Hae
VillaNanna

Tonttulakki leikkuujätteestä

Olen työstänyt erästä projektia tässä, joka julkaistaan kyllä tämän kuukauden aikana blogissa mutta menen hivenen epäjärjestyksessä ja julkaisen ensin työn, jonka tein kyseisen projektin jämistä. Monet intoutuu tekemään omia ugly joulupaitoja, niin minä pätin tehdä ugly tonttulakin, shabby chic tyyliin.
Tonttulakissa käytettiin kaikkea sitä mitä pääprojektista jäi yli. Olen muutaman kuvan julkaissut jo feissarissa ja makustellut kommentteja tästä lakista. Hiukan sellaista kommenttia on tullut, ettei tämä ole ugly mutta taitaa olla enemmän minun ajatukseni siitä uglysta ja miten se sopii shabby chic tyyliin.

Tonttulakin runko toteutettiin neulepaidan hihoista sekä kaulaliinasta. Sen ympärille kiinnitin erilaisia koristeita käsin ompelemalla. monet koristeet on tehty ihan roskasta, kuten keinoturkiksen pikkujämistä sekä koristenauhojen pätkistä. Toki myös pitsin pätkät ja osat ompelin kaikki lakkiin. Näin sain siihen erilaista efektiä. Enemmänkin olisi voinut laittaa koristeita mutta lakki alkoi painaa jo hivenen ja ei välttämättä pysyisi päässä enää. Kaavaa ei ollut, vaan tein tämän mallin mukaan tämän lakin. Hiippa on pidempi tosin.

Jokainen voi itse päättää sopiiko tonttulakki ugly ajatukseen vai ei. Minusta se sopii hyvinkin siihen. Ja parhaat ugly tonttulakit tehdään mieluiten juurikin leikkuujätteestä ja muusta roskasta. MIelikuvitus vain laukkaamaan ja toteuttamaan oma myssynen. Tämä on todella hauskaa puuhaa vaikka joutuu paljon tekemään käsin ja näin aikaa kuluu enemmän kuin ompelukoneella ommellen.
Tämä sopii hyvin tekstiilijäte projektiini, joka on oikeastaan aina esillä, kun mietin mitä kaikkea leikkuujätteestä saa aikaan. Olisi myös mietittävä miten hyödyntää ompelujäte, aina ei voi säästää jossain varastossa kasseja ja odottaa koska teen uusia tyynyjä.

12 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Kaunis ja taatusti uniikki tonttulakki 🙂

 2. Nyyti kirjoitti:

  Onpa hieno tonttulakki! Tämän idean laitan itsellenikin muistiin, ideoita leikkuujätteen hyödyntämiseen ei ole koskaan mielessä liikaa!

 3. Melissa L kirjoitti:

  Kyllä, ei ihan heti tule samanlaista vastaan 🙂

 4. Melissa L kirjoitti:

  Tämä on niin totta…Leikkuujätteestä ei ole koskaan liikaa ideoita liikkeellä..

 5. DiaryOfShopaholic kirjoitti:

  Vau miten ihana ja uniikki lakki, ei varmasti tule toista samanlaista vastaan tänäjouluna 🙂

 6. Melissa L kirjoitti:

  Se on kyllä ihan erilainen kuin muut 🙂

 7. Nina Ranki kirjoitti:

  Mahtavaa luovuutta! 🙂

 8. Pipo-otus kirjoitti:

  No on hauska ja erilainen tonttulakki! Onhan niitä tonttujakin moneen lähtöön. 😉

 9. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 10. Melissa L kirjoitti:

  Joo, tää on kyllä vähän erilainen mitä muut 🙂

 11. hannamaria kirjoitti:

  Aika hauska idea! Tosi kiva tuli tästä lakista, söpön erilainen!

  hanna
  http://www.hannamariav.vaikuttajamedia.fi

 12. Melissa L kirjoitti:

  Kyllä, ei heti tule samanlaista vastaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *