Hae
VillaNanna

Mustat ylipolven perussukat

Mustat ylipolven perussukat

Hiukan ennen joulua tyttäreni laittoi viestin, että tarvitsee ehdottomasti mustat ylipolven perussukat. En ollut kovin innoissani, sillä täysin mustan langan neulominen on tuskaista. Eikä sen vuoksi, että siinä olisi jotain allergisoivaa väriainetta, vaan lankaa ja silmukoita ei nää, vaikka olisi millaiset valot käytössä. Pelkkä ajatuskin siis ällötti meikäläistä, mutta tiettehän te äidit…Mitä äiti ei tekisi oman lapsensa eteen?

Ei siis auttanut muu kuin hankkia lapsen toiveiden mukaista lankaa, ohutta, mustaa ja kestävää. Eli lopputuloksena oli, että ostoskorista löytyi kaksi kerää mustaa Novita Nalle lankaa. Kyllä, kaikista haukuista huolimatta tykkään neuloa Novitan langoista vaatteita, varsinkin sukkia. Ja koska tyttöni mielestä nallelanka on miellyttävä ja lämmin jalassa, niin tietenkin sitä hankitaan sitten. Nalle on ohutta ja mahtuu näppärästi saapikkaan sisälle.

Mustat ylipolven perussukat

Sukat ovat ihan perussukat, otin silmukkamäärät Novitan sukkalehdestä. Tein koon 36, eli omaan jalkaani. Olen tähän mennessä tehnyt tytön jalan koon mukaan, joka on 37 ja ne ovat olleet isoja hänen mielestään. Nämä olivat sitten hyvät.

Lanka: Novita nalle, 2 kerää

Puikot: 2,5mm sukkapuikot

Sukkien ohje:

 • Luo 60 silmukkaa sukkapuikoille ja jaa ne neljälle puikolle.
 • Neulo 2 oikein, 2 nurin joustinneuletta noin 3-4cm.
 • Aloita sileä oikea neule. Neulo noin 30cm, jonka jälkeen aloita kavennukset.
 • Kavennukset tulee aina ensimmäisen puikon toisen silmukan kohdalle sekä neljännen puikon toiseksi viimeisen silmukan kohdalle. Kavenna joka 10 kerros / niin monta kertaa, että kaikissa puikoissa on 12 silmukkaa, yhteensä siis 48 silmukkaa.
 • Viimeisen kavennuksen jälkeen, neulo vielä kymmenen kerrosta.
 • Aloita vahvistettu kantapää Novitan sukkalehden ohjeen mukaan. Seuraa ohjetta niin pitkälle, että pikkuvarvas ylittyy, jonka jälkeen aloita kärkikavennukset myöskin Novitan sukkalehden ohjeen mukaan.

Perussukkia on muuten tosi kiva tehdä, kun ei tarvitse seurailla niin paljoa mitä puikoissa tapahtuu, laittaa vain menemään. Mutta mustaa lankaa on vaikea neuloa kun sitä ei nää, ei oikein onnistu laskemaan silmukka määriä, vaan mennään mututuntumalla. Mutkia tuli matkaan muutenkin, ensin mieheni kaatoi vanhingossa kahvikupin toisen sukan päälle ja sitten oma tekokyynelpurkki levisi sukkien päälle ja jouduin pesemään molemmat sukat pariin kertaan. Kompastuksia tapahtui siis monen monta, mutta onneksi sukat ovat nyt uudessa kodissa ja toivottavasti voivat hyvin…

Nautinnollista päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Villasukkien lämmössä

Hiirten elämää

Pitsiset villasukat

Ekstra pitkät villasukat

10 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Hienot sukat. Joidenkin mielestä Novitan langat eivät ole enää nykyään niin kestäviä kuin ennen. Mulla on sukkia ja lapasia, joita mummi (isän äiti) on tehnyt jotain varmaan 20 vuotta sitten tai ylikin ja toiset on vielä ihan hyviä, jotkut alkaa olla jo vähän käytetetyn näköisiä, mutta vuosia olivat hyviä ja vasta joistain sukistakin on viimevuosina tai jopa vasta viime vuoden aikana menny kantapää puhkin. Sitten taas jos ostan jostain villasukat, esim. vaikka Uffista tai jostain kierräryskeskuksesta, niin niistä saattaa jo lyhyen käytön jälkeen mennä kantapää puhki, vaikka en olis käyttäny niitä kuin kotona (en tiedä mitä lankaa niissä on käytetty, mutta mummi käytti paljon esim. Novitan Nallea ja ehkä 7 veljestä ja muita samantyyppisiä lankoja).

  • villananna kirjoitti:

   Joo, totta. Jotkut eivät tykkää Novitan langoista yhtään. Itse tykkään.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mun äiti käyttää käsittääkseni pääsääntöisesti juurikin tuota Nalle-lankaa 🙂

 3. Johanna / Karisma Coaching kirjoitti:

  Onni on itsetehdyt sukat! Kuinka hyvin nuo pysyvät ylhäällä? Itselläni meinaavat aina valua, oli kuminauha tai ei.

 4. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  tuollaiset olisi niin hyvät itsellekin!

 5. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Yksiväriset ovat tyylikkäät ja monikäyttöiset. Joskus – aikaan ennen koronaa – tapasin etsiä villasukkia myyjäisissä ja ainoat yksiväriset olivat punaiset (ei oikein neutraali väri) ja harmaat (jo vähän liian tylsä). Musta olisikin silloinkin ollut hyvä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *