Hae
VillaNanna

Lepakkohihainen neule

Lepakkohihainen neule

Lepakkohihainen malli on mun juttu, se on ollut oikeastaan aina, lapsesta asti. Toki näillä hihoilla ongelmia tuottaa takki. Mihin takkiin nykyään tällaiset hihat mahtuu? Tarvitaan siis takki, jossa myös lepakkohihat, vai mitä?

Lepakkohihainen neule

Kuvien neule on minun ihan lempparein paita ikinä. Ohjeet tähän 80 -luvun ihanuuteen löytyy Drops Design sivustolta. Janelle neuleen langan olen korvannut Melody langalla. Ohje on ilmainen ja nopea tehdä. Paidasta tuli ihanan pehmeän hahtuvainen ja kaunis. Linkki ohjeeseen. Paidan pehmeys on isossa osassa näin talvella kun iho on kuiva ja kaikki tuntuu niin karhealle. Siksi valitsin tähän työhön Melody langan.

Drops Melody sisältää 71% alpakkaa, 25% villaa ja 4% polyamidia. Lanka on hyvin yleellinen eikä se kutita ollenkaan. Lanka sopii täydellisesti tällaisiin isoihin ja ilmaviin neuleisiin ja on nopea valmistaa isoilla puikoilla. Langasta tuli kertaheitolla lempparini. Tästä langasta tulen varmasti tekemään tulevaisuudessa muutakin kuin vain tämän paidan. Suunnitteilla on jo ensi talveksi jotakin super söpöä.

Pehmeä hattaraneule sopii kevääseen

Ihanan pehmeät neuleet kuuluvat talveen, mutta ne sopivat myös hyvin kevääseen. Hattaraneuleet voidaan pukea oikeastaan ihan minkä tahansa vaatteen kanssa. Ihanan hulmuavat hameet, farkut, leggigsit tai mekon päälle. Kaikki käy. Paita on ihanan monipuolinen vaate. Ja kun lämpötila nousee, ei tarvita edes takkia päälle. Tämän tyyppiset vaatteet on vaatekaapin perusta. Monikäyttöiset. Ja kun valitsee langaksi laadukkaan ja ylellisen langan paidasta tulee entistä näyttävämpi.

Tarkoitus olisi tehdä tällä samalla mallilla myös raidallinen neule. Valita hyvin keväiset värit, raikkaat ja puhtaat tai sitten syksyn kauniit murretut värit. Vielä en ole saanut aikaan tutkia, millaisia värejä löytyy tästä langasta, joten jätän asian toistaiseksi hautumaan, sen verran paljon on neulottavaa ennen tätä uusinta neuletta.

Pakko vielä loppuun sanoa, että tämä neule kuului viime vuoden make nine -haasteeseen, mutta en saanut puseroa kuitenkaan ihan vuoden loppuun valmiiksi. Minun piti tänä vuonna jatkaa viime vuoden haastetta, mutta vaikuttaa sille, etten tule sitä jatkamaan, nyt on niin paljon kaikenlaista uutta tullut kuvioihin mukaan, että huonolta näyttää ylipäänsä meikäläisen Make nine -haaste. Se on joka tapauksessa tuolla takaraivolla ja toivon, että saisin ne vaatteet valmiiksi, jotka jäivät valitettavasti tekemättä viime vuonna.

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

 

8 kommenttia

 1. riitta reissaa kirjoitti:

  Kaunis on! Entä irtoaako karvaa? Joskus alpakkalangoista irtoaa jonkin verran.

 2. Nadine G kirjoitti:

  Tällaisen ihanuuden on syntiä piilotta takin alle! Olisin käyttänyt neuleen keväisin ihan vaan päällysvaatteena.

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Onpa ihana ja näyttää niin pehmoiselta 🙂

 4. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  Phmeät neuleet on parhaita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.