Hae
VillaNanna

Vanhoista farkuista hame

Vanhoista farkuista hame

Vanhoista farkuista saa lähes mitä tahansa, mielikuvitus on vain rajana. Itse teen kaikkein mieluiten vaatteita, mutta toki paljon muutakin, kuten sisustukseen ja käyttötavaraksi. Olen kertonut nyt monessa postauksessa, että ompeluhommat jäi kesällä aika tarkkaan unohduksiin, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Tämä farkkuhame on yksi sellainen työ, jonka tein viimeisellä lomaviikolla.

Vanhoista farkuista hame

Farkut olen löytänyt jokin aika sitten Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta ja vaikka farkkujen koko on minun kokoni, niin siitä huolimatta ne eivät mahtuneet päälleni, tai mahtuivat mutta olivat ihan liian kireät makuuni. Tuolla ilmaisosastolla kun ei voi oikein kokeilla vaatteita, niin huteja välillä tulee. Mutta ei hätää, kun on ompelukone, niin pienestäkin saa sopivan pienillä nikseillä. Ja tuunaus saa näkyä, tietenkin. Tässä työssä varsinkin halusin näyttää sen, että hame on tuunattu ja tuunattu vaate saa olla suhmurainen.

Homman aloitin sillä, että leikkasin lahkeet epäsymmetrisesti, sen jälkeen käytin näitä vinkkejä -> Linkki. Tämän jälkeen purin sivusaumat sekä vyötärökaitaleen ja ompelin lisäkappaleen sivuihin, farkun väri poikkeaa kunnolla pääväristä. Suljin myös repaleiset kohdat hameessa ja ompelin kiilat eteen sekä taakse. Olen käytön jälkeen hiukan pienentänyt hametta ja ommellut vyölenkit. Käytössä kun hameen vyötärö venyi sen verran paljon, että hame pyöri päällä. Nyt se on jämäkästi paikallaan ja myös vyö auttaa pitämään hameen paikallaan.

Päivän asuna tuunattua

Koska hame on hyvin rönsyilevä, halusin lisätä sitä rönsyilyä yhdistämällä hameeseen paidan, jonka olen tuunannut vanhasta paidasta. Paitaan voi tutustua tästä linkistä. Asun kanssa tietenkin paras valinta on farkun jämistä ommeltu vyötärölaukku. Näin koko asu on tuunattu, jalkaan vain Leviksen läskipohjaiset lenkkarit ja Ray Banin aurinkolasit. Tämä lookki toimii ainakin itselläni hyvin. Hameen helman halusin ehdottomasti epäsymmetriseksi ja tosiaan sellaiseksi, että näkee jo kauas, että se on kotikutoinen. Rosoissuutta lisäsin vielä pesemällä hameen ennen käyttöä.

Tässä asussa parasta on se, että mennään överiksi. Toki hameen kanssa sopii moni muukin yläosa, kuten college, t-paita yms. Mutta minä halusin nyt jotakin, jolla mennään täysillä yli, näin asu näyttää harkitulta ja toimivalta. Halusin myös, että oloni on mahdollisimman hyvä ja rento kun lähdemme miehen kanssa treffeille. Hame päällä nyt ei oikeasti kannata mennä tivoleihin, mutta koska me ei missään jännissä laitteissa käydä, niin eipä se haittaa vaikka hamonen päällä onkin.

Vanhoista farkuista hame

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Treffit Lintsillä

 

2 kommenttia

  1. Jael kirjoitti:

    Kivasti duunattu vaate,taas💙

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.