Hae
VillaNanna

Päiväretki Tallinnaan

Päiväretki Tallinnaan

Joka vuotinen päiväretki Tallinnaan alkoi aurinkoisissa merkeissä. Laiva lähti 07.30 ja päivä alkoi hitaasti aamiaista syöden. Yleensä syömme raihassa koko matkan, mutta tällä kertaa päätettiin tehdä vähän toisin ja mentiin katsomaan mitä takaisin tullessa ostaisimme. Ostokset tosin jäi lopulta tekemättä. Tallinnasta mies löysi Humanasta itselleen housut ja poika sai paidan. Ne olivatkin oikeasti ainoat ostokset mitä ostimme koko reissulla.

Päiväretki Tallinnaan

Olimme päättäneet jo aikaa sitten, että tällä reissulla mennään vihdoin katsomaan mitä Kadriorgin palatsi pitää sisällään. Ostimme liput siis palatsiin sekä palatsin entiseen keittiöön. Molemmissa on esillä taidetta. Palatsi on ollut aikanaan Venäjän keisarin Pietarin kesäasunto ja Kadriogin puistossa on ollut myös keisariperheen kylpylä. Puisto alue on suuri ja se kätkee sisälleen vaikka ja mitä. Törmäsimme aika upeaan lasten leikkipuistoonkin. Harmi kun ei ole sen ikäisiä lapsia,jotka innostuisivat tuosta paikasta.

Kadriorgin palatsi on upea, miestäni kiinnosti España blanca y negra -näyttely kaikkein eniten. Itse ihmettelin jälleen kattoja sekä kaikkea taiteen ympärillä olevaa. Mietin taas miten ihmiset ovat asuneet ja eläneet tuolla palatsissa. Mikkel museossa esillä on Johannes Mikkelin lahjoittama länsimaista taidetta ja keramiikkaa sekä kiinalaista posliinia olevaa posliinia. Kiinnostuin kovasti keraamisista patsaista, joita oli esillä vitriineissä.

  Päiväretki Tallinnaan

Pubiruokaa ja kuplavohveleita

Vaikka nykyään pyörimme vähemmän vanhassa kaupungissa, niin sinne päin päätimme astella Kadriogin puistosta. Vähän sen vuoksi, koska nälkä kurni mahassa ja halusimme kovasti jo syömään. Ei mitään hienoa, kunhan saa vatsan täyteen. Sukelsimme siis vanhan kaupungin sykkeeseen ja menimme pienen pubin ovesta sisälle. Drink Bar & Grill,  Väike-Karja 8. Tilattiin myös herkullisia leipätikkoja alkupaloiksi, jälkkäriä emme syöneet ja lähdimme vatsat täynnä käymään viereisessä Humanassa, josta löytyi miehelleni farkut. Itse en löytänyt mitään. Niin paljon myynnissä Shieniä, ja muita saman sortin vaatteita. Ne eivät kelvanneet minulle.

Humanan jälkeen palasimme takaisin vanhaan kaupunkiin, koska halusin pitkästä aikaa kuplavohvelia. Suuntasimme siis Tallinn bubblewaffle jälkiruokabaariin, Müürivahe 17. Helsingissä kun ei oikein enää kuplavohveleita mistään saa, niin pakkohan se on päästä sitten muualla nauttimaan näistä herkuista. Kun kuplikset oli syöty lähdimme katselemaan miten Rottermanni on taas muuttunut. Alue on muodostunut meille sellaiseksi, että käymme siellä aina katsomassa miten alue muuttuu joka kerta kun käymme Tallinnassa. Ja tosiaan, jälleen on alue ihan eri näköinen.

Oli aivan ihana päivä, aurinko paistoi ja oli lämmin. Tuli nähtyä taas Tallinnaa vähän eri vinkkelistä ja jäi paljon taas näkemättä. Ensi kerralla sitten toisenlainen reissu.

Päiväretki Tallinnaan Päiväretki Tallinnaan Päiväretki Tallinnaan Päiväretki Tallinnaan

Mahtavaa viikonloppua!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Pinterest

LUE MYÖS:

Kevätmatka Tallinnaan

Keväisen Tallinnan aurinkoinen päivä

Parisuhde katoaa arjen jalkoihin

Treffit Tallinnassa

6 kommenttia

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

    Tallinna on kiva kaupunki. Edellisestä käynnistä on kuitenkin vierähtänyt todella pitkä aika, se taitaa nimittäin olla vuonna 2018. Ehkä olisi taas korkea aika käydä. Kadriorgin palatsikin on vielä näkemättä, vaikka se kiinnostaisi itseäni kyllä kovasti.

  2. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Voi vitsi, Tallinnaan tekisi nyt mieli päästä. Pitää varmaan suunnitella sen retken kesäksi.

  3. Mare kirjoitti:

    Hienon päivän saitte sinne. Tallinna on kyllä parhaimmillaan poutaisella kesäkelillä. Harvakseltaan tulee pistäydyttyä siellä, vaikka on helposti saavutettavissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *