota. Parasta tässä on se, oli sitten piha tai parveke, että sen voi laittaa juuri sellaiseksi kuin itse haluaa. Minun maailma kuuluu kesällä olla boheemi, rönsyilevä hippiäisen maailma ja sitä tämä piha tosiaan tulee olemaan. Uskokaa vain minua tässä asiassa. Tämä on todella se VillaNannan oma pieni linna, josta katselen maailmaa keltaisten lasien läpi. On niin ihanaa nauttia läämmöstä makoilemalla sellaisessa paikassa missä viihtyy ja missä on osa maailmaa. Missä on ripaus rakasta Kazimierzia.

Kevään ensimerkit

Nautinnollista viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

Lue myös:

Romanttiset pitsiviirit vanhoista pitsiverhoista

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Itselläni oli ajatuksena laittaa pihaa hieman kevätkuosiin tänä viikonloppuna, mutta suunnitelmat sitten muuttuivat.. Ehkä ensi viikonloppuna 😀

  • villananna kirjoitti:

   Välillä ne suunnitelmat muuttuvat, mutta onneksi tuota aikaa vielä on ennen kuin kesä kolkuttaa oveen 🙂

 2. Nora kirjoitti:

  Hieno terassi, ihana sisustus =)

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Ensimmäiset hommat täälläkin aloitettu, yksi puu leikkautettu taas kerran tyngäksi, kyllä se paju siitä taas kasvaa, turhankin isoksi ja yksi pensasaita alas, että kasvaisi ylös taas vähän tuuheampana!

  • villananna kirjoitti:

   Meidän pensasaita on entinen asukas tuhonnut, en usko, että sitä saadaan enää tuuheaksi. Mutta katsotaan…

 4. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Onpa kiva katsoa rönsyilevää pihaa. Viihtyisää! Itselläni on varsin tylsä piha ruoka ja pöytäryhmineen. Tosin kesällä olemme paljon saarimökillämme, joten tuossa syy, miksi kotipiha / terassi on jäänyt varsin ”aneemiseksi”.
  Ulkotyöt isossa vaiheessa vielä niin kotona kuin mökilläkin.
  Aurinkoista uutta viikkoa!

  • villananna kirjoitti:

   Me tykätään laittaa meidän kesätilaa aina, muutoin ei niin välitetä sisustamisesta. Meillä menee tuossa vieressä kävelytie ja tää on kyllä semmonen, että kaikki kyttäilee sisälle. Pakko lisätä tuota näköestettä, että saadaan olla edes vähän omassa rauhassa.

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Me siivottiin ja maalattiin terassi kesäkuntoon viikonlopulla. Nyt saa sitten pikku hiljaa ostaa kukkia terassille. Todella viihtyisä ja boheemi terassi teillä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *