Hae
VillaNanna

NUPPU lippalakki

NUPPU lippalakki

Nuppu lippalakki kaavan voi ostaa ja tulostaa, lippalakin koot ovat 50-62 ja näin voit ommella joululahjaksi vaikka koko perheelle söpöt myssyt. Olen itse tehnyt lippalakkeja nyt pari kappaletta ja molemmat eri materiaaleista. Ensimmäisen tein sisutuskangasnäytteistä, joita voi ostaa Kierrätyskeskuksesta ja toisen omasta vanhasta hameesta, tässä on myös paksumpi vuori sisällä, niin käy myös talveen hyvin.

NUPPU lippalakki

Olen pitkään tykännyt tehdä lippalakkeja ja aikaisemmin tein pojalleni oman kaavan. Kun löysin tämän kaavan, halusin ehdottomasti testata, toimisiko se paremmin kuin omani. Itse tykkään siis paljonkin, ehkä hippasen liian syvä minulle, mutta se ei haittaa minua ollenkaan. Parasta on se, että ohjeet ovat helpot ja yksinkertaiset, niitä on helppo seurata ja lopputulos on kiva. Siitäkin huolimatta, että hattu osa olisi liian syvä.

Satuin törmäämään kaavaan aivan sattumalta, kun googlettelin hattukaavoja, en siis edes etsinyt tätä kaavaa. Googeli sitten vei minut kaavastuodio Ainoan sivulle ja samassa hetkessä olin ostanut itselleni kaavan ja koska meillä ei tulostinta ole, niin pyysin appiukkoa tulostamaan. Toinen vaihtoehto on tietenkin kirjasto.

Kuinka monta näitä teen?

Tarkoitus on se, etten näitä isoja määriä itselleni tekisi, pipoja ja muita hilavitkuttimia kun on kaapit pullollaan, mutta haluan vielä testata tätä villakankaasta ja tietenkin suunnitelmissa olisi tehdä koko perheelle omansa vielä, varsinkin jos tuo villakankainen onnistuisi hyvin. Näin kaikki saisivat itselleen kivat lippalakit talveksi. Tosin mieheni oli sitä mieltä, etteivät nuo myssyt ole hänen juttu ollenkaan. Toisenlainen sopisi kuulemma hänelle. Mitä mieltä olette? Sopiiko tällainen lippamyssy vain naisille sekä pienille lapsille?

Ehkä innostun aina pikkuisen liikaa joistain tietyistä asioista ja sitten homma lähtee lapasesta ja lopputuloskin on sitten sen näköinen, nimittäin hattuja ja myssyjä on sitten paikat täynnä. Mutta ei voi ainakaan sanoa, ettei ole lämmikettä talveksi kun avaa eteisen kaapin auki. Totta kuitenkin on, että vähempikin kyllä varmasti riittäisi. Paljon olen Hope -yhdistyksellekin laittanut hattuja ja hanskoja. Jostain syystä tulee tällaisia tehtyä jämäkeristä varsinkin. Harvoin ompelen kuitenkaan myssyjä, suurin ongelma on nuo neuleiset pehmeät ihanuudet. Mutta tulee aika kun ei enää voi neuloa tai ommella, sitten on hyvä kun on valmiiksi kaikenlaista, vai mitä tuumaatte?

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

4 kommenttia

  1. Jael kirjoitti:

    Tosi kiva lakki:) Mä olen tosi huono pitämään hattuja, mutta etenkin kesällä mun pitäisi sellaista pitää, sillä taas onnistuin kesällä polttamaan hiukseni kiitos auringon.
    OIkein hyvää loppuviikkoa Melissa.

  2. Nora kirjoitti:

    Hieno lakki. Itsekin tykkäisin tuon tyylisestä, mutta ilman tupsua. Tuo olisi musta hyvä myös ilman lippaa, sellainen vähän patalakki- tai baskerimallinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.