Hae
VillaNanna

Kummalliset kohtaukset pelästyttää

Kummalliset kohtaukset pelästyttää

Kummalliset kohtaukset alkoivat jo perjantaina ja lopulta lauantai illalla tuli ambulanssi hakemaan meikäläistä ja veivät suoraan Malmin sairaalan päivystykseen. Tänään haen apteekista lääkkeet ja jos jaksaisi hiukan liikkua muutenkin.

Kummalliset kohtaukset pelästyttää

Mitä kumman kohtauksia sitten sain? Perjantaina olin töissä tekemässä kesälle näytekappaletta meidän kurssille ja kuin tyhjästä tippui kädestä tavarat ja iski kammottava kipu takaraivolle. Mies toi lopulta minulle särkylääkkeen ja tilanne rauhottui. Sama toistui lauantai aamupäivästä, mutta voimakkaammin ja särkylääkkeen vaikutus alkoi tuntua puolentoista tunnin jälkeen särkylääkkeen oton jälkeen. Tässäkin tapauksessa minulta ensin putosi tavarat käsistä. Illalla sain jälleen tällaisen kohtauksen, ensin putosi tavarat kädestä ja samalla iski kammottava kipu takaraivolle, mutta tällä kertaa kohtaus oli niin paha, että mies soitti ambulanssin.

Pahoinvointi alkoi kun nousin ylös ja pinnistin itseni kulkemaan ambulanssiin. Juoksinkin vessaan, lopulta sain tipan käteen ja lähdettiin liikkeelle. Pahoinvointi jatkui ambulanssissa ja myös sairaalassa. Sain valtavan määrän lääkettä ja passituksen aivokuvaan. Epäiltiin aivoverenvuotoa ensin. Kun lääkkeet alkoi vaikuttamaan torkahdin peiton alle. Heräsin kylmään horkkaan. Tähän mennessä olin hikoillut kuin pieni pesusieni, koska kipu oli valtava. Itkin vain hiljaa.

Mitä epäillään?

Aivoverenvuoto on nyt suljettu pois. Päästä ei löytynyt mitään merkkejä aivoverenvuodosta tai mistään muustakaan, joka kertoisi mistä tällaiset kohtaukset johtuisi. Eli epäilys on, että tämä on minulle uudenlainen migreenikohtaus. Yleensä kykenen ennakoimaan migreenikohtaukseni, ne menee samalla kaavalla aina. Tämä kohtaus oli jotain aivan erilaista ja todella pelottavaa. Sain lääkityksen nyt ja katsotaan miten se tehoaa. Näitä kohtauksia nyt seurataan muutoinkin, että jos näitä vielä tulee, niin aletaan tutkia tarkemmin mikä on homman nimi. Lääkäri mietti myös sitä mahdollisuutta, että mulla on niskassa jotakin. Sekin voisi pitää paikkansa kun miettii työasentojani. Ompelua ja askartelua, vaikka työasentoon on huomioitu erittäin tarkasti töissä.

Nyt siis mennään päivä kerrallaan katsotaan mistä tällainen voi johtua. Toivottavasti näitä ei tule enää yhtään enempää. Tällaiset kohtaukset ovat järkyttäviä. Yhtään en halua näitä enää. Sairaalasta pääsin noin 05.00 sunnuntai aamulla ja sairaalaan jouduin noin 22.00 ja tästä ajasta olin torkkunut noin kolme tuntia. Vuoteessa en ollut, vaan tuolissa, jonka sai makuuasentoon. En saanut myöskään olla ihan makuulla, koska pahoinvointi oli niin kova ja minulla on voimakas refleksi siihen, että tyhjennän vatsani yläkautta pussiin. Oli siis hiukan hankala nukkua voimakkaissa valoissa. Peitto vaan pään yli ja silmät kiinni.

Rentoa sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

14 kommenttia

 1. Marita kirjoitti:

  Tämänniminen sairaus aiheutti tädilleni aivan kummallisia oireita yli 30 vuoden ajan, ennenkuin tänä keväänä selvisi.
  https://www.suomenmg-yhdistys.fi/mika-on-mg

  Toivon, että löytyy oikea diagnoosi ja oikeat lääkkeet myös Sinulle.

 2. Outi kirjoitti:

  Kuulostaa pelottavalta! Toivottavasti syy kohtauksiin selviää pian ja löytyy niihin myös toimivat lääkkeet.

 3. Jael kirjoitti:

  Voi ei kyllä sinua on nyt koeteltu,mutta onneksi ei sentään aivoverenvuotoa. Voin kuvitella että kivut tosi pahat, joita vaikeaa kestää, joten toivottelen pikaista toipumista,ja toivottavasti lääkkeet auttavat.Tsemppihalit

 4. Anne N kirjoitti:

  Miten pelottavaa! Toivottavasti lääkkeet auttavat ja kohtaukset pysyvät poissa! Mullakin on migreeni, mutta se yleensä etenee hitaammin. Siitä kun kipu alkaa menee useimmiten ainakin tunnin verran ennen kuin on pahimmillaan.

  • villananna kirjoitti:

   Samaa toivon minäkin. Migreeni minullakin on ja yleensä myös ennakoitavissa, tämä ei ole ja on aivan kummallinen muutenkin.

 5. Jonna kirjoitti:

  Hyi kamala millanen kokemus 🙁 Toivottavasti selviää piän mistä sit oli, ja miten sen voi ennaltaehkäistä ensi kerralla!

 6. I don´t speak Polish kirjoitti:

  Toivotaan, että vastaavanlaiset kokemukset ja oireet eivät enää palaisi! Hyvä kuitenkin muistaa, että vakavammankin oloiset oireet ovat usein täysin vaarattomia.

 7. Suvi H kirjoitti:

  Hui, hurjaa! Paljon toipumisia sulle. Toivottavasti voit jo paremmin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.